marți, 11 februarie 2014

Romans 15:32 si astfel sã ajung la voi cu bucurie,


Romans 15:32  si astfel sã ajung la voi cu bucurie, cu voia lui Dumnezeu, si sã mã rãcoresc putin în mijlocul vostru.
         
          Un verset pe care ar trebui sa-l aplicam noi toti in vietile si relatiile noastre unul cu altul ca frati.Si noi uneori ca si Ap, Pavel, am vrea sa vizitam pe unii frati dintr-o localitate s-au alta.Ap, Dorea sa ajunga cu bine intre fratii pe care ii iubea intradevar. si astfel sã ajung la voi cu bucurie, El putea sa ajunga oricum in mijlocul fratilor. Dar nu dorea sa ajunga lipsit de bucurie.Decite ori nu s-a intimplat ca si noi sa facem o vizita s-au alta si sa nu aducem bucurie in mijlocul fratilor care ne asteapta.
          Pavel nu voia sa produca intristare s-au sa vina in mijlocul lor intristat ,apasat ,mai stiu eu care putea sa fie motivele aceste stari.O, daca ne-ar fi pe Inima sa tinem cont de starea de suflet cu care mergem la intilnirea cu fratii, altfel ar fi relatiile noastre.Sunt diferite situatii in viata care ne intristeaza, care ne rapeste bucuria. As zice, in astfel de situatii daca nu avem taria de character sa lasam la oparte intristarea, sa nu facem o vizita.Altfel vom incarca starea de fata cu ce am adus.Noi toti cred ca ne asteptam ca cineva sa ne faca bucurie.Dece as duce in mijlocul fratilor cu care ma intilnesc un duh de intristare,de apasare?
          Ap, Pavel cauta sa evite o astfel de situatie.Dar El mai aduce in atentie aceste cuvinte,” cu voia lui Dumnezeu,” Dumnezeu,Tatal nostru, nu vrea ca copiii Lui sa se intilneasca intr-o astfel de stare de apasare , lipsita de bucurie. Dar daca Pavel, care era si el om si trecea si el prin diferite situatii pe care le cunoastem ar fi venit in mijlocul fratilor cu acest duh apasat ce rezultat ar fi avut? Ar fi putut el sa se invioreze s-au sa invioreze si pe alti frati? Nu, pentruca era venirea lui acolo din pornirea firi lui. Iata dece el adduce inainte voia lui Dumnezeu.Nu stiu citi dintre cei ce spun ca sunt copii ai lui Dumnezeul, au invedere de a produce bucurie in intilnirile la olalta.
          Luam si noi seama la voia lui Dumnezeu?o, daca am lua, nu ar mai fi intristare , apasare in intilnirile noastre.Deseori am actionat din imboldul firi pamintesti si asta a produs multa amaraciune intre frati. Pavel se ferea de asa ceva. Dece nu ne-am feri si noi? Nu cred ca un astfel de duh apasat ne face noua bine si nici fratilor cu care ne intilnim. si sã mã rãcoresc putin în mijlocul vostru.Iata ce vroia Apostolul. Cind merge le ei sa se racoreasca.Dar spune el ca putin. Dece putin Pavele? ar fi putut fi intrebat de unul carora le scria aceasta epistola. Stia Pavel ca sunt rare ocaziile acestea ca este greu sa faci bucurie fratilor. Este trist ca mai mult domina intre noi ca si intre ei pe vremea aceia discordiile.Este necesar sa ne luptam cu noi insine pentru a intretine o atmosfera de bucurie.Poate facea referire la putin , pentruca nu va fi stat prea mult intre ei. Oricum, este stiut ca, bucuria care racoreste este supusa continu la atacuri din partea celui rau.
          Si asta prin firea paminteasca. Pe unii din noi, ne domina aceasta fire si ne aduce mult necaz in viata noastra.Era si printre fratii cu care Pavel urma sa se intilneasca si unii care erau firesti , carnali. Dela astfel de “frati” sa nu te astepti ca ei sa produca bucurie.Am intilnit unii din acestia, parca nici nu auzisera ca poate fi si o astfel de stare de bucurie in inima. Dar si in relatiile noastre unii cu altii.Cuvintul ne indeamna sa ne bucuram in Domnul. Iata ce oameni se pot bucura. Psalms 32:11  Neprihãnitilor, bucurati-vã în Domnul si veseliti-vã! Scoateti strigãte de bucurie, toti cei cu inima fãrã prihanã! Alt loc care arata cine se poate bucura. Psalms 33:1  Neprihãnitilor, bucurati-vã în Domnul!
          Aceste doua locuri sunt din vechiul testament.Dar, avem si in noul destule indemnuri sa ne bucuram. Dau unul singur care mi-a facut mult bine in situatii critice, delicate al vieti,prin care Dumnezeu a ingaduit sa trec. Philippians 3:1  Încolo, fratii mei, bucurati-vã în Domnul. Bucuria in viata fiecaruia care pretinde ca este al Domnului Hritos, depinde de ce partasie are cu Domnul Hristos.Iti cauti bucuria in Cuvintul sfint? O vei avea si ea va reflecta in viata ta de zi cu zi.Gasesti bucurie in lucrurile acestea care sunt vremelnice, sa nu te astepti , s-au alti sa se astepte sa te vada ca esti bucuros in Domnul.Pot  ei cauta la tine un motiv de inviorare?.Domnul sa dea har tuturor care sunt copii ai Lui sinceri si cauta bucuria Domnului, sa poata inviora si pe alti. In intilnirile noastre sa aducem racoreala asa cum spune si cauta Ap, Pavel.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: