marți, 9 august 2016

Efeseni 1;11. În El am fost făcuţi şi moştenitori,..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Efeseni 1;11. În El am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rînduiţi mai dinainte, după hotărîrea Aceluia, care face toate după sfatul voiei Sale,


         Iata ce beneficii au cei rascumparati. Beneficii de natura vesnica.Beneficile pe care orce om ar putea sa le aiba aici pe pamant sunt de natura trecatoare.Oricat ne-am lega inima de ele le vom lasa odata cu plecarea de pe acest pamant.Iata un beneficiu pe care il gasim in acest verset.. Avem multe alte beneficii pe care Dumnezeu Tatal celor rascumparati le da copiilor Lui. Chiar aici pe pamant.Cuvantul le numeste binecuvantari.Dar versetul ne arata un beneficiu care are urmari vesnice.În El am fost făcuţi şi moştenitori, Spuneam cu alta ocazie ca au fost cazuri cand fratii intre ei s-au dus la judecata sa imparta mostenirea lasata de parintii lor. Toti oamenii se uita dupa mastenirea lasata. Nu are importanta cat de bogati sunt. Vor tot mai mult sa aiba. Dar vine un timp cand muriotori fiind, le lasam si plecam.Cuvantul  ne vorbeste de o alta mostenire. Mostenire pe care nu o au decat cei nascuti din nou.Te poti cheme crestin ca participi la strangerile celor rascumparati, dar sa nu fi dintre aceia care au o mostenirea in cer.


         Mostenire care nu are deaface cu pamantul.Si acesta mostenire trebuie sa iti vina deundeva. Daca esti unul in care Dumnezeu a lucrat nasterea din nou, atunci esti chemat Copil al lui Dumnezeu si te bucuri de mostenirea pe care Tatal o da copiilor Lui.În El. Daca il avem pe El, Pe Domnul Isus,suntem si mostenitori impreuna cu El. Nimic nu vine dela Dumnezeu fara ca sa treaca as zice mai Intai prin Fiul Sau.Romani 8;17. Şi, dacă sîntem copii, sîntem şi moştenitori: moştenitor ai lui Dumnezeu, şi împreună moştenitori cu Hristos, Ce frumos descrie Ap, Pavel;anume; dacă sîntem copii, sîntem şi moştenitori: Cine poate sa spuna ca un copil la modul literal nu este mostenitor la ce lasa tatal copilului sau?Atesta faptul ca este copil al lui.Romani 8;16. Dece Impreuna cu Domnul Hristos?Sau dece in El?Pentruca suntem Frati ai Domnului Hristos, avem acelasi Tata pe Dumnezeu. Ioan 20; 17…….spune-le că Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.“Iata ce spune Domnul Isus cand vine vorba de Fratii pe care Dumnezeu Tatal ia dat Lui ca sa fie mostenitori impreuna cu El.Matei 28;10. Atunci Isus le-a zis: „Nu vă temeţi; duceţi-vă de spuneţi fraţilor Mei să meargă în Galilea: acolo Mă vor vedea.“


         Acest nume de Frate, spuneam cu alta ocazie nu se ia cu usuratate si in engleza se spune;likely.Apoi, mai ne arata Cuvantul, cu alta ocazie, ca Lui nu ia fost rusine sa ne numeasca frati. Evrei 2;11……….. Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi“Ce am avea noi de mostenit daca nu am fi fost nascuti din nou ca sa fim Frati ai Domnului Hristos? O Intrebare care potrivit Scripturi este usor de dat un raspuns adegvat anume; Mostenirea noastra ar fi ca a tuturor celor care nu-L au pe Dumnezeu ca Tata, Iadul. Acesta e raspunsul.În El am fost făcuţi şi moştenitori,Sunt multi care spun ca sunt crestini, dar daca ii intrebi daca sunt frati cu Domnul Isus s-ar uita lung la tine. Nu numai ca nu Inteleg dar si ca apari lipsit de  “zmerenie” zicand; “ Cum sa fiu eu frate cu Domnul Isus?”Dar daca ar citi mai cu atentie ar vedea ca, Insusi Domnului Isus nu i-a fost rusine sa cheme Frati pe cei pe care Tatal i-a dat.Deci, noi care ne numim Fratii ai Domnului Hristos suntem mostenitori impreuna cu El. Fara El nu avem ce mosteni decait as zice,iadul cum am spus ceva mai sus,ar fi partea noastra de mostenire ca al lumi Intregi.


         Continua versetul cu ceva ce nu este inteles de prea multi din cei care fregventeaza o adunare si care citesc totusi Cuvantul.Dar Il citesc superficial sau il trec prin filtrul celor invatate de unul sau altul. Cu alte cuvinte, cu ideei de alti preconcepute.Iata ce citim incontinuare; fiind rînduiţi mai dinainte,Cum adica randuiti?Inteleg potrivit altui loc din Cuvant ca suntem alesi. Efeseni 1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii,..... Sunt unii care daca le aduci acest subiect inainte alegerea se agita.Si nu rare ori mi-a fost dat sa vad o repulsie la acest subiect.Iarasi zic; nu Intelegi ceia ce citesti din Cuvant? Este ok! Dar nu sari sa contazici Cuvantul adus de alt Frate care este Luminat de Duhul Sfant. Am Intalnit destui care spuneau; “Ce Dumnezeu e partinitor?”Nu este partinitor dar in continuare in versetul 5 din Efeseni,Citim; după buna plăcere a voiei Sale, Cine ar putea sa invinuiasca pe Creiator?. Spuneam cu alta ocazie ca Dumnezeu alege din ce a creiat. .Este Suveran, Stapan peste to ce ii apartine. Daca prin nasterea din nou ne-a facut Copii ai Lui sigur ca intram in mostenirea pregatita de El.Iata deci, ca a fost data o hotarare de Dumnezeu.după hotărîrea Aceluia, Care a creiat toate lucrurile inclusiv pe om.


         Deci, Intelegem ca are tot dreptul sa aleaga din ceia ce ii apartine.Am spus cu alta ocazie ca;Dumnezeu este un Dumnezeu care alege.L-a ales pe David dintre fratii lui.Apoi, a ales jerfa lui Abel si nu pe cea a lui Cain.L-a ales pe Iacov si nu pe Esau. Si ar fi mult mai multe locuri care ne vorbesc de alegerea pe care o face Dumnezeu in Suveranitatea Lui.El, Dumnezeu, a hotarat din vesnicie pe cine sa aleaga spre mantuire. Si asta a facut-o potrivit Cu ceia ce citim in Efeseni ne-a ales înainte de întemeierea lumii,..... Cand se face un ansamblu de locuinte sau chiar o casa,se face un plan care este echivalentul unei hotarari, care apartine unui Arhitect. Se planifica totul mai dinainte de a porni lucrarea.Uite asa a conceput Dumnezeu Arhitectul tuturor lucrurilor.care face toate după sfatul voiei Sale,Cu alte cuvinte, dupa planul si oranduiala pe care a stabilit-o inainte de Intemeierea lumi. As Intelege prin ;sfatul voiei Sale,cu hotararea pe care a stabilit-o. Am Intalnit persoane care veneau la adunare de ani de zile, dar care traiau mai rau ca cei care nu se chemau crestini.Acestia aveau tupeul sa nu agreieze cu ceia ce spune Cuvantul cu privire la alegerea lui Dumnezeu, din vesnicie.


         Poti fi in adunare spuneam cu alta ocazie si totusi sa fi afara din trupul sau biserica vie a Domnului Hristos. Evrei 12;23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu….,Sunt anumite dovezi care deosebesc pe cei ce sunt nascuti din nou de crestinii de adunare. Spuneam ca in cel nascut din nou Dumnezeu a pus o noua structura sufleteasca. Cu alte cuvinte, se vede in viata lui pe care si-o traieste un alt comportament fata de cel din trecut.Asta in toate aspectele vieti.Apoi, Iubirea Cuvantului si temerea de Dumnezeu sunt lucruri noi aduse in viata acestui nascut din nou.Poti Indentifica destul de usor pe cel care este nascut din nou de cel care fregventeaza adunarile chiar de ani buni.Sunt unii care au pretentia ca pot da si Invatatura altora prin Adunari.Nu rareori am vazut si sunt convins ca noi toti am vazut din acestia care umple timpul in vorbire. Dece fac ei asa? Pentruca sunt saraci, lipsiti spiritual.Pentru fiecare dintre noi in parte ne sta la dispozitie Cuvantul sa ne veificam unde ne aflam.Asta ca sa nu ne amagim ca vom avea parte de mostenire Impreuna cu Domnul Hristos.


         Am spus cu alta ocazie ca aceasta mostenire ne este pastrata in ceruri. Potrivit cu ceia ce Ap, Petru aduce prin Duhul Sfant in atentia noastra. 1 Petru 1;4. şi la o moştenire nestricăcioasă, şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi.Asa ca, unii din noi abia asteptam sa intram in posesia acestei mosteniri ne stricacioase.Acum suntem copii si ca copil nu poti intra in mostenire. Trebuie sa devi matur si abia apoi sa te bucuri de mostenirea Tatalui.Ca copil spuneam cu alta ocazie cand am scris cate-va ganduri din  1 Petru 1;4.  Acesta este motivul de mostenirea ne este pastrata in Cer, suntem inca copii.Iata un motiv la care trebuie sa reflectam. Adica; trebuie ca pana atunci sa devenim maturi in Domnul Hristos, ca sa putem sa ne bucuram de mostenire impreuna cu Domnul Hristos.Aceasta asteptare, dorinta de a deveni maturi, este un indiciu ca suntem nascuti din nou.Domnul sa puna in Inima noastra mai multa bucurie in asteptarea Intalniri cu Scumpul nostru Mantuitor sa ne duca in Casa Tatalui.Cine poate astepta acea clipa ? Decat cei care iubesc pe Domnul Isus si Cuvantul lui Dumnezeu, avand aceasta nadejde glorioasa.


John balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: