duminică, 21 aprilie 2019

Coloseni 3;15. Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi,.............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Coloseni 3;15. Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpînească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători.

       Spuneam cu alta ocazie cand am mai scris cate-va ganduri din acest verset. Dar pentruca cineva mi-a trimis versetul doresc sa mai adancesc cat I-mi v-a fi cu putinta si Ingaduit de Tatal meu. Iata deci,ca; Nu e pace Intre popoare sau, In lume si ce e mai trist ca nu e pace chiar In unele familii care se numesc crestini. Apoi, nu e pace Intre cei ce se strang Impreuna.Evangelistul Ioan aduce un alt fel de pace si sursa de unde vine aceasta pace.Si cine o da si cui o da;Ioan 14;27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte.Dar cui da Domnul Isus pacea Lui? Negresit celor pe care Tatal i-a atras la El.Ioan 6;44.Ei bine, daca nu avem aceasta sursa pe Domnul Hristos nici pace nu vom avea.Domnul Isus Inca odata aduce In atentie Lumea. De data aceasta spune ca; Si Lumea da o pace cum o dă lumea?.

       Daca pacea lumi ar fi una care te sustine In situatiile vieti, atunci ne dam seama ca nu ar fi atatea rele care se Intampla In Lume.Nu e pace In noi Insine suntem continu framantati, agitati.Dece? Pentruca daca suntem sinceri lucrurile acestei lumi ne stapaneste inima . Si inevitabil ne produc tulburare Intrun fel sau altul.Vorbesc la modul general.Sunt Fratii si Surori care au pacea Domnului Hristos si le vezi linistea In care se gasesc.Dar nu toti au aceasta pace pe care Evangelistul Ioan o aduce In atentie. Si sigur, este usor de Inteles dece sunt unii tulburati continu.Chiar daca aparent au o pace ei si-o pierd imediat. Sunt unii care au facut un salut din expresia; Pacea domnului frate.Dar ei stiu cata pace au In launtru lor.Cuvantul ne arata ca sunt si unii care nu au pace.Si acesti unii se gasesc peste tot.Si ce este trist ca se gasesc si In Casa lui Dumnezeu. Dar personal nu ma mir de asa ceva;Dece? Pentruca daca ne uitam la ceia ce ne spune Ap, Pavel de o Casa mare vom vedea ca acolo sunt doua feluri de vase.Vase care au o Intrebuintare diferita. 2 Timotei 2;20.

       Cand Pavel vorbeste de vase, Intelegem ca sunt cei ce se strang la un loc. Personal indentific vasul de ocara cu unul care nu are pace.;Isaia 27;20. Dar cei răi sînt ca marea înfuriată, care nu se poate linişti, şi ale cărei ape aruncă afară noroi şi mîl.Si tot In  acest cap,verestul21. „Cei răi n-au pace“ zice Dumnezeul meu.; Poate cineva va spune; Cum crestinii sunt rai, sau nu au pace? Fiecare se cunoaste pe el singur si ce stare are In interiorul lui.Isaia ca Proroc al lui Dumnezeu avea descoperit acest adevar anume; Ca Pacea nu locuieste Intr-o Inima rea.Bantuie printre cei ce se strang laolalta multe duhuri care nu au nimic deaface cu Scumpul nostru Mantuitor.la care aţi fost chemaţi, Nu toti sunt chemati chiar daca ei participa la strangerea celor rascumparati, chemati. Cel ce este chemat spune Apostolul ca alcatuiesc un singur trup. Ce fel de trup? Al Domnului Hristos.

      Aduceam odata In atentir atitudinea celor doi Ucenici care erau In preajma Domnului Isus.Luca 9; 54. Ucenicii Săi, Iacov şi Ioan, cînd au văzut lucrul acesta, au zis: „Doamne, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie?“Spuneam ca Ucenicii nu erau nascuti din nou la vremea aceia. Dupa coborarea Duhului Sfant au fost schimbati In Oameni cu o viata si o gandire noua.Sigur ca si azi cei ce nu au pace nu sunt nascuti din nou cand Cuvantul Ii numeste ;Cei rai nu au pace.Sau daca privim la situatiile din adunari vom distinge imediat acest fel de oameni care nu au pace. Recent cineva mi-a trimis un E-mail cu o situatie dintr-o Adunare care este tulburata de ani de zile de unul din acestia care nu are pace.Si este si mai trist ca pe langa unul ca acesta se alipesc si altii tot din acestia care nu au pace. Am mentionat acest caz trist pentruca un Suflet care are pacea Domnului Hristos, el vine la Adunare sa se bucure nu sa se tulbure.

       Acestia rai nu sunt constienti ca acolo sunt cel putin doi sau trei si ca acestia vin In prezenta Domnului Hristos.Iata ca cei care au pacea Domnului Hristos sunt chemati;ca să alcătuiţi un singur trup,Nu numai Ap, Pavel vorbeste de trupul Domnului Hristos format, alcatuit din cei care au foast rascumparati,care au pacea Domnului Isus.Iata ca si Evangelistul Ioan aduce In atentie acest trup In care sunt adunati cei rascumparati depretutindeni.Fie ei evrei sau dintre oricare alt popor, natiune. Iata cum citim;Ioan11; 52. Şi nu numai pentru neamul acela, ci şi ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi. Retinem ca este specificat de Copiii lui Dumnezeu. Nu spune Ioan de crestini.Des aduc In atentie ca este o diferenta Intre a fi crestin si a fi Copil al lui Dumnezeu.Apoi, mai citim ca acesti Copii risipiti sunt madulare In acest trup al Domnului Hristos. Efeseni 5;30. pentrucă noi sîntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui.

       Nu stiu daca cei care se numesc ei Insusi crestini stiu cum trebuie sa arate un madular al Domnului Hristos.Nu poti fi In Trupul Lui cu pacate. Sa nu fiu Inteles gresit. Si peste copiii lui Dumnezeu din neatentie poate apare cate un pacat.Dar Il elimina numai decat.Aducand In atentie la Inceputul versetului Pacea, Ap, Pavel spune; ca aceasta pace, să stăpînească în inimile voastre, Nu poti avea aceasta pace daca nu esti al Domnului Isus. Poti veni de ani buni la strangerea celor rascumparati dar sa nu ai pace din moment ce creeiezi tulburare In Adunare. Pavel se refera la cei nascuti din nou. Lor le-a zis Domnul Isus;Ioan 14;27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte.Iata deci, daca te consideri ca esti al Domnului Hristos nu numai viata pe care o traiesti trebuie sa faca dovada ca Intradevar esti al Lui. Ci si o inima care este stapanita de pace. Nu ai pace Inseamna fara niciun dubiu ca nu aparti acestui Mantuitor slavit.Poate unii nu vor fi deacord cu afirmatia aceasta. Dar fiecare se stie daca are o inima stapanita de pacea Domnului Isus.

       Si iata ce Indemn dadea atunci Apostolul acestor credinciosi din Colose si noua celor de azi;şi fiţi recunoscători.Spuneam cu alta ocazie ca;Recunostinta este o floare rara care nu creste pe orice pamant(Inima) Cine nu poate sa fie recunoscator pentru aceasta pace care Ii stapaneste inima? Personal Inteleg ca numai acela care nu o traieste intens In fiecare zi.Nu In zadar Ap, Pavel a adus In atentie acest subiect printre crestini. Duhul lui Dumnezeu ia aratat ca aceia duceau lipsa de pace launtrica. Si nu numai ei ci si azi prin adunari sunt tulburari din cauza lipsei de pace a celor care vin sa tulbure Intrun fel sau altul.Cate-va ganduri care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: