vineri, 10 ianuarie 2020

Plangerile lui Ieremia;3;22. Bunătăţile Domnului nu s-au sfîrşit, ........

CantareaCaTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Plangerile lui Ieremia;3;22. Bunătăţile Domnului nu s-au sfîrşit, îndurările Lui nu sînt la capăt, 23. ci se înoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atît de mare! 

        Ieremia care a avut o expierenta asa de bogata cu Dumnezeu ca Proroc al Lui,Este convins cand spune; Bunătăţile Domnului nu s-au sfîrşit,Care dintre noi daca ne analizam profund si sincer putem  spune ca am avut si Inca avem o expierenta a noastra personala cu Dumnezeu prin Domnul Isus prin Cuvantul Lui? Ieremia Il cunostea direct personal pe Dumnezeu.El nu a avut parte de a i se revela acest  Mantuitor Slavit Domnul Isus ca si noua.Partasia lui era cu totul diferita de cum o avem noi stabilita de Dumnezeu prin Fiul Sau prea iubit.Plansul face bine la organsm.Dar nu nmai la organismul cesta fizic carnal. Ci si mult mai mult spititual, Auzim pe cate cineva ca spune;  i-mi plange sufletul In mine. 

        Insusi Prorocul Irtemia are ceva de spuus cu pivte la plans si dece Omului Ii sta bine sa planga.Tot aici In Plangeri ctim;Plangeri; 3;39. De ce să se plîngă omul cît trăieşte? Ficare să se plîngă mai bine de păcatele lui!Sigur ca asa cum spun des Ieremia vorbeste la starea lor de partasie cu Dumnezeu ca pamantesti. Nu spune ca noi nu mai suntem de pe pamant. Numai ca cei rascumparati nu mai apartin pamantului. Atunci,Intrebarea se pune; Si cei rascumparati trebuie sa planga? Negresit ca da. Dar poate cineva va zice; Pacatele neau fost iertate si aruncate In marea uitari. Sa nu uitam ca; Traim In aceasta fire pamantesca, carnala si ca In ea este pacat. Avem ceva din partea Ap, Io.an In privinta aceasta;1 Ioan 1; 8. Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi.Si versetul 10.

        Atunci, Intrebarea o pun din nou. Trebuie cei rascumparati sa planga pacatele sau pacatul savarsit? Personal gandesc ca da; Dece? Pentruca zilnic ne Intinam, murdarim, frumoasa Haina a neprihaniri. Avem Un exemplu cum David care avusese o relatie de paerasie cu Dumnezeu dupa ce a pacatuit si-a venit In fire, (mai precis Dumnezeu la adus la realitate) si si-a plans pacatul In care cazuse. Sigur ca, un astfel de pacat al preacurviei nu se poate gasi In viata noastra, a celui nascut din nou. Pentruca cel nascut din nou  este Madular In Trupul Domnului Hristos si noi stim acest aspect extrem de important. Asa dar, noi ne ferim ca avem Duhul lui Dumnezeu si suntem Instintati oridecate ori acest pacat al preacurviei, da tarcoale. Suntem Madulare In Trupul Domnului Hristos. Nu ca David care peste el venea Duhul lui Dumnezeu si pleca.Indraznesc sa spun ca;David a cazut In pacat In timp ce Duhul lui Dumnezeu nu era peste el.Un gand personal.

        Sunt pacatele pe care le numesc scame care se pot aseza pe noi,fara sa luam seama Ei bine, cand vedem o scama trebuie sa plangem ca ea atrage o alta scama, pacat. Iata dar ca oricare am fi, fie din vechiul sau noul ca omul, trebuie sa-si planga pacatele.Un aspect foarte important este ca; Apartinem Domnului Hristos.Am putea unii din noi sa spunem ca potrivit acestor cuvinte din versetul 32 care ne vorbesc de;Bunatati si Indurari al Domnului ca; Dumnezeu Intrun fel tolereaza aceste scame, pacate din vietile noastre.Daca vreunioa din noi ne trec prn minte asa ceva, ne Inselam singuri.Si o astfel de Inselatorie va fi o tragedie In viata noastra.Personal Inteleg ca aceste scame nu se sfarsesc cel rascumparat  cauta sa traiasca o viata placuta li Dumnezeu. Pacatele au fost si sunt prezente In acest trup de carne.Fie In cei din Vechiul Testament de altadata fie pentru noi cei de azi din Har.

        Vorbeam odata despre definitia pacatului cum o putem sti. Personal Inteleg ca; Orce actiune, atitudine din vietile noastre care necinstesc Intrun fel numele scump al lui Dumnezeu este Pacat.Cu alte cuvinte ,nu ne putem duce viata asa cum vrem. Nici Israelitii nu aveau libertatea de a trai oricum. Dece? Pentruca sa putem noi si ei de alta data sa ne bucuram de aceste bunatati si Indurari ale Domnului. Cu alte cuvinte sa putem face uz de ele cand ne sunt necesare., 23. ci se înoiesc în fiecare dimineaţă. Dece se Inoiesc? Pentruca Tatal nostru are privirea asupra noastra continu si ne vede ca suntem obositi. Si vrea ca noi Copii ai lui Sa fim Improspatati. Nu ne vrea obositi In drumul nostru spre cer.El nu le -a Inoit odata si ni le de asa.El stie ca avem nevoie de ajutorul lui la Inceput de o noua zi.

        El stie ca o zi care a aparut odata cu noua dimineata ce nevoi vom avea peste zi.Asa cum am spus nu ne scapa din atentia Lui.El ne vrea sa fim In continu proaspeti In toate amanuntele vieti.Ieremia nu numai ca el Insusi ezpiermenta aceste bunatati,Indurari ca sunt proaspete In fiecare dimineata ,dar dorea ca si Poporul sa le aiba sa fie constient ca Dumnezeul lor se ocupa de ei ca Popor al Lui.Şi credincioşia Ta este atît de mare! Spuneam cu alta ocazie ca; Dumnezeu In istoria izraelitilor zbuciumata le-a facut dovada ca este acelasi si ca nu se schimba. Chiar daca uneori ei ca popor al Lui au fost necredinciosi.Dumnezeu nu si-a aratat credinciosia lui numai fata de acest Popor pamantesc acum, asa cum spun des El are un alt popor ceresc odata cu venirea Domnului Isus.

        Si daca fata de acest Popor pamantesc si-a arata credinciosi lui si Inca mare cu mult mai mulu si-o arata acestui Popor ceresc din pricina Fiului Sau. Acesta este Fiul Meu prea iubit de el sa ascultati.El esce Cel care ne-a rascumparat si cu care vom fi vesnic. El ne-a nascut din nou si tot El ia grija noastra pana vom ajunge In Casa cea din Cer, asa cum i-a dus pe israeliti pana In Cananul pamantesc.Ne va duce si pe noi cei rascumparati In Cananul ceresc. Si acolo ni se va sfarsi calatoria asa cum li s-a sfarsit a Israelitilor aici pe pamant.As dori sa mai aduc In atentie ca; Cei rascumparati nu sunt Fiii lui Aveaam ci ai lui Dumnezeu. Ai lui Avraam erau pamantesti iar noi suntem din Dumnezeu. Cu alte cuvinte ceresti, Spuneam recent ca; Prin nasterea din nou suntem genetic din Dumnezeu.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc din nou cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul sfant Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: