sâmbătă, 20 august 2016

Romani 6;20. Căci, atunci cînd eraţi robi ai păcatului,.........





f43bd-picture1bibliacutrandafir


Romani 6;20. Căci, atunci cînd eraţi robi ai păcatului, eraţi slobozi faţă de neprihănire.
         A trimis cineva pe o pagina de G+ si am sesizat cate ceva ce nu au deaface cu Cuvantul lui Dumnezeu. Am sa dau mai jos ce nu corespunde cu Cuvantul lui Dumnezeu.As dori sa mentionez ca, Nu ma uit dupa greseli sau nepotriviri. Dar Intotdeauna trebuie sa controlam cu ce citim in Cuvantul sfant.Este o dorinta pe care vreau sa o Impartasesc cu Fratii si Surorile mele pe care ii consider sinceri.Iata despre ce este vorba.Eliberare! Le postez in forma pe care am gasit-o pe pagina. As dori sa Intelegem ca este vorba de eliberare din robia pacatului, sau, a lui satan.Aceasta eliberare nu poate veni sau, nu o poate avea un om pacatos numai, daca este eliberat de Dumnezeu prin Domnul Hristos.Pe vremuri aici in America, erau targuri de sclavi sau robi. Si cat ar fi dorit robii sa capete libertatea pe care si-o doreau.Dar era la vremea aceia Imposibil, numai in cazul ca, venea cineva si cumpara un sclav si mai apoi se Indura de el si il lasa liber.Deci, sclavul se uita dupa Indurarea celui care il cumpara.

          Atunci si numai atunci, el se bucura de libertate.Asa stateau lucrurile la modul literal. Dar la cel spiritual este la fel.1 Corinteni 7;23. Voi aţi fost cumpăraţi cu un preţ…....Nu poti fi liber sau, scos de supt dominatia celui rau si implicit a pacatului decat prin Domnul Hristos.Dece? Pentruca El a platit pretul rascumparari.Am scris cu alta ocazie cui i-a platit Mantuitorul pretul acesta al rascumparari.Autorul a mai pus si aceste cuvinte pe care Scriptura nu le aduce inaintea noastra.This is Your Chance! Aducand in atentie ca;  “asta este sansa ta” asa este tradus in romana.Vrea sa spuna ca, o alta sansa nu ti se mai da. Dumnezeu nu da o sansa sau mai stiu eu cate ne-ar trece noua prin minte. Dumnezeu planuieste si hotareste pe cine sa-l mantuiasca.Deci, nu este potrivit cu ceia ce citim in Cuvantul lui Dumnezeu.Adica, a da o sansa.In primul rand, nu dai o sansa unui mort spiritual. Pentruca , in definitiv, sansa este de a fi mantuit.Fapte 13;48…….Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut. Cu alte cuvinte, au primit credinta data ca dar de Dumnezeu.

         Uite acestora din Fapte nu citim ca li s-a dat o sansa si ei au apucat-o. Dumnezeu randuieste cine sa capete mantuirea, eliberarea.Autorul ar vrea sa spuna ca; omul este indemnat sa puna mana pe aceasta mantuire.Sau cu alte cuvinte, sa profite de aceasta sansa.Mantuirea este darul lui Dumnezeu. Nu este sansa lui Dumnezeu.Cata lipsa de intelegere a Cuvantului lui Dumnezeu.Dar ma gandesc ca, autorul are in vedere; ca depinde de om sa vina la Dumnezeu. Chiar daca ma repet deseori, sunt obligat fata de mine insumi inaintea Cuvantului sa aduc in atentie ca;Omul este mort si ca ;Dumnezeu trebuie sa intervina sa il duca la sursa de viata Fiul Sau. Cum sclavul nu se putea elibera singur,tot asa nici pacatosul nu o poate face.Daca ar fi sa “acceptam” de buna ce spune autorul,am intelege ca omul este capabil prin puterile lui sa se elibereze de supt dominatia celui rau si implicit a pacatului. Lucru care Scriptura nu Invata asa.Cum s-ar fi eliberat sclavii de pe vremuri daca ar fi putut. Lor nu li se dadea nici-o sansa.Sansa nu depinde de cine vrea. Este o hotarare a lui Dumnezeu pe cine sa-l elibereze.

         Cuvantul si in privinta aceasta are ceva de spus;Romani 3;11. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.Iata ce mai spune in continuare acest autor; GET OUT OF SIN FREE. Sa-mi fie Ingaduit sa spun ca, orcat ai indemna pe un mort spiritual el nu va putea sa se miste in directia pe care autorul o sugereaza.Esi afara din pacat si esti liber. Asa sugereaza autorul in engleza..Autorul nu realizeaza ca, Omul este mort si nu poate sa ia nici-o actiune din propie initiativa. Cum ar mai fi scuturat Sclavii de alta data acest jug al robiei daca era dupa ei si aveau sansa.Satan nu da apsolut nici-o sansa celor pe care ii tine in robie.Scriptura este destul de clara in privinta aceasta.Este necesar sa Intervina Dumnezeu cu brat puternic sa scoata sufletul pe care il are invedere sa-l mantuiasca. Asa cum a facut-o cu Israelitii din Egipt.A Incercat Moise precum am incerca si noi sa ne eliberam dar lucrurile sunt destul de complicate. La Israeliti a trebuit sa intervina Dumnezeu cu brat puternic  sa-l ingenuncheze pe Faraon prin toate semnele facute de Moise si Aaron in naintea lui Faraon.

         Tot asa Interventia lui Dumnezeu obliga pe satan sa dea drumul celui care este rob al lui.THIS CARD IS YOURS BECAUSE THE PRICE HAS BEEN PAID Scriptura nu ne vorbeste de un astfel de card. ca ar fi o; (oferta) ca ar fi primit de cel care a avut”sansa”Cu omul pacatos se sta de vorba spuneam cu alta ocazie numai dupa ce a fost adus la viata.Autorul sugereaza, ca daca va fi unul “care ar vrea” sa fie mantuit, trebuie sa aiba acest card.Cei care vor sa vada daca asa stau lucrurile precum le arat aici, sunt Indemnati sa aprofundeze Cuvantul pentru ei Isusi.Dumnezeu da celui pe care il are in vedere sa-l mantuiasca, Credinta ca Dar. Aceasta credinta il apropie de Dumnezeu.Evrei 11;6. Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui!....... Cu alte cuvinte, Autorul vrea sa spuna ca, Dumnezeu are carduri si sta la dispozitia Omului sa ia unul din aceste carduri care i se ofera. Tradus este asa;Acset card este al tau pentruca pretul a fost platit.Este foarte adevarat ca a fost platit.Dar Autorul nu il aduce in atentie pe Cel care a platit pretul, pe Domnul Isus.Trebuie Inteles ca Domnul Isus a platit pretul pentru cei pe care i-a gasit El Insusi. Sau mai citim in Ioan 6;44.Pe cei pe care Tatal i-a directat la Fiul.Putem face fel de fel de speculatii sau le-as numi jocuri de cuvinte, dar care nu au nimic de aface cu viata noua, cu nasterea din nou.

         Ap, Pavel aduce in atentie aceste cuvinte;Căci, atunci cînd eraţi robi ai păcatului,Deci, a fost un timp cand Dumnezeu a Intervenit si ne-a eliberat de supt dominatia celui rau si a pacatului.Cand un suflet este eliberat de Dumnezeu, el este liber intradevar..Robul literal, nu ia nimic din ceia ce avea dela vechiul stapan sa le aduca cu el la noul Stapan.Tot asa nici cel eliberat in Domnul Isus nu vine cu toate apucaturiel firi vechi.Unii au fost eliberati, au capatat o viata noua in Domnul Isus, la trecutul Indepartat. Altii s-au bucurat de aceasta libertate in trecutul mai apropiat.Si unii si alti sunt eliberati acum datorita Interventiei lui Dumnezeu.Sunt unii care vin prin adunari, biserici de ani buni dar care traiesc,sunt stapaniti,de un pacat sau altul.Au fost acestia eliberati?Sa nu ne amagim ca , omul se poate elibera singur de aceasta incatusare a pacatului.Firea veche ne face necazuri chiar si dupa ce am fost scosi desupt puterea pacatului.Iata dece Cuvantul ne indeamna sa fim in alerta, sa ne purtam aspru cu noi Insine,ca sa nu dam prileji celui rau sa stimuleze pacatul din firea veche.Ea este aliatul celui rau.1 Ioan 1; 8. Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi.

         Iata deci, ca jocul de cuvinte afecteaza grav intelegerea planului de Mantuire al lui Dumnezeu.Nu este de mirare ca, In biserici, adunari, se introduc fel de fel de invataturi care nu au nimic de aface cu Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.Sunt unii care au doctrina lor aparte, fie ca o mostenesc, fie ca si-o developeaza ei insusi pentru a tine pe cei care participe al astfel de strangeri in intuneric.Constienti find sau nu, este Irelevant. ceasta este realitatea pe care o tarim zi de zi prin adunari, biserici.Dar cei ce sunt nascuti din nou, sunt convins ei cunosc Cuvantul lui Dumnezeu si nu este necesar ca cineva sa ii spuna de thicehet sau, de sansa. Am mai auzit de acest thichet care te plaseaza in cer.Este un lucru grav si cei ce invata asa ceva nu sunt constienti ca duc sufletele in ratacire. Dar pentru toate acestea vor plati scump. In Incheiere as vrea sa aduc inainte ce spune;Iacov 3;1. Fraţii mei, să nu fiţi mulţi învăţători, căci ştiţi că vom primi o judecată mai aspră.As Intelege ca Ap, Iacov vrea sa atentioneze pe cei care vor sa fie Invatatori ca , nu este un lucru usor de a fi Invatator.

          Poti face scoli teologice , dar asta nu te si califica sa fi Invatator . Cand vine vorba de a Invata ,trebuie sa stim ca, trebuie sa fi calificat de Insusi Dumnezeu. Exod 35;34. I-a dat şi darul să înveţe pe alţii, atît lui cît şi lui Oholiab, fiul lui Ahisamac, din seminţia lui Dan.Dar si Ap, Pavel spune despre Invatatura.2 Timotei 2;2…... cari să fie în stare să înveţe şi pe alţii. In definitiv,se poate invata orce, dar Invatatura curata nu poate veni decat dintr-o inima care a fost deja curatita de Dumnezeu.Tit 2; 7. şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie,Pentru multi poate pare usor de a da Invatatura.Sigur, ca poti spune ce vrei, dar sa nu fie binecucantate cuvintele pe care le spui Fratilor si Surorilor.Apoi, sa fi constient daca esti trimis de Dumnezeu sau te duci tu In lucrare.Nu In zadar Ap, Pavel as zice Ii trage atentia lui Tit.Cu alte cuvinte, ar fi putut sa-i spuna ca;Prima data trebuie sa te califici, sa te Incadrezi facand dovada ca ceia ce spui tu personal traiesti.

         Nu stiu cati se vor cerceta inainte de a Indrazni sa spuna ceva in fata Fratilor si a Surorilor.Nu generalizez, pentruca stiu ca Dumnezeu are slujitori care Iubesc Cuvantul si se tem de Dumnezeu inainte de as deschide gura.Acest control in amanuntit nu-l poate face decat numai cel care este sincer cu el Insusi.Se teme sa spuna ceva care sa nu fie in concordanta cu Cuvantul lui Dumnezeu. Si vai cati mai sunt din acestia care aduc umplutura in vorbirea lor in adunare. Ei nu-si dau seama ca sunt si Frati care controleaza ce aud daca se incadreaza cu ce este scris in Cuvant. Am adus cu alta ocazie in atentie pe crestinii din Bereia care spune Cuvantul aveau o Inima mai aleasa. In ce privinta era mai aleasa? Tocmai prin faptul ca luau in serios strangerea laolalta in jurul Domnului Hristos. Acesti crestini au ramas as zice, ca un monument spiritual si de seriozitate dealungul veacurilor pentru cine vrea sa puna la Inima Indemnul lor.Deaceia au si fost racordati in Scriptura.Sunt convins ca, cei nascuti din nou fac din Cuvantul lui Dumnezeu,tinta cercetarilor lor staruitoare, pentru a creste spiritual.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: