sâmbătă, 4 ianuarie 2020

Matei 25;34. Atunci Împăratul va zice celor dela dreapta Lui:.............


CNTAREA CANTARILOR 2;1.
SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 25;34. Atunci Împăratul va zice celor dela dreapta Lui: «Veniţi binecuvîntaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită dela întemeierea lumii.
   
         Avem scris ca sunt unii alesi de Dumnezeu sa fie mostenitori cu Fiul Sau,In Imparatia lui Dumneeu. Cu toate ca cei mai multi nu pot Intelege acest plan al lui Dumnezeu care ese suveran.In prima instanta, cuvantul ne aduce In atentie sau scoate In evidenta Separarea. Separare de care am amintit In numeroase postinguri. Insusi Domnul Isus ne vorbeste de astfel de separari anume;Capre de oi,negina de grau,Dar versetul spune de unii dela dreapta Imparatului. Cine sunt acestia dela dreapta? Avem tot din cuvintele Dmnulu Isus care ne spun de doua animale.Unele sunt Caprele si altee sunt Oile, Oile sunt cele dela dreapta Imparatului. Domnul Isus numeste pe cei rascumparati Oile Mele. Ioan 10;27. Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine. Deci Intelegem dece Iparatul le va zice celor dela dreapta Lui, si nu celor dela stanga Lui.Personal Inteleg ca: Insusi Domnul Isus sta la dreapta lui Dumnezeu.

        Un loc care ne arata acest adevar, aceasta pozitie o nmesc a Mantuitorului la dreapta Tatalui.Pozitie vazuta de martirul Stefan;“Fapte 7;56. şi a zis: „Iată , văd cerurile deschise, şi pe Fiul omului stînd în picioare la dreapta lui Dumnezeu. Mai avem un alt loc unde Il vedem la deapta pe scumpul nostru Mantuitor. Ce face El acolo?Cuvantul nu ne lasa confuzi si ne da si explicatia necesara de a Intelege. Iata ce face Scumpul nostru Mantuitor; El mijloceste pentru acesti rascumparati ai Lui.  1 ioan 2;1,Am scris cu alta ocazie ceva mai mult din acest loc.Stanga In Cuvant Infatiseaza pe cei ne mantuiti.Cu alte cuvinte, acestia dela stanga nu au fost pusi deoparte pentruDumneze,pentru aceasta Imparatie. Poate pare straniu ceia ce spun. Dar acesta este un adevar de ne contest pe care Il avm scris In Cuvant.

        Apoi, au caracterul lor diferit. Caprele sunt rele sau bataioase. Pe cand In contrast cu oile care sunt blande si nu au In structura lor acesta pornire spre rau. Ca ne place sau suntem de acord sau nu, este irelevant.Pe dealta parte, Oile nu stau la un loc cu Caprele. Fiecare Isi au la modul literal tarcul lor.Spiritual au destinul lor mai dinainte pregatit de Imparat.Atunci Împăratul va zice celor dela dreapta Lui:Cuvantul nu ne da detalii dece numi oilor dela dreapta Lui le va zice;Nu le va zice si celor dela stanga Lui sau Caprelor nmic Imparatul.Potrivit cu cuvintele Domnului Isus numai oile sunt ale Lui. Ele vor sta Impreuna cu Blandul Pastor.Chiar si aici de pe pamant dreapta este o pozitie jmportanta, o pozitie de a fi mai aproape de Conducator In Intimitate cu cel ne-a cheamt frati ai lui. Literal,Fie el Imparat sau dregator.Vom vedea ca; Imparatul este preocupat de Oile lui, ale Fiului Sau.

         Iata un privilegiu de care spun des ca Il au Cei rascumparati care au fost nascuti din nou. De a putea sa te bucuri In prezenta Tatalui si a Fiului Sau.Cuvantul ne arara asesta pozitie va fi vesnica «Veniţi binecuvîntaţii Tatălui Meu.Nu poti veni, ajunge la Tatal sau sa spun ceva mai simplu la o persoana ne inviat. Cu atat mai mult sa te bucuri In prezenta acelei persoane daca nu esti In intimitate cu ea. Cu mult mai mult noi care suentem chematii copii ai Lui.Am putea sa Intelegem ca Cel ce chiama este Dumnezeu Tatal sau In ultima instanta chiar Domnul Isus.Cand Mantuitorul spune;Luca 2;49. El le-a zis: „Dece M-aţi căutat? Oare nu ştiaţi că trebuie să fiu în casa Tatălui Meu?“Iata ca putem sa spunem despre Casa Tatlui ca, Insusi El care este Mantuitorul o aduce In aetentie.Sa nu fi stiut Domnul Isus ca; Dumnezeu a pregatit aceste locuri pentru ai Lui Inainte de a fi toate? Personal am dubiu. Ca El a fost caruia Dumnezeu i-a zis;Geneza 1;26.Sa facem...

        Dela Inceputul tuturilor lucrurilor El, Dumnezeul nostru, a planificat pe cei ce urmaau sa locuiasca In aceasta Casa vesnica.Deci, as Indrazni sa spun;Casa ne-a fost planificata dele Inceput, Atunci cand Mantuitorul spune aceste cuvinte;Ioan 14;2. În casa Tatălui Meu sînt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.Iata deci, ca acest verset nu se Intelege cum sustin cei mai multi, adica; Domnul Isus sa dus sa pregateasca un loc o casa.care v-a fost pregătită dela întemeierea lumii.Deaceeia spun des de armonizarea a ceia ce citim din Cuvant pe subiectul care ne este adus In atentie.Personal Inteleg ca; Asa au aparut denominatiunile. Invataturi care nu rareori nu corespund cu ceia ce ne Invata Cuvantu.Nu vreau sa fiu luat drept un critic. Simplu si sincer vreau ca Fratii si Surorile mele sa aprofundeze pentru ei Insusi Cuvantul scump al lui Dmnezeu Tatal nostru care ni la dat

        Dece Imparatul Ii va cheme pe cei rscumparati  ai Lui?O Intrebare la care tot Cuvuntul ne da rspunsaul adegvat,Intrebare destul de legitima pentru cei mai multi care nu aprofundeaza Cuvantul sfant Indeajuns.Ce le-a fost pregatita de Dumnezeu acestora dela dreapta Lui? care v-a fost pregătită. Cuvantul ne arata ca;Celor rascumparati lea fost pregtaita o mostenire cu fiul Sau.Romani17. Şi, dacă sîntem copii, sîntem şi moştenitori: peste tot ceia ce Ii apartine Fiului dela Intemeierea Lumi.Moştenitori ai lui Dumnezeu, şi împreună moştenitori cu Hristos…….. Spuneam altadata ca;Mireasa intra In mostenirea Mirelui la modul literal.Dar si la  la modul soiritual.Orice Ii apartine Mirelui este si al Miresei care apartine Mirelui ca Fiu al Tatalui Sau.

        Dumnezeu se va bucura si cei rascumparatii ca si ei sunt fiii, copii, al lui Dumnezeu.Iata dece au fost acesti binecuvantati ai Tatalui Domnului Isus;ca sa mosteniti ce?Împărăţia, care v-a fost pregătită dela întemeierea lumii.Cu alte cuvinte, Intreaga avere as numi-o pe care Tatal i-o da Fiului apartine tuturor celor rascumparati ai Lui.Noi ca rascumparati ai Lui Dumnezeu ne bucuram Inpeuna cu Fiul sau cel din tai nasuti din mai multi fii.Romani 8;29. Căci pe aceia, pe cari i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărît mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentruca El să fie cel întîi născut dintre mai mulţi fraţi. Dece Ii numim Fii? Pentruca sunt nascuti sau au acelasi Tata. Poti fi fiu adoptiv dar nasterea arata ca esti bilogic din Dumnezeu;Asa ne arataApostol ul Ioan;.1 Ioan 5;19 Ştim că sîntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.Cu alte cuvinte asa cum am mentionat ceva mai sus Geneticul care este din Dumnezeu nu se schimba. 

        Cu multi anii In urma, pe cand eram tanar am auzit un frate In Adunare ca se ruga asa;Te-ai dus sa ne pregatesti un loc;Ioan 14; 2. În casa Tatălui Meu sînt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.Dupa Intelegerea mea ca tanar l-am Intrebat pe Fratele Cornelescu.Ca eu nu Inteleg ca s-a dus sa pregateasca locul(sa-l faca). Dece? Pentruca Locurile au fost facute Inainte de toate. Una este sa pregatesti si alta sa fie facut mai dinainte deja.Cu alte cuvinte, Inainte ca Dumnezeu sa faca  pe Om, In ultima instanta pe cei pe care Ii avea In vedere sa-i mantuiasca, sa-i aseze In acele locasuri. Dansul s-a uitat la mine si mi-a spus; Ce sa feci, Fratii se roaga cum stiu si ei. Acest verset;Matei 25;34.aduce lumina In ceia ce am sustinut atunci. Nu poti aduce Mireasa pana ce locul unde va locui cu Mirele nu este facut.Asa dar, citirea Cuvantului cu atentie si armonie ne este de Importanta vitala In privinta Intelegeti lui.Cate-va ganduri pe care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.Ganduri la Inceput de an.

John Balarie
Los Angeles California !

Erata;In loc de;In loc de porumb, vom citi grau.,

Cer scuze! am modificat.

Niciun comentariu: