luni, 2 martie 2020

Psalmul 138;7. umbluCînd în mijlocul strîmtorării, ..............

CANTAREA CATARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

  • f43bd-picture1bibliacutrandafir
Psalmul 138;7. Cînd umblu în mijlocul strîmtorării, Tu mă înviorezi,Îţi întinzi mîna spre mînia vrăjmaşilor mei,şi dreapta Ta mă mîntuieşte.

      Iata ca si Psalmistul avea stramtorari sau In engleza  of trouble,necazuri, In definitiv nu este unul sa nu umble, sa treaca prin necazuri. Inteleg ca oricare am fi noi nu avem Intreaga viata plina cu necazuri sau stramtorari.Dar Indraznesc sa spun ca sunt presarata pe drumul vieti si sunt inevitabille.Mai avem si perioade de liniste, de pace, de bucurie.Ce facaem noi atunci cand avem si aceste perioade as spune de relaxara fizica, trupeasca sau si mai mult spirituala? Multumim noi lui Dumnezeu ca ne scoate din aceasta stare de apasare? Fiecare ne cunoastem personal daca In astfel de clipe aducem multumiti Tatalui noastru.

        Astfel de situatii de stramtorari sunt Inevitabile In viata fiecaruia dintre noi.Cînd umblu în mijlocul strîmtorării,Asa cum am spus ca totii In viata aceasta trecatoare, efemera avem si stramtorari, necazuri. Dar Iata ca; Dumnezeu Tatal nostru care priveste la Copii Lui si nu-i scapa nimic din vedere, nu ne lasa ca stramtorarea, neczul sa ne copleseasca. Ce face Tatal nostru bun si plin de dragoste?Tu mă înviorezi,Asta nu Inseamna ca ni le ia sau ne scoate din ele. Nu citim asa ca Psalmistul ar fi spus ca Tu mi le ei,ci ca Tu ma Inviorezi. Cu alte cuvinte, Tu I-mi dai Har noua ca copii ai Tai. Dar Psalmistul avea el cunostinta de Har? Cuvantul ne relateaza ca; Harul si Adevarul a venit prin Domnul Hristos. Ioan 1 17……. dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos.

        Atunci ce Il Inviora si pe Psalmist la vremea cand el scrie aceste cuvinte? Ma gandesc si nu am sa gresesc daca spun partasia de ne clintit pe care o avea cu Dumnezeul lui.Apoi, as spne ca si expierenta lui In decursul vietii Dumnezeu nu l-a lasat fara a-i trimite un duh de Inviorare.In vechime duhul lui Dumnezeu era trimis fie prin Proroci care le vorbea sau venea direct peste cel apasat.Iata numai cate-va locuri care ne arata ceia ce spun.Judecatori 11;29,1 Samuel 16;13.2 Cronici 20;14.si sunt multe altele In Cuvant. Cuvantul, este extrem de bogat. Lipsa de Inviorare prabuseste pe orice om. Fie el dintre cei din vechime sau chiar si pe cel necredincios care este lipsit de nadejde.

        Cu atat mai mult Dumnezeu Tatal nostru se Ingrjeste de Copii Lui In permanenta.Lui nu-i place sau, nu se simte bine sa-si vada Copii Lui coplesiti, obositi mergand pe cale spre Casa Tatalui.Cand trecem prin astfel de situatii sa stim ca sunt trecatoare si ca nu vor tine multa vreme.Uneori noua ni se pare ca , parca nu se mai sfarsesc aceste stramtorari, necazuri. Dar Dumnezeul nostru stie cat le Ingaduie. Ele nu rareori au un scop bine determinat Igaduie de El.Îţi întinzi mîna spre mînia vrăjmaşilor mei,Iata cine Ii facea as zice viata grea Psalmistului. Fie ca erau stramtorari sau necazui de natura fizica sau spirituala cum am spus ceva mai sus. Dar noua cine ne face viata grea? Sigur ca si noi la randul nostru avem aceleasi doua feluri de necazuri, stramtorari. Si doua feluri de vrasmasi fizici si spirituali.

        Traim si noi Intr-o lume ostila care si-a aratat ostilitatea fata de Scumpul nostru Mantuitor si dece nu si de noi ai Lui. Apoi, avem dusmanii nostri care sunt In Firea veche care ne fac aceste necazuri ne sacie as zice tot timpul. Si ce teribila este sacaiala lor.Si pe Ap, Pavel Il sacaia si el este destul de explicit cum se lupta cu ele. Dar nu ne arata Cuvantul ca el a abandonat lupta Inpotriva lor.Îţi întinzi mîna spre mînia vrăjmaşilor mei,Si asa cum am spus, Tatal nostru se uita ne Incetat la noi, si negresit si la vrasmasii care ne fac necazuri. David ca Imparat negresit ca avea destui vrasmasi.Acesti vrasmasi ne arata Cuvantul erau foarte maniosi pe David. Dar vrasmasii nostri nu Isi arata ei si In viata noastra mania lor? Negresit ca da. Fie acestia fizici cu care venim In contact zilnic sau cei din viata noastra spirituala care locuiesc In Firea veche. 

        Cel rau nu este pasiv ca nu mai suntem ai lui. Si cauta pe toate caile sa Isi arate mania lui ca sa poata sa ne tulbure, sa nu ducem o viata plina de pace linistita In partasia noastra personala cu Scumpul nostru Mantuitor. Dumnezeu ne ia apararea Intrun fel sau altul. Psalmistul spune ca; Pentru el Dumnezeu Isi Intindea mana spre mania vrasmasilor lui.Si sunt convins ca, Ii potolea numai decat cu bratul Lui a tot puternic.şi dreapta Ta mă mîntuieşte. Cuvantul de mantuieste este sinonim cu ma izbaveste sau ma scapa. Asa cum Il aplica David pentru el. La noi, Bratul Lui Dumnezeu ne-a mantuit, ne-a scapat de supt dominata celui rau si a pacatului Ca sa nu mai aiba putere, asupra noastra de a ne controla viata.

        Chiar daca Pacatul sau radacina lui Isi are locuinta as zice In Firea noastra carnala. Ap, Ioan a cuprins destul de bine acest adevar ca;Daca zicem ca nu mai avem pacat adevarul nu locuieste In noi. Asa citim In;1 Ioan 1;. Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi.Cu alte cuvinte, Pana la moarte traim In acest trup supus pacatului.Dar suntem Inarmati cu tarie, biruinta, In Domnul Hristos. Voi aveti totul deplin In Hristos.Coloseni 2; 10. Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpîniri.Iata deci, Ca Tatal nostru nu ne-a lasat singuri, fara ajutor.Daca David avea pe ai lui oameni viteji, destoinici si nu apela la ei ci Tot Dumnezeu era pentru el cel care ii distrugea pe vrasmasii lui.Cate-va ganduri despre cei doi stapani care sunt in viata celui rascumparat.Doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.Pe Domnul Isus la cei mantuiti si firea veche la cei rascumparati dar care este tinuta In frau, la respect pentru a nu-i sluji ei.Ci Numai Domnului Isus.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: