joi, 25 aprilie 2019

Proverbe 11;10. Cînd le merge bine celor neprihăniţi.................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Proverbe 11;10. Cînd le merge bine celor neprihăniţi, toată cetatea se bucură; şi cînd pier cei răi, toţi strigă de veselie.

       Sigur ca Solomon, aduce In atentie cetatea In care locuiesti, sau locuia el ca Imparat si toti ai lui.Si ca sa avem si noi un beneficiu din acest verset din nou Indraznesc sa armonizez Vechiu Testament cu ceia ce suntem noi In Noul Testament Copii ai lui Dumnezeu. Bine Inteles care suntem….Cetatea o aseman, o indentific, cu Adunarea unde se strang cei rascumparati dar si cei care vin aici In adunare din obijnuinta. Si de ce nu, chiar la gramada.Sau, spuneam cu alta ocazie din interese personale si nu rareori meschine.Solomon aduce In atentie pe cei neprihaniti.Iata ce spune Solomon; Cînd le merge bine celor neprihăniţi, Am spus cu alta ocazie ca Scriptura ne arata doua feluri de neprihaniri. Una pe care Solomon o aduce In atentie cand Ii face pe unii neprihaniti.

       El nu stia de cea de a doua neprihanire care nu trebuie sa o faca omul ca sa ajnga de a fi neprihanit sau, placut lui Dumnezeu Intrun fel. Aceasta a doua neprihanire,este darul lui Dumnezeu capatat prin credinta. Atentie, nu este vorba de credinta pe care toti oamenii si-o scot In evidenta.Si pe care des o numesc biologica, adica, ne nastem mostenind genetic.Cea care este darul lui Dumnezeu,este credinta care vine (sau este data, trimisa)de Dumnezeu.Romani 10;17.Cei ce citesc cu atentie si interes Cuvantul lui Dumnezeu stiu unde este scris de acest dar;Efeseni 2;8. Solomon vedea neprihanirea pe cea care si-o fauraeste omul prin faptele lui personale. Vechiul Testament ne arata In nenumarate locuri despre acesta neprihanire.Si Ap, Pavel aduce In atentie aceasta neprihanire de care vorbeste Solomon.Pavel o scoate In evidenta ca e data de Lege.La vremea aceia aceasta neprihanire,trecea Inaintea lui Dumnezeu ca ceva meritoriu.

      Iata cum citim In;Filipeni 3;9. şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă. De aceasta neprihanire nu vorbeste Solomon.Sunt In viata de toate zilele oameni care au o comportare mai deosebit. Asa era si printre evrei si erau socotiti neprihaniti.Dar sunt si alti pe care Scriptura Ii defineste ca ;Cei rai.Ei bine, Ap, Pavel cand a fost scos din ce era el Invatat din copilarie,desupt aceasta neprihanire pe care o da Legea.Ea este cea pe care o aduce Solomon In atentie. Pavel  a capatat o alta neprihanire pe care nici Solomon si nici Pavel nu au cunoscut-o Inainte. Solomon s-a stins fara sa aiba sansa de a o cunoste pe cea pe care Pavel a capatat-o prin credinta primita ca dar dela Dumnezeu.Cînd le merge bine celor neprihăniţi, Negresit ca si Intrun caz si altul Dumnezeu privea atunci si azi priveste la cei neprihaniti si le face viata placuta. Cu alte cuvinte, sa le mearga bine sa se bucure cand se strang Impreuna.

      Dar iata ca; toată cetatea se bucură; Asa cum am spus mai sus Cetatea o aseman, o indentific, cu Adunarea celor rascumparati care acum sunt socotiti neprihaniti prin credinta. Cand Adunarea este linistita, fara conflicte, asta se poate Intampla cand Domina cei neprihaniti In ea. Cand Adunarea are In componenta ei elemente care nu au nici-o tangenta cu Domnul Hristos,atunci sufere cei neprihaniti. Pe vremea aceia locul unde se Intalneau unii cu alti spune Cuvantul era la poarta cetati.Azi se strang la olalta si cei neprihaniti si unii din cei Rai cum i-am numit ceva mai sus.Ca sa se bucure Intreaga Cetate sau Adunarea este necesar ca;Numarul celor neprihaniti sa domine.Ce vreau sa spun sa domine? Sa nu se vina cu gramada la adunare si In mod deosebit la Masa Domnului.Sa nu fiu Inteles gresit; Este bine sa se vina la adunare pentru a asculta Cuvantul. Pentruca credinta vine In urma celor auzite si cele auzite din Cuvantul lui Dumnezeu.Romani 10;17.

     Dar iata ca si Solomon aduce In atentie pe cei din a doua categorie numind-ui cei Rai;Apoi, aduce Instintarea ca cei rai au sa piara.şi cînd pier cei răi, spune el. Dumnezeu In toate timpurile a avut ochiul Indreptat asupra Cetati, Adunari. Si Intrun caz si altul In interior,se gasesc si Rai. Dar ei la un moment dat vor pieri. Dece vor pieri? Pentruca Dumnezeu va trece la curatirea acestei Cetati sau a Adunari.Citim In Cuvant ca; A randuit o zi pentru judecata.Fapte 17;31. pentrucă a rînduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate,..... Uite ca Solomon stia ca la un anumit timp cei rai vor pieri, vor dispare dintre cei neprihaniti.Spuneam cu alta ocazie de separarea Neginei de Grau.Dealungul vremi si In Biserica, Adunare ,s-a vazut Interventia divina a lui Dumnezeu.Cand Dumnezeu intervenea si facea ca cei rai sa dispara Intrun fel sau altul din Cetate ce se Intampla?toţi strigă de veselie. Nu e veselie mai mare si mai patrunzatoare decat sa vezi ca au disparut cei rai din Cetate sau din Adunarea Sfintilor In sarbatoare.Psalmul 89;5. Cerurile laudă minunile Tale, Doamne,şi credincioşia Ta în adunarea sfinţilor!

      Disparitia celor Rai poate fi In timpul zilelor noastre sau cum citim In;Fapte 17;31.Ce este strangerea Impreuna a Fratilor si Surorilor la olalta  avand In mijlocul lor pe Domnul Isus? decat o Sarbatoare.Iata un loc care ne arata ca cei rai nu pot sta mult In Adunarea Sfintilor.Psalmul 1;5. Deaceea cel rău nu pot ţinea capul sus în judecăţii,nici păcătoşii în adunarea celor neprihăniţi.Intrebarea se pune; Este Adunarea sfintilor unde ne strangem? Negresit ca va fi si o zi a judecati. Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta.Cum ti-a fost viata? In ce categorie te afli?  Faci parte dintre cei rai sau dintre cei neprihaniti ? Va veni o vreme cand cei rai vor fi supusi judecati aspre a Domnului Hristos pentruca au ignorat prezenta Lui In Adunare.Si poate ai venit cu gramada.Sigur ca cel ce este rau este pacatos si ca acesti pacatosi nu pot tine capul In Adunarea celor neprihaniti. toţi strigă de veselie.

       Negresit ca, vor striga de bucurie cei neprihaniti care au avut situatii de apasare, de Intristare fiind Impreuna cu cei rai.Cand ti se ia o povara este normal sa strigi de veselie. Chiar daca nu o faci sa te auda toti, esti In inima ta vesel de cum lucreaza Dumnezeu printre cei rascumparati ai Lui.Sunt printre cei ce se strang  Impreuna si sceptici care pun la Indoiala interventia lui Dumnezeu de a Indeparta pe cei rai.Acestia Isi fac rau cu o astfel de gandire, lor Insusi.Vor trai a stare de apasare continua.Dar, Dumnezeul nostru niciodata nu a ramas dator fata de cei rascumparati ai Lui.La timpul Lui El va interveni. Si atunci nu vor striga de veselie decat cei cu adevarat neprihaniti. Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: