vineri, 24 ianuarie 2020

Galateni 6;15. Căci în Hristos Isus….................

Galateni 6;15. Căci în Hristos Isus….

CantareaCaTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Galateni 6;15. Căci în Hristos Isus nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur nu sînt nimic, ci a fi o făptură nouă.
        Un verset ca multe altele care ne arata ca; Totul ce e facut de inerventia, de mana omului, dispare odata cu venirea Domnului Isus. Ce vreau sa spun este ca;O taiere In prejur la evrei era facuta de mana omului. Neamurile nu stiau de asa ceva. Era un semn dinstinctiv pentru acest Popor ca sa se deosebeasca de celelalte popoare. Apoi, un alt act facut de om este si botezul care cu cufundarea In apa cel botezat face dovada, marturia, ca nu mai este evreu si nici pagan sau dintre neamuri. Este o trecere dela Religia Iudaica la cea Infintata de Domnul Isus pe care personal o numesc ca noua era crestina. Neamurile si ei la randul lor se bucurau de mantuirea lui Dumnezeu prin acest semn dinstinctiv a taieri Imprejur dar nu a carni ci a inimi.Fapte13; 48. Neamurile se bucurau cînd au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvîntul Domnului. Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut.Cu alte cuvinte nu au avut nevoie decat sa auda despre Evangelie si sa vina Credinta dela Dumnexeu ca dar care lucreaza Mantuirea fara ca un om sa intervina.
        Acest act fie la cei dintre evrei sau neamuri nu era pe fond fizic ci spiritual. Si tot ce e pe fond spiritual, sau, de natura spirituala este un act divin care este facut de Dumnezeu nu de om.Aceasta taiere Inprejur  a inimi a aparut odata cu venirea Domnului Hristos.Taiere divina care este facuta de Dumnezeu la toti cei care sunt alesi. Aceasta este Nastere din nou cum este numita In Cuvant,tuturor care sunt In planul de mantuire al lui Dumnezeu Inainte de Intemeiera lumi. Acest semn pentru cei care sunt In planul de mantuire al lui Dumnezeu este tairea Imprejur a inimi dar nu In carne si nu de om.In faptura noua dispare ce face omul. Pentruca, si taierea este facuta de om fie el considerat pe o pozitie de prezbiter sau mai stiu eu ce.
        Acesta era un semn pe care Dumnezeu Il daduse sa fie un semn dinstinctiv ca cei ce il aveau erau evrei. Cu alte cuvinte, faceau parte din poporul lui Dumnezeu pamantesc.A venit Domnul Isus si Dumnezeu nu mai considera o necesitate taiera Inprejur pentru cei care sunt In Domnul Isus. Mai citim si In alt loc ca;In Hristos nu mai este nici iudeu nici grec.Cu alte cuvinte, aceste practici nu Isi mai au necesitatea pentru a fi mantuit, placut lui Dumnezeu.Dumnezeu are nevoie ca cei rascumparati sa fie, sa faca dovada de o faptura noua.2 Corinteni 5;17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură (Sau: zidire.) nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.Coloseni 3;11 si Galateni 3;28.noi.
        Personal am dubiu ca cei taiati In prejur sau botezati, potrivit cu Cuvantul armonizat sunt toti copii ai lui Dumnezeu.Fie ei evrei sau cei dintre neamuri prin botez sau taiere In ptejur ajung sa devina copii ai lui Dumnezeu fapturi noi prin aceste acte facute de mana omului.Sunt Incredintat ca se gasesc multi daca nu chiar cei mai multi din cei religiosi care sustin ca aceste doua procedeeie ca fiind vitale In Mantuirea lui Dunezeu facuta de Domnul Isus.Asa cum am mentionat deseori ca:Citirea Cuvantului se armonizeaza,acomodeaza, verseele pe acelasi subiect Intre ele pentru a ajunge la o Intelegere cat de cat mai aproape de Adevar.Ca exemplu Dumnezeu a gasit cu cale sa ne lase scris In Cuvantul Lui sfant cazut Talharului de pe cruce care nu a mai avut sansa sa se boteze.
        Cu toate acestea Domnul Hristos ia dat asiguraea, La Incredintat ca;Astazi vei fi cu mine In Rai.Nu i-a spus date jos dute sa fi botezat si apoi vi langa Mine sa mergem Impreua In Casa Tatalui MeuLuca 23;43. Isus a răspuns: „Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai.“Cei ce citesc cCuvantul cu atentie si seriozitate si fara ideei preconcepute de altii fie ei si mari teologi dealungul vremi Vor ajunge sa Inteleaga cal Mantuirea apartine In exclusivitate Domnului Hristos fara contrbutie omeneasca.Am constatat ca nu numai pe vremea Ap, Pavel el era contestat,detestat, de evreii asa zisii credinciosi. Dar si azi am Intalnit printre asa zisi crestini care nu sunt deaccord cu epistolele Ao, Pavel. O spun cu toata temerea ca am Intani din acestia, chiar printre cei intimi ai mei.
        Dece asa? Dinlipsa de Intelegere a ceia ce citesc. Ca sa nu spundin lipsa de lumina de sus.Iata ce a ajuns Ap, Pavel sa cunoasca, sa Inteleaga cu privire la Mantuirea Domnului Hristos. Romani 2;29……şi tăiere împrejur este aceea a inimii, ……….Am sa pun un loc care ne arata ca;Neamurile se bucurau de Mantuire Domnului Isus. Apostolul nu cuprins si taierea In prejur si nici botezul In Bucuria lor.Sangele Scumpului nostru mantuitor a fost si Inca este suficient sa nabtuiasca un suflet pe care Dumnezeu Il are In planul Lui de mantuire.Iata cum se Incheie acest verset de o mare valoare pentru Intelegere Planului de Mantuire al lui Dumnezeu si cum si cui Il aplica El, sau cine ajunge sa se bucure de aceasta Mantuire.ci a fi o făptură nouă.
        A fi o faptura noua! Ce ar putea sa Insemne asta?Sa ai o ala aratare decat a omului?Ma gandesc ca ete vorba de schimbarea caracrerului din unul de natura veche In unul asemanator cu cel al Domnului Isus.Poate cineva va Intreba, Cum poti sa fi ca Domnul Isus? Sigur ca este greu sa fi ca el In acest trup de carne c o fre veche. Personal Inteleg ca Ap, Pavel se refera la un comportament nou pe care nu l-ai avut Inainte de a produce Dumnezeu acest fenomen divin Il numesc al nasteri din nou .Aceasta nastere schimba Intreaga structura sufleteasca supt toate aspectele a unei vieti noi din Dumnezeu.Asta Inteleg o faptura noua.Si pana la urma se manifesta In toata trairea celui nascut din nou In viata de zi cu zi. Cate-va ganduri desprinse din acest verset pe care din no doresc sa le Impartasesc cu Frattii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.
John Balarie
Los Angeles California!
Posted in Uncategorized | Lea

Niciun comentariu: