luni, 15 august 2016

Ioan 14;16. Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mîngîietor.........

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Ioan 14;16. Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mîngîietor care să rămînă cu voi în veac;
         Cand dai peste asemenea versete care iti arata fara echivoc ca ceia ce a Infaptuit Domnul Hristos la Golgota, nu este loc de comentariu, sau de a incerca sa diminuam Intrun fel lucrarea Mantuitorului.Si nu numai aceste versete ne fac dovada ca cel nascut din nou traieste si ca va ajunge in Casa Tatalui Domnului nostru Isus Hristos. Domnul Isus le spusese Ucenicilor ca va pleca la Tatal. Si Ucenicii care umblasera cu El atata timp, s-au Intrstat la aceste cuvinte spuse de Invatatorul lor. Dpmnul Isus care ii cunostea si stia din ce suunt facuti,Ii Imbarbateaza. Cu alte cuvinte, nu-i lasa sa fie confuji in mintea si inima lor. Şi Eu voi ruga pe Tatăl, Era necesar sa le spuna ca va pleca la Tatal.Si asta ca sa nu-i ia prin suprindere acest eveniment al despartiri temporare de ei. Temporare? Da, temporare ca le spune ca se va intoarce si ii va lua cu El. Unde se va Intoarce?Unii, daca nu cei mai multi, spun ca pe Pamant.


         Ei bine, daca asa ar sta lucrurile, atunci nu vom mai putea sa luam de bun ceia ce spune Ap, Pavel in epistola catre Tesalonceni.Cu toate ca Domnul Isus nu mentioneaza pamantul.Iata ce citim;1 Tesaloniceni 4;17. Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.Apoi, chiar lui Petru Mantuitorul ii spune;Ioan 13;36. „Doamne“, I-a zis Simon Petru, „unde Te duci?“ Isus i-a răspuns: „Tu nu poţi veni acum după Mine, unde Mă duc Eu; dar mai tîrziu vei veni.Petru si toti Ucenicii aveau sa ramana sa lucreze in continuare.Dupa spusele Domnului Hristos. Petru avea timpul lui cand va pleca si el la Tatal ceresc. Dar nu numai Petru va ajunge in Casa Tatalui ci toti rascumparatii Lui Dumnezeu au un timp randuit de Dumnezeu. Şi Eu voi ruga pe Tatăl, Poate au stat Ucenicii concentrati sa vada ce va ruga Invatatorul lor pe Tatal Lui.


          Domnul Isus nu Intarzie sa le spuna ca; Dumnezeu vă va da un alt Mîngîietor .Cata nevoie aveau ei de a fi mangiati de Dumnezeu. Poate am spune ca mangiere au nevoie cei mai tineri si mai slabi. Dar Petru era destul de In varsta si Domnul Isus care stia ca toti au nevoie de a fi mangiati le aduce in atentie acest aspect. Si noi in viata aceasta trecem prin situatii care avem nevoie sa fim mangiati. Dar orcat ai fi mangiat de un om, nu esti mangaiat, confortat, cum te mangie acest Duh al Adevarului trimis de Dumnezeu. Nu numai Ucenicilor ci tuturor celor rascumparatilor Lui din toate timpurile pana vor fi luati acasa.Romani 15;5. Dumnezeul răbdării şi al mîngîierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţiminte, unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus;Si vai cat de deficitari suntem noi toti in a Implini aceste simtaminte unii fata de altil.


        Din acest verset cu privitre la; simţiminte, unii faţă de alţii, Iata promisiunea pe care o face Mantuitorul alor Lui;Promisiune care nu are in ea nici-o umbra de indoiala. Chiar daca se mai gasesc si din acesti care intrun fel sau altul pun la Indoiala ceia ce a promis Domnul Hristos.Sigur ca Ucenici, in timpul cat au fost cu Domnul Isus, au fost mangaiati de El.Acum le spune de un altul care va veni in locul Lui.Sunt convins ca nu au Inteles prea mult Ucenicii pana ce nu s-a coborat Duhul Sfant. Atunci au vazut calauzirea Duhului in toate actiunile lor.Acesta va fi Duhul Adevarului sau Duhul Sfant.un alt Mîngîietor care să rămînă cu voi în veac; Acest Mangaietor spune Domnul Isus ca;va ramanea cu voi. Cat? In veac. Cu alte cuvinte atat cat veti fi pe pamant.Versetul acesta ne arata preocuparea Mantuitorului pentru cei pe care Tatal i-a dat Lui.


         Care vor mosteni Impreuna cu El Imparatia lui Dumnezeu.Din nou sunt obligat sa spun ca; Cei care pun la Indoiala ca cel nascut din nou poate pierde mantuirea nu stiu ce vorbesc.Acestia sunt limitati nu numai in cunostinta dar si intr-o viata traia dupa Cuvantul lui Dumnezeu.Cand Domnul Isus spune ca;Mîngîietor care să rămînă cu voi în veac; Nu stiu daca ceia ce spun acestia au credibilitate.Ramane sa ne bazam pe ce spune Domnul Hristos si sa traim o viata spre slava Lui Dumnezeu.Versetul 17, aduce mult mai multa lumina in privinta Duhului Adevarului care nu numai ca este dat tuturor celor care sunt nascuti din nou,ci ca va conduce pe acestia in tot adevarul.Asa cum au fost condusisi Apostoli la Inceput.


         Iata ce citim in acest verset;17. şi anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentrucă nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămîne cu voi, şi va fi în voi.In treacat aduc in atentie ca acest Duh al Adevarului,nu poate sa-l aiba orcine, care ar vrea. Este dat de Dumnezeu si nu poate locui decat in cei adusi la viata.Intelegem ca nu poate locui intrun mort spiritual.Citim ca lumea nu-l vede pentruca nu au darul acesta al credintei. Apoi, nu-l cunoaste pentruca Dumnezeu Il descopere copiilor Lui.Apoi, Citim ca voi, care voi? Voi care ati fost inviati din morti.Voua vi-l da Tatal,pe voi va are Invedere. Intelegem ca daca nu esti nascut din nou, nu ai parte de acest Duh al Adevarului sau Duhul Sfant si nici de Domnul Hristos.


         Spuneam cu alta ocazie ca;Poti fi in mijlocul celor care se strang in jurul Domnului Hristos dar sa nu fi al Lui.Si versetul 16 spune ca va ramanea cu voi. Si Inca pana la sfarsit, sau in veac.Acest verset 17, aduce ceva in plus specific ca El, Duhul Adevarului,va fi în voi.Ce spun cei care pun la Indoiala mantuira data celor nascuti din nou? Spuneam cu alta ocazie ca cei mai multi considera ca sunt credinciosi odata cu Intrarea intr-o biserica sau adunare.Ap, Pavel aduce in atentia credinciosilor din Corint.1 Corinteni 6;19. Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit dela Dumnezeu? Şi că voi nu sînteţi ai voştri?Ap, Pavel vrea sa le spuna ca; Ei nu is mai apartine lor insisi.Cu alte cuvinte, cel ce a fost pus in voi are aceasta lucrare de facut; Sa va conduca in viata aceasta pana la sfarsit In tot Adevarul.


         Nu stiu cati din cei care se numsc crestin inteleg aceasta lucrare a Duhului sfant.Si nu stiu cati sunt sensitivi la felul de cum traiesc. Ar trebui sa ne intrebam actiunea asta sau hotararea asta pe care o iau acum,este dirijata de Duhul lui Dumnezeu sau de firea mea veche. Sunt si unii care au ajuns sa strige sa implore zic ei pe Duhul sfant sa vina peste ei.In acest verset din Corinteni, citim ca este in voi.Nu peste voi. Insusi Domnul Isus le-a spus ca va va fi în voi. Cata nevoie avem sa fim sinceri cu noi Insine si sa vedem unde ne aflam in a asculta de Duhul lui Dumnezeu care a fost pus in noi(daca a fost pus).Daca ne uitam la felul cum traim, cum ne manifestam,ne putem usor da seama unde ne aflam.


John Balarie
Los Angeles California!
 

Niciun comentariu: