sâmbătă, 15 februarie 2014

Peter 1:4 Si la o mostenire nestricãcioasã si neântinatã,

1 Peter 1:3  Binecuvântat sã fie Dumnezeu, Tatãl Domnului nostru Isus Hristos, care, dupã îndurarea Sa cea mare, ne-a nãscut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morti, la o nãdejde vie

Peter 1:4  Si la o mostenire nestricãcioasã si neântinatã, si care nu se poate vesteji, pãstratã în ceruri pentru voi.

          Ap, Petru scrie unor credinciosi care erau nascuti din nou de Dumnezeu.Am mai spus si cu alte ocazii ca mai sunt inca  “doua nasteri din nou”, pe care le mentioneaza Sfinta Scriptura.Dar Petru, nu vorbeste nimic de acestea doua din urma. Si ca sa vedem ce spune scriptura, cum sunt descrise ele, am sa dau si locul unde se poate gasi. John 1:13  nãscuti nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.Ap, se ocupa de cei nascuti de Dumnezeu.Am in vedere sa spun cite ceva din versetul 13.am pus si acest verset ca sa fie intelesul complect.Daca as incerca sa spun ceva , as spune ,despre Dumnezeul care lucreaza nasterea din nou divina, autentica.
          Binecuvântat sã fie Dumnezeu, Dece sa fie binecuvintat? Pentruca este initiativa Lui propie, de a naste din nou.Petru a realizat as zice ca, lucrarea ii apartine in exclusivitate lui Dumnezeu. Dar sa vedem ce zice el despre Dumnezeu. îndurarea Sa cea mare, ne-a nãscut din nou Petru scoate in evidenta Un Dumnezeu care s-a indurate de noi. Care noi? Cei pe care ii are in planul Lui de mintuire. Fata de acestia si-a aratat îndurarea Sa cea mare,  Sunt unii din cei ce fregventeaza Adunarile,  care sustin,ca are si omul contributia lui la mintuire. Daca ar fi asa, Petru ar fi mentionat acest aspect.Dar versetul 13 continua cu o nãdejde vie.
          Intelegem ca nu poate fi nadejde moarta. Dece? Pentruca cei nascuti din nou au fost adusi la viata impreuna cu Domnul Hristos. prin învierea lui Isus Hristos din morti,Daca moartea stapinea peste Domnul Hristos nu mai aveau nici cei nascuti din nou aceasta nadejde.Defapt, nu mai erau nascuti din nou.Vreau sa trec la versetul 14, pe care de fapt il am in vedere.In el vedem ce nu multi vad.Si asta din pricina lipsei de lumina.Lumina care vine direct dela Tatal.Nu are de aface cu mintea fireasca.Dumnezeu da lumina Lui dupa buna placere a voiei Lui.

Peter 1:4  Si la o mostenire nestricãcioasã si neântinatã,
          
           Ei bine, cei adusi la viata li se da o mostenire.Stim cu totii ce e o mostenire. Si despre aceasta am spus cite ceva cu  alta ocazie.Petru spune ca, aceasta mostenire pe care Dumnezeu o da copiilor Lui este nestricãcioasã.Dece este nestricacioasa? Pentruca vom vedea mai jos care este provinienta ei.Ea nu este paminteasca ca molii 
s-au rugina sa o afecteze. As zice ca este imuna la deteriorare. Apoi ea nu este de natura paminteasca.Ea este de natura cereasca.Unii care tot vintura ideeia PIERDERI MINTUIRI, nu au cunostinta ce inseamna sa fi nascut din nou si sa capeti Mituirea ca dar si odata cu Mintuirea, sa ai parte si de aceasta mostenire nestricãcioasã.
          Spuneam despre imunitatea acestei mosteniri. Iata ce calitate mai are ea. si neântinatã, Cind un lucru este (Intinat) murder, nu are nici-o valoare si murdaria mai devreme s-au mai tirziu va contribui la  degradarea acelui lucru.Dece e ne intinata? Din doua motive,a) pentruca este de natura divina si nu are deaface cu pamintul.b) pentruca , nimic intinat nu va intra acolo la Dumnezeu.As mentiona ca , Copilul lui Dumnezeu, nu o are in posesia lui aici cit traieste pe pamint. Dece? Pentruca in starea in care se gaseste in aceasta fire veche nu ar putea sa o administreze in scopul ceresc, divin.
          Ea are de aface cu perioada cind vom fi in Casa Tatlui.Asa ca, cei ce sustin aceasta idée ca Mintuirea se poate pierde nu au niciun temei, baza scriptural ca sa dovedeasca ceia ce ei sustin.Ce sa pierzi? daca nu esti in posesia acestei mosteniri. Dumnezeu in bunatatea Lui a stiut ca in trupul acesta noi nu suntem instare sa luom grija acestei Mosteniri. Asa ca ,a hotarit sa o pastreze la El. , si care nu se poate vesteji, pãstratã în ceruri pentru voi. Apostolul mentioneaza ca nu se poate vesteji,Dece nu se vestejeste? Pentruca acolo sus unde e pastrata nu mai sunt lucrurile care ar putea sa o atace.Un alt motiv, dece Dumnezeu Tatal nostru, nu ne-a dat-o pe mina. , pãstratã în ceruri pentru voi.
     Cind citim aceste cuvinte ca este pastrata in ceruri, ar trebui sa ne intrebam daca si noi facem parte din acestia voi. Scriptura nici-o data nu a scos in evidenta ca Dumnezeu, are ceva in pastrare in cer pentru lume.Care voi? Voi pe care Dumnezeu Tatal v-a directat catre Domnul Hristos, Fiul Lui, ca singura sursa de Mintuire. John 6:44  Nimeni nu poate veni la Mine dacã nu-l atrage Tatãl, care M-a trimis; si Eu îl voi învia în ziua de apoi. Odata nascut din nou de Dumnezeu, capatam si Mintuirea. Mintuire care ne face Copii ai Lui, intrand in drepturile pe care Dumnezeu Tatal le-a pregatit in Domnul Hristos pentru cei rascumparati ai Lui.
          Pentru cei care asa cum am spus vintura aceasta ideeie ne chibzuita, as vrea sa spun respicat ca,”Nu ai ce sa pierzi atit timp cit Dumnezeu pastreaza in ceruri la El ce este de valoare vesnica. Cel nascut din nou va intra in posesia Mosteniri odata ajuns acasa.As incheia cu aceasta intrebare, Esti dintre aceia pe care i-a nascut Dumnezeu din nou? Si tu te vei incadra in acesta expresie pentru voi. afirmatie pe care Cuvintul  o pune inainte.Nu este dubiu pentru cel nascut din nou ca , v-a intra in posesia mosteniri , pe care Dumnezeu o pastreaza in ceruri.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: