joi, 18 august 2016

Exod 12;13. Sîngele vă va sluji ca semn pe casele unde veţi fi...........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Exod 12;13. Sîngele vă va sluji ca semn pe casele unde veţi fi. Eu voi vedea sîngele, şi voi trece pe lîngă voi, aşa că nu vă va nimici nici o urgie, atunci cînd voi lovi ţara Egiptului.
         Cu ceva timp in urma am scris cate-va ganduri cu privire la separare.Atunci spuneam ca, Dumnezeu este cel care la timpul Lui face separare.Am adus in atentie cate-va locuri pe care Cuvantul ni-le arata din Noul Testament.De data aceasta am sa aduc din acest loc din Vechiul Testament. Bine inteles, acomodat, armonizat, cu alte locuri din Noul Testament pe care le-am mai dat.Sîngele vă va sluji ca semn pe casele unde veţi fi. Iata un semn pe care Il da Israelitilor sa se stie ca va fi o separare intre ei si egipteni.La noi, in Noul Testament, avem deaface cu; acelasi Dumnezeu care nu se schimba in atributele Lui.Cu alte cuvinte, nu renunta la nici unul din ele.Cum a separat prin Sange pe Egipteni de Israeliti, asa va separa si pe cei rascumparati de cei neleguiti.Daca citim versetele de mai sus, vedem cum Dumnezeu a Instituit Pastele pentru Israeliti.Si ei trebuiau sa aiba fiecare familie cate un miell sau un ied.Exod 12; 5………..veţi putea să luaţi un miel sau un ied.


         Cu sangele animalului, trebuiau sa stropeasca usiori caselor unde vor locui. Dece asa? Pentruca atunci cand Ingerul nimicitor v-a trece sa faca Separarea Intre intaiul nascut al egiptenilor si Intaiul nascut al Israelitilor.Acest Sange Il Infatisaza pe al Domnului Hristos care separa pe cei nascuti din nou de cei care fac parte din lumea ne mantuita. Cu alta ocazie am adus in atentie ca;Egiptul este infatisat in Cuvant,cu Lumea.Iata deci, ca atunci Dumnezeu a separat pe Israeliti de egipteni.In vechime putem vedea si alte separari dealungul fiintei umane.Mai tarziu in Noul Testament, Dumnezeu, care este neschimbat in oranduirile Sale, va proceda la fel. Adica va separa pe unii de alti. Acesti unii, sunt cei nascuti din nou. Avem si pildele Domnului Hristos pe care le-am adus atunci in atentie.Iata ce spune versetul in continuare ca va face nimicitorul. Eu voi vedea sîngele, şi voi trece pe lîngă voi,Cu alte cuvinte, veti fi ocrotiti.


         Era necesar ca sangele sa fie vizibil ca sa se faca dinstinctia ce urma sa separe pe unii de altii.Asa a gasit Dumnezeu cu cale sa procedeze. El putea sa separe fara ca sa fie sange.Dar sunt convins ca a ales acest mod sa-L infatiseze pe Fiul Sau, care peste veacuri avea sa fie scrificat la Golgota precum Mielul la Israeliti.Evrei 9;22………...şi fără vărsare de sînge, nu este iertare.Domnul isus, Mielul lui Dumnezeu, a fost sacrificat pentru acesti unii pe care i-am mentionat mai sus.Am spus cu alta ocazie ca; Israelitii infatiseaza pe poporul lui Dumnezeu, care a fost castigat de Domnul Hristos la cruce prin jerfa Lui. Dumnezeu a sincronizat as zice, evenimentele din Vechiu Testament cu cele din Noul Testament. Acesta a fost si motivul de l-a ales pe Avraam ca din el sa iasa Israelitii.Dar ceva mai tarziu, Dumnezeu, avea in vedere un popor ceresc nu pamantesc.Romani 9;25. după cum zice în Osea: „Voi numi «popor al Meu», pe cel ce nu era poporul Meu,Acest popor (dintre neamuri) a fost scos din lume si pus deoparte pentru Dumnezeu.In versetul 24. Astfel, El ne-a chemat nu numai dintre Iudei, ci si dintre Neamuri.


         Sunt multe asemanari intre Israeliti si cei care sunt copii ai lui Dumnezeu.Am spus cu alta ocazie ca; In biserica lui Dumnezeu sunt cuprinsi si dintre Iudei si dintre Neamuri.Si Ii instinteaza Dumnezeu pe Israeliti; aşa că nu vă va nimici nici o urgie, Urma Dumnezeu sa aduca urgi peste Egipt.Tot asa se va Intampla si in noua dispensatiune odata cu venirea Domnului Hristos.La separarea pe care o va face Dumnezeu, va pedepsi lumea ca si pe Egipteni. Cum spuneam ceva mai sus ca Lumea este asemanata cu Egiptul.Dumnezeu va aduce pedeapsa Lui peste lume dar nu si peste cei rascumparati ai Lui. Dece? Vedem ca Dumnezeu a separat pe Israeliti de egipteni prin acest Sange. La fel separarea intre oamenii acestei lumi si cei rascumparati va fi datorita Sangele Domnului Hristos care ne protejaza.Cu alte cuvinte, Sangele si atunci si acum protejaza pe cei care sunt la adapostul lui.Si Cuvantul ne arata cand Dumnezeu, va face acest lucru.atunci cînd voi lovi ţara Egiptului.Cu alte cuvinte, cand is va deslantui mania Lui ca un atribut care Ii apartine si il aplica cand gaseste de cuvinta.


         Unii spun ca, Dumnezeu este dragoste. Si asa este. Dar spuneam cu alta ocazie ca are si alte atribute pe care le foloseste cand gaseste de cuvinta.A aplicat in vechime aceasta manie in diferite Imprejurari. Si in final va face uz de ea si la sfarsitul tuturor lucrurilor.Acum, sa mai aduc pe scurt Separarea pe care o face Dumnezeu in Noul Testament.Domnul Isus vorbeste in pilde si aduce rand pe rand cate o pilda inaintea norodului dar si a Ucenicilor Lui.Este vorba de separarea Graului de negina.De separarea Pestilor buni de cei rai.De separarea oilor de capre. Apoi, si femeile care sunt la moara una va fi luata iar alta lasata. Nu mai dau locurile din Cuvant. Sunt convins ca toti cei ce citesc Cuvantul cu atentie le cunosc destul de bine.Iata deci, ca avem deaface cu Un Dumnezeu care este Tatal celor rascumparati si care, la timpul stabilit de El aplica acest atribut al maniei. Dar nu Inainte de a separa.Separarile au ca rezultat asezarea fiecaruia la locul pregatit de Dumnezeu..In Hambarul ceresc l-as numi nu se va pune graul la un loc cu Negina.


         Fiecare din separarile pe care le-am mentionat au locul lor bine stabilit.Ma Intorc putin  din nou In Vechiul Testament,la Egipteni, ca Lume si la Israeliti ca popor ales al lui Dumnezeu temporal. Pana la urma, Israeliti au fost scosi din Egipt cu brat puternic de Dumnezeu.In ciuda faptului ca Faraon nu vroia sa le dea drumul.Tot asa a Intervenit Dumnezeu de a scos ( si scoate incontinuare) pe toti cei care sunt acoperiti de acest Sange al Mielului.Sunt scosi din captivitatea, din robia, celui rau .Cate-va ganduri pe care le-am desprins din Cuvantul scump al lui Dumnezeu. Sunt cu cititul seara din Exod.Negresit la rand.Asa am obisnuit decand Dumnezeu s-a Indurat de mine cu multi ani in urma.Si de atunci mi-a facut mult bine pe parcursul acestei calatori prin pustie.Fie ca a fost arsita soarelui, sau ca mancarea a fost mai saracacioasa,precum a fost la Israeliti. Dumnezu ne-a ocrotit si ne va ocroti pana voam ajunge in Canaanul Ceresc.


         Si am dorit sa le Impartasesc aceste ganduri, cu Fratii si Surorile mele care au fost scosi din robie ca si mine. Si acum ne putem bucura de libertate datorita Sangelui Domnului Hristos, pe deoparte. Iar pe de cealalta parte ca Interventia Bratului lui Dumnezu a interveni si a fost puternic, in ciuda faptului ca satan nu da drumul de buna voie.Daca suntem scosi din lume,nu avem motiv sa fim nemultumiti, pe parcursul calatoriei noaste prin pustia acestei lumi spre Cananul ceresc.Precum au fost Israelitii.Indiferent care sunt sau, vor fi greutatile prin care Dumnezeul nostru Ingaduie sa trecem.La sfarsit va fi numai  (Grate Joy) o bucurie mare.Atentie! Nu cu ne multumiri sa ne fie calatoria,cum au facut-o Israelitii mai pe urma prin pustie.Si noi Inca suntem in calatorie prin pustia acestei lumi. Dar nu avem niciun motiv sa fim nemultumiti de faptul ca ne-a scos din Egiptul acestei lumi.Israelitii au stropit usiorii caselor cu sange unde locuiau. Noi cei rascumparati suntem acoperiti de acest Sange ocrotitor al Domnul Hristos.Asa ca, suntem la adapostul Sangelui Mielului care a fost sacrificat de Dumnezeu, pentru ocrotirea noastra.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: