miercuri, 11 martie 2020

Iov12; 20. El taie vorba celor meşteri la vorbă;...............

CANTAREA CATARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

  • f43bd-picture1bibliacutrandafir
Iov12; 20. El taie vorba celor meşteri la vorbă; El ia mintea celor bătrîni. 
   Dece o face Dumnezeu asa? Pentruca El ia facut si Omul nu mai tine cont ca el este faptura si Dumnezeu ca e Creiator cel care la creiat.Nu rare ori Omul la ignorat pe Dumnezeu.Si pana la urma a platit un pret greu de suportat.Iata ce spune Iov;El taie vorba celor meşteri la vorbă;Printre oamenii acestei lumi Intradevar sunt unii mari care nu numai ca sunt mari dar au si abilitate de a vorbi mai deosebit si cu cuvinte alese.meşteri la vorbă. Cu alte cuvinte, iscusiti. Si daca ar fi acestia iscusiti In a aduce, a Infatisa lucrurile prin Intelepciunea de sus ca cei ce Ii asculta sa poata avea un beneficiu spiritual, ar fi ceva minunat.
        Dar acestia care nu Il cunosc pe Dumnezeu nu poate aduce cuvinte care sa Inalte sufleteste. Am Intalnit si eu dar si Fratii In viata pe multi care erau destui de abili de iscusiti ei desfasura discursuri care te uimeau la un moment dat. Acestia sunt asa cum am spus oamenii acestei lumi. Dar daca ne Intoarcem la noi care suntem rascumparati din lumea aceasta care zace In cel rau, ar trebui sa gasim printre noi Intradevar oamenii Fratii care sunt (mesteri la vorba.) Adica, I-mi permit sa spun ca; A fi mester la vorba, personal Inteleg ca sa poti Infatisa Cuvantul, din ceia ce citesti pe Intelesul Fratilor si a Surorilor care Inteleg mai greoi Cuvantul. Iata dece spune In Cuvant ca; Efeseni 4;11. Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători,
        El este acelasi Dumnezeu de altadata care taia vorba adica nu lasa pe om oricat de mari, de mesteri vor fi fost ei;taie vorba celor meşteri la vorbă;Dece le-o taia? Pentruca asa cum am spus omul In structura lui pacatoasa Incearca sa ignore pe Dumnezeu.Dar acestia sunt In necunostinta ca Dumnezeu este Suveran peste toate si peste toti.Cu toate ca Iov era vazut neprihanit In relatia lui cu Dumnezeu, el a avut descoperit doar ce tine de Pamant ca si Psalmistului si altora din Vechiul Testament.Am mai spus ca; Odata cu venirea Domnului Isus, Dumnezeu a mutat atentia dela Pamant la Cer ,la cele spirituale. Aceastea nu erau cunoscute pe vremea lui Iov. Dumnezeu ni le-a descoperit noua din aceasta dispensatiune a Harului.
        El a format Biserica Domnului Isus care este capul orcarei stapaniri.Coloseni 2; 10. Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpîniri.Dumnezeu la implicat pe Fiul Sau In zidirea acestei Biserici vi. De care Iov si cei din vechime nu aveau cunoastinta. Numai unora din Proroci li s-a aratat prin negura vremilor ca are sa vina acest Mantuitor slavit Mesia. Iov ne arata Cuvantul ca a ssuferit enorm care nici unul nu a mai suferit asa ceva ca  el.Si cu toate astea, partasia lui cu Dumnezeu a fost ne Intrerupta de aceste suferinte. El taie vorba celor meşteri la vorbă;Dumnezeu le-a dat gura la toti oamenii, la toata fiinta umana. Dar iata ca se desprind din ei si unii care sunt meseri la vorba. Nu e rau sa fi unul dintre acestia caruia Dumne zei-a dat aceasta abilitate de a vorbi mai bine ca ceilalti.
        Asa era In vechime ca acest verset Ii arata pe cei trei prieteni ai lui Iov dar si pe acest Elihu mai tanar dect ei.Acestia faceau parte zic eu din cei tari la vorbe. Dar tot ei se Incadreaza Intre cei carora Dumnezeu le taie vorba, o face inefectiva, fara de ajutorare.Daca aplicam la noi din Noul Testament, vom vedea ca; Omul In structura lui ramane pacatos oricare ar fi el fie din vechime sau din timpurile noastre. Pana cand lasa Dumnezeu asa? Pana ce In viata unora intervine Dumnezeu si aduce acest fenomen divin Il numesc eu al Nasteri din nou. Odata nascut din nou, Intreaga viata va fi schimbata, inclusiv vorbirea.Nu vei mai gasi printre cei nascuti din nou din acestia care sunt-meşteri la vorbă-Ei se vor numi de Cuvant oamenii Intelepti sau Fratii condusi de Duhul lui Dumnezeu.
        Cu alte cuvinte, ei nu vor mai vorbi dela ei ci din partea lui Dumnezeu. Si le vor fi de un real folos Fratilor In Adunare.1 Petru 4;11. Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Personal am dubiu ca cei din vechime si chiar si din cei ce zic ei vestesc Cuvantul vorbesc Cuvintele lui Dumnezeu.Versetul este minunat si de actualitate si azi pentru cei care pretind ca sunt tari sau mesteri In vorbire. Am avut ceva discutii cu Sora care mi-a adus In atentie acest verset dar la care dansa s-a opritla partea aceasta dela urma;El ia mintea celor bătrîni. Personal Inteleg ca; Dumnezeu e Suveran si face tot ce vrea. Dar ma Intreb este un motiv de a le lua mintea unot batrani? Pentruca nu toti batranii ajung sa Isi piarda mintea. Poate gresesc dar I-mi exprim parerea; Ma gandesc ca acelor batrani care se cred meşteri la vorbă-
        Si prin aceste vorbe Numele Lui cel sfant este compromis, sau ajunge sa fie vorbit de rau printre Oameni. Si vor mai fi si alte motivatii ale lui Dumnezeu de a lua mintile unora dintre batrani.Cate-va ganduri desprinse din acest verset din Vechiul Testament care gandesc eu ne sunt si noua de folos.Ganduri pe care doresc din nou sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iuesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.ate-va ganduri pe care don cand In cand doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depreturindeni care iugesc Cuvantul lui Dumnezeu din cand In cand. Si asta pentru a fi Incurajati In creterea noastra spirituala.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: