joi, 18 aprilie 2019

Numeri 21;9. Moise a făcut un şarpe de aramă, .............


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Numeri 21;9. Moise a făcut un şarpe de aramă, şi l-a pus într-o prăjină; şi oricine era muşcat de un şarpe, şi privea spre şarpele de aramă, trăia.

       Din nou si din acest verset vom desprinde asemanarea de care spun des Intre poporul Israelit, Evreu si Biserica vie a Domnului Hristos. Cu toate ca sunt multi care nu sunt de acord cu aceasta asemanare, avem In Cuvant o multime de similtitudini care personl m-au condus la o asa Intelegere. Unul care se zice ca ar fi pastor sau acum la batranete s-a lasa de a pastori turma si si-a luat un job,a spus odata ca sunt gresit. Eu sunt gresit sau cei care nu poate armoniza Cuvantul pe care Il citesc?. Dar In fine, fiecare are libertatea omeneasca sa aleaga ce-i convine firi pamantesti.Personal Inteleg ca; Dumnezeu da lumina celui care este sincer cu el si cu Dumnezeu.A porni cu ideei preconcepute de altii, nu vei ajunge sa Intelegi ceia ce citesti cu ajutorul Duhului Sfant.Vei ramane blocat In Invatatura omeneasca care nu are nimic de aface cu Domnul Hristos.

     Iata ce i-a spus Dumnezeu lui Moise;Numeri 21;8. Domnul a zis lui Moise: „Fă-ţi un şarpe înfocat, şi spînzură-l de o prăjină; oricine este muşcat, şi va privi spre el, va trăi.“ Acest Sarpe avea sa-i vindece de muscaturile altor sarpi care le varsa veninul lor si mureau.Iata asemanarea de care vorbesc Intre Israel si Biserica vie a Domnului Isus. Sarpele era antidodul muscaturilor la Israeliti In Pustie spre Tara Cananului.Acum sa privim nu la ce spun eu, ci la ce ne relateaza Cuvantul Sfant;Ioan 3;14. Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustie, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului, Ioan Il aduce de data asta In atentie pe Scumpul nostru Mantuitor ca mijloc de vindecare a celor rascumparati care sunt si ei In calatorie prin pustia acestei lumi In drum spre Tara Cananului ceresc.Asa cum erau si Israelitii descrisi de Cuvant.O asemanare mai buna ca aceasta nu nu sunt convins ca se poate face.

       Dar daca sunt unii si sunt, care nu pot Intelege decat numai ce au scris unii sau alti si raman fara a avea putere de a discerne Adevarul din Cuvant prin lumina Duhului Sfant.Asta e treaba lor.Personal Inteleg ca; Un Copil al lui Dumnezeu este profund interesat In a vedea ce lumina poate primi de sus. Spuneam cu alta ocazie ca; Dumnezeu a dat Duhul Lui cel sfant tuturor Copiilor lui sa fie calauziti. Apoi, Insusi Domnul Isus le spune Ucenicilor Inainte de a pleca la Tatal aceste cuvinte;Ioan 16;13. Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare.  Ce va face Duhul Adevarului? Citim In versetul 14; El Mă va proslăvi, pentrucă va lua din ce este al Meu, şi vă va descoperi. M-am abatut putin pentru a arata ca; Nu numai unii pot capata lumina.Toti cei rascumparati sunt calauziti de acest Duh al Adevarului sau Sfant.Dece asa? Pentruca sunt nascuti din Dumnezeu.

     Iata ca Dumnezeu le-a dat acest antidod ca ei, Israelitii, sa poata ajunge In Tara fagaduita de Dumnezeu Canan. Si Intradevar au ajuns.Uite la fel se Intampla cu cei rascumparati ai Domnului Isus . Ei privind la Mantuitorul lor fara niciun dubiu ei vor ajunge In Cananul ceresc.Dumnezeu Isi tine promisiunea facuta fiind credincios. Moise a făcut un şarpe de aramă,Moise l-a ascultat pe Dumnezeu si asa Israeliti au putut sa sfarseasca calatoria cu bine pana la destinatie In Cananul pamantesc.Cineva poate sa spuna ca au pierit In pustie.Ap, Pavel a cuprins si acest adevar si spune el dece acestia au murit In pustie. 1 Corinteni 10;5. Totuş cei mai mulţi dintre ei, n-au fost plăcuţi lui Dumnezeu, căci au pierit în pustie. Daca In calatoria celor rascumparati se gasesc si se gasesc si din acestia care nu sunt placuti lui Dumnezeu, adica ne nascuti din nou, ei vor pieri ca si Israelitii de odinuare In drumul lor prin pustia acestei lumi.

       Iata cine nu vor ajunge In Cananul ceresc. Cei care au fost deavalma,cu gramada, In anturajul celor ce se strang In jurul Domnului Isus.Ioan arata asa de bine Inaltarea Domnului Isus ca si sarpele In pustie. Cei care au fost nascuti din nou ei stiu ca; Domnul Isus este antidodul orcarei muscaturi a Pacatului. Atentie; Muscatura Pacatului este o muscatura care nu se repeta In viata unui Copil al lui Dumnezeu. Ap, Pavel aduce In atentie pacatul spunand;Romani 6;13. Si 6;6.Doua versete care ne arata ca; In viata celui rascumparat pacatul este un incident, nu o practica a vieti.Dece la pus sus? Ca sa poata fi vazut de toti.şi l-a pus într-o prăjină; Aceasta prajina este asemanata cu Crucea pe care Scumpul nostru Mantuitor a fost ridicat.Cei rascumparati necontenit privesc la Mantuitorul lor sus pe cruce. Nu-L scapa din vedere.şi oricine era muşcat de un şarpe, şi privea spre şarpele de aramă, trăia.Daca Israelitii care erau muscati de vreun sarpe pe drum,si priveau erau vindecati cu mult mai mult cei rascumparati care dintrun motiv sau altul au fost muscati de un pacat si privesc spre Mantuitorul la Cruce vor trai.

       Nu este niciun dubiu In privinta aceasta.Iata Insusi cuvintele Domnului Isus;Ioan 14;19……. pentrucă Eu trăiesc, şi voi veţi trăi. Am sa aduc In atentie un verset din Vechiul Testament unde vedem ca; Sarpele facut de Moise In pustie si care le-a fost de un vital ajutor a fost sfaramat de Imparatul Ezecheia Imparatul lui Iuda.2 Imparati 18;4. A îndepărtat înălţimile, a sfărîmat stîlpii idoleşti, a tăiat Astarteele, şi a sfărîmat în bucăţi şarpele de aramă, pe care-l făcuse Moise,..Poate la prima vedere am spune dece Ezecheia ai sfaramat acest sarpe simbol al vieti.Singurul raspuns pe care Il gasesc pentru mine personal este acesta;In primul rand si Domnul Hristos a terminat la cruce dupa ce a Infaptuit Mantuirea.Dece? Pentruca drumul spre Cananul ceresc deja era deschis si cu garantia de a intra In el orice rascumparat al Lui.

       Apoi, Israelitii nu mai aveau nevoie de un sarpe de arama din moment ce ei au ajuns In Cananul promis de Dumnezeu si dat In folosinta.Cei rascumparati nu-L mai au la modul literal pe Domnul Isus pe cruce. El este la dreapta Tatalui unde ei Il privesc  continu prin credinta. Si mai mult, El mijloceste pentru cei muscati de vreun pacat. Cu riscul de a ma repeta spun din nou despre aceasta asemanare a poporului Israel In calatoria lor prin pustie.Si Cei rascumparati In calatoria lor prin aceasta pustie a lumi spre Cananul ceresc.Cate-va ganduri din acest verset din Vechiul Testament pe care am Incercat sa le desprind si sa le armonizez cu ajutorul Domnului.Ganduri pe care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni  care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: