sâmbătă, 29 februarie 2020

Iacov 3; 18. Şi roada neprihănirii este sămănată în pace ...............

CANTAREA CATARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

  • f43bd-picture1bibliacutrandafir

Iacov 3; 18. Şi roada neprihănirii este sămănată în pace pentru cei ce fac pace.
        Iata un verset pe care l-am primit azi. Verset care arata ceva extraordinar pentru cei care se numesc Neprihaniti. Ap, Iacov nu vorbeste de neprihanirea pe care o aveau evreii In Vechiul Testament. Ci de Neprihanirea care se capata, nu lucreaza omul la ea. nu trebuie facuta, contributie omeneasca .Am spus altadata cate-va ganduri de aceasta neprihanire care se capata. Avem scris In privinta aceasta;Filipeni 3;9……..ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.Ap, Pavel stia acum prin lumina Duhului Sfant ca; Neprihanirea pe care o da legea nu Il ajuta.Ei bine, aceasta Neprihanire care se capata prinn credinta citim in acest verset ca produce roade. Cu alte cuvinte, are viata In ea si mai mult cara sau poarta In ea samanta a roadei  neprihănirii.
        Dece poarta In ea aceasta samanta? Ca sa poata fi semanata citim In acest verset.Aceasta neprihanire este ca si o planta la modul literal dupa ce semeni te astepti ca sa rasara planta si dupa aceia sa si produca roda. Acesta este si motvul de aceasta neprihanire are viata In ea. Ca sa produca roada. Domnul Isus ne aduce Inainte pilda Semanatorului. Unde citim ca;Marcu 4;20……  Alţii apoi sînt înfăţişaţi prin sămînţa căzută în pămînt bun. Aceştia sînt cei ce aud Cuvîntul, îl primesc, şi fac (roadă): unul treizeci, altul şaizeci şi altul o sută.“Roada va fi diferita dela credincios la altul.Oricum, ea va produce roada. Ca cel ce o are va produce cantitati diferite este un alt subiect de discutat 
        Iata deci ca aceasta Neprihanire capatata este echipata cu germenul de viata care sa poarte In ea aceasta samanta care odata semanata sa si produca roade. Aceasta neprihanire este generata de credinta care spuneam altadata ca si ea este capatata ca Dar al lui Dumnezeu. Efeseni 2;8.Poate unii din noi ne miram dece sunt multi care se numesc crestini si care pretind ca sunt neprihaniti dar In acaror viata nu este samanta aceasta a neprihanire ca sa poata produce samanta care la randul ei sa poata fi semanata. Unde sa fie semanata? Printre cei cu care venim In legatura pri servicile noastre sau In diferite situatii ale vieti.Acestia nu au viata chiar daca pretind ei sunt credinciosi pentruca au o credinta a lor propie fireasca, carnala.
        In aceasta neprihanire nu poate apare decat ceia ce face Omul.Neprihanire initiata de ce poate face omu ca si In vechime, de care Ap, Pavel se dezice sau sa distantat. este sămănată. Prin viata pe care o traiesti se poate vedea ,opserva cateva aspecte; 1) Nu semeni ca nu ai ce.2)Nu ai ce pentruca In neprihanirea ta nu este aceasta roada care sa poata produce samanta care la randul ei sa fie semanata.Neprihanirea personala este o samanta seaca In care nu se gaseste acest germen de viata spirituala.Dar cum este semanata aceasta samanta a neprihaniri? Cuvantul ne arata ca; în pace.Inteleg prin aceasta ca nu este fortata care sa tulbure semanarea la modul spiritual. Dar iata ca nu oricine o poate semana. Chiar daca cei mai ulti pretind ca sunt neprihaniti. Cine o poate semana? Cuvantul continua; pentru cei ce fac pace.
        Nu esti un om al paci,nu ai sa te Incadrezi In a fi semanator.Apoi, Iata ca, cel neprihanit care vrea sa semene, sa aiba roade trebuie sa fie un om al paci.Dece atatea Tocmai din pricina unei neprihaniri care nu este capatata prin credinta.Dece atatia care initiaza zazanii printre Fratii? Pentruca ei nu sunt oameni ai paci. Le place mai mult sa semene zazanie decat sa vada ca este pace, Intelegere, o viata traita In armonie In dragoste.Esti unul care Iti place sa traiesti In mijlocul Fratilor Intr-o atmosfera Incordata, Incarcata? Sa sti ca esti unul care esti departe de a avea acea Neprihanire primita si care are In ea roada. Ce sa mai spun ca nu poti semana si altora samanta Evangeliei. Ca mai apoi, sa te numesti un om al paci sau facator de pace.
        Cuvantul scoate In evidentape; cei ce fac pace.Iata ca cunosc adunari unde nu s-a gasit unul sa poata sa faca pace Intre frati? Ce ne spune noua celor care dorim Pacea si alergam dupa ea? Las pe fiecare sa Isi dea un raspuns personal.Psalmul 34;14. Depărtează-te de rău, şi fă binele;caută pacea, şi aleargă după ea!ei ce pretind ca sunt Neprihaniti cu roadele ei trebuie sa fie foarte atenti cand dintrun motiv sau altul pierd pacea sa alerge, sau sa caute sursa pierderi si sa o elimine.Si Domnul Isus stia ca nu orice pace va fi statornica numai cea pe care El o da celor Neprihaniti .Ioan 14; 27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte. 
        Stia Domnul Isus ca numai In Neprihanirea care este capatata prin Credinta In El, In Hristos  este sursa paci trainice si care te motiveaza sa aduci roade spre slava Lui.cei ce fac pace.Avem o conditie aici In aceste cuvinte.Adica,cei facatori de pace sunt binecuvanteti sa produca roade.La modul literal am vazut cu totii seminte care sunt seci. Acestea ca si spiritual, nu vor avea viata In ele si deci nici nu vor aduce, produce roadele asteptate.O Neprihanire capatata prin Credinta primita ca dar este inevitabila de a nu produce samanta cu germenul de viata si apoi, sa si produca roade. Dece asa? Pentruca aceasta Neprihanire vine din Cel ce este Domnul vieti;Ioan 1:4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.
John Balarie
Los Angeles California!

Un comentariu:

Unknown spunea...

Pace frate John ! Ma numesc Cătălin Herzberg so va scriu din România. Am fost zidit sufletește de materialul biblic scris de dumneavoastra. Multă binecuvântare și pace de la Domnul Isus Hristos.