vineri, 17 ianuarie 2020

Filipeni 4;4. Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul!......

CantareaCaTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Filipeni 4;4. Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăş zic: Bucuraţi-vă! 5. 
      
        Sa fi opservat Ap, Pavel ca acestor credinciosi din Filipi le lipseste bucuria? Ei nu aveau bucurie? Sau poate scapasera din vedere ca Domnul este aproape si unii din ei se bucurau de aceste lucruri pamantesti. Fiecare de ce avea si cat avea le producea o stare de bucurie.Dar Pavel vroia sa le Indrepte privirile la bucuria In Domnul.Nu e rau sa ai posibilitatea sa te bucuri de ce ai. Ca In definitiv, le ai tot dela Dumnezeu. Dar acestea sunt trecatoare si tine bucuria cat ele sunt In posesia ta.Apoi, Personal gasesc cu cale ca acestea nu produc bucuria de care sufletul are nevoie.Sufletul nu s va bucura decat In Domnul.Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul!Dece In Domnul?Pentruca este sursa autentica de a Intretine noua viata. Dece Intotdeauna? Pentruca noi avem nevoie de Mantuitorul nostru In tot timpul.

       Care sunt cei ce se pot bucura In Domnul? Inteleg ca numai cei ce Il au ca Mantuitor personal pe Domnul Isus.Si care pretuiesc faptul ca i-a adus la o viata noua din Dumnezeu.Cu alte cuvinte, sunt rascumparati de Acest Mantuitor Slavit. Au opartasie intima cu el Ca Intre Frati daca Il aducem pe Domnul Isus In atentie si daca Il aducem pe Dumnezeu nostru,partasia ca Intre Tata si Fiu.Nu-i poti cere sau sugera unuia care nu apartine Domnului Isus sa se bucure In El, de acest Mantuitor slavit. Ca sa te bucuri In Domnul trebuie sa gusti aceasta partasie cu Cel care Iti poate produce bucurie.Sau mai bine zis, cu Cel care te are In grija Lui de cand te-a rasumparat,de cand ai devenit Copil al lui Dumnezeu Cand bucuria tine, depinde, de ce se vede, se pipaie, ea tine asa cum spuneam cat tin acestea. Dar pentruca pe Domnul Nu-l putem vede decat prin credinta,

        Ramane pentru mine personal sa Inteleg ca singura bucurie o pt avea Nmai prin Cuant,Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! sigur, oricare dintre noi ca Copii ai lui Dumneeu puem avea oscilatll In viata aceasta de credinta.Dar Intrucat avem acesta partase cu Scumpul nostru Mantuitor aceste oscilatii se sting pentuca nu pt ramane pentru totdeauna. Penruca Mantitorul nostru intervine ca ne iubese.Cand te bucuri In Domnul In aceasta bucurie nu au loc sa patrunda In inima celui rascumprat oscilata.Vreau sa spun ca oscilaia, poae patrunde prrin bresa pe rcare noi Insine o facem In inima noastra, Ce vrea sa spuna Ap, Pavel cu acest cuvant Intotdeauna? Ca adica fara  Incetare su fara pauza pe care cei mai multi si-o iau ca sa Isi pot  sa rezerve bucuri si pentru ce poate oferi pamantul firi pamantesti care mediul ei este pamantul.

          Dece va fi repetet Apostolul, v-a Isistat asupra bucuiei? Iarăş zic: Bucuraţi-vă! Bucuria pentru cel nasct din nou nu este facultativa ne este chiar imperativa ca ea creiaza acsta Nadejde cae nu Insala Romani 5;5.si care ne duce pana In Casa Tatalui.Sau In Cananul ceresc cum spuneam altadata.Dealungul vieti  mi-a foost dat sa vad, am avut tangenta cu multi care se chemeu cretini, dar a caror fata spunam altadata nu radia niciun fel de bucurie cereasca.Si nu este greu sa vezi dece acestia nu se bucurau si ereu crispati, apasati mai tot timpul bucuria lor tinea de de ce spuneam mai sus de lucrurile acestea trecatoare pamantesti. Sigur, ca nu la o astfel de Bucurie face referire Ap, Pavel.and el r-epeta acest cuvant de doua ori fie Frati sau Surori. El vrea sa spuna ca; Este necesar sa se vada In viata celui credincios aceasta bucurie In Domnul.

        Apoi, Pavel trece la 5. Blîndeţa voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape. Personal Din expierenta vieti nu ai bucurie nu  te poti Incadra Intrun frate bland farasa ai bucuria Domnului. Indraznesc sa Il aduc din nou pe Fratele  Cornelesc. Ce fata balanda ave si Ii radia. Dece? Pentruca se bucura deplin In Domnul. Cu alte cuvinte, Pusese la Inima acest verset si Ii mergea bine si fizic dar si spiritual sufleteste. L-am dat ca un exemplu ca nu mai este printre noi.Si In Vechiul Testament avem scris de bucuria Domnului, Nemia8;10........ bucuria Domnului va fi tăria voastră.“In toata timpurile omul a avut nevoie sa fie Incurajat sa se bucure.Fie In Vechiul Testament sau la noi In noul testament. Cu mult mai mult la noi care suntem Mantuiti. Iata un loc In care putem vedea ca bucuria se poate pierde.

        Si nu este vorba de orce bucurie ci de Bucuria Mantuiri.Cu alte cuvinte, In Domnul.David care o pierduse aceasta bucurie din vechiul testamet as zice, Il Implora pe Dumnezeusa-i dea din nou Bucuria mantuiri pe care o pierduse In urma savarsiri pacatului care i-a pricinuit pierderea Mantuiri.Intrebarea se pune; Pot cei credinciosi din dispensatiunea harului sa piarda aceasta bucurie? Negresi ca da. Pacatl In toate timpurile a facut despartire Intre Dumnezeu care da bucurie si omul care a savarsit pacatul.Poata printre acesti crestini din Filipi se gaseau In mod sigur din acestia care pierduse bucuria mantuiri.Deaceia Pavel Insista as zice sa apeleze la Dumnezeu sa puna In ei un duh de bucurie.and Mantuirea Iti este scumpa, ti la bucuria ei.Blîndeţa voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: