marți, 4 februarie 2020

Psalmul 62;7. Pe Dumnezeu se întemeiază ajutorul şi slava mea............

CantareaCaTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 62;7. Pe Dumnezeu se întemeiază ajutorul şi slava mea în Dumnezeu este stînca puterii mele, locul meu de adăpost

        Cata nevoie avea Psalmistul de ajutorul lui Dumnezeu. Chiar daca era Imparat si dispunea de toate mijloacele de ajutorare pamantesti pe care le putea pune la dispozitia lui ca Imparat.Noi ca copii ai lui Dumnezeu mi-a fost dat sa vad printre noi ca cei mai multi apelau la oameni mai ales la cei cu functii sau cu trecere in trun domeniu sau altul. Finalul era nu de putine ori falimentar dezastruos.Cu toata ca Psalmistul era Imparat el apela la circumstantele vieti la Dumnezeul lui. Avea o expierenta destul de bogata In partsia lui cu Dumnezu. Cum stam noi In partasia cu Dumnezeu prin Domnul Isus, prin Cuvantul Lui? Simtim noi nevoia cand trecem sau avem de aface In viata aceasta efemera de a alerga ,de a apela la Dumnezeul nostru? Sau ne Indreptam catre oameni oricare vor fi ei?

        Sau ne simtim mult mai confortabili la ajutorul sau sfatul date de oamenii oricare vor fi ei.Psalmul 105;4. Alergaţi la Domnul şi la sprijinul Lui,căutaţi necurmat Faţa Lui!Psalmistul Indemna pe Popor la acest sprijin care nu lipseste In nevoi. El le da aceasta garantie . Asa citim In;Psalmul 46;1. Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru,un ajutor, care nu lipseşte niciodată în nevoi.Nu vreau sa fiu Inteles gresit ca nu avem nevoie unul de altul ca Fratii In a ne ajutora Intrun fel In situatiile dificile ale vieti prin care sunt inevitabile sa nu le expiertam. Unii din noi mai mult decat altii. Dar cand vine vorba la starea de suflet spirituala, ramane singurul Dumnezeu, Cuvantul Lui care ne poate consola. Cata nevoie avem si noi ca si Psalmistul de a fi Intariti In viata In calatoria noastra spre casa cea din ceruri.Psalmistul era de pe pamant si simtea nevoia de Intarire

        Am Intalnit pe unii care se duceau la consilieri spirituali sa-i conselieze In diferite probleme ale lor. Pana si In casatori sa intervina acesti conselieri. Am mai scris cate ceva si cu alta ocazie In privnta acestr conselieri omenesti.David sunt Incredintat ca avea destui consilieri si militari si spirituali. Dar el personal preferea sa se duca Inaintea lui Dumnezeu cu toate, apsolut tate nevoile lui fie fizice sau spiritale. Pe Dumnezeu se întemeiază ajutorul Daca psalmistul a avut nevoie de ajutor, sigur ca putea apele la atatia pe care Ii avea spuneam altadata ca consilieri. Sau daca era vorba de razboi, avea generalii lui care deseori a dat dovada de loiaitate si vitejie In lupta.Dar Increderea lui nu era In generali oricat de loiali se vor fi aratat ei fata de el ca Imparat.

         Dumnezeu ramanea pentru el singurul ajutor In care se putea Increde. Ajutorul nostru pe cine se Intemeiaza? Am mai pus aceasta Intrebare. La cine alergam pentru ajutor? Fiecare se stie ce partasie are cu Domnul Isus care ne introduce In prezenta Tatalui Sau . Dar,David aduce Inainte si;şi slava mea. Era Imparat si avea slava ca oricare Imparat In fata Poporului. Aceasta slava nu o poti avea numai atunci cand faci acte de vitejie In aintea Poporului. Siur, la modul literal. Dar este o slava pe care o au si se bucura de ea si Copiii lui Dumnezeu. Sigur, ca nu este vorba de slava de natura pamanteasca, omeneasca. Ca noi nu mai suntem pamantesti ci duhovnicesti. Asa citim In;Romani 8;9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceştiAtunci de ce anume slava se pot bucura cei rascumparati? Domnul Isus nu ne lasa In necnostinta sau sa ne dam noi cu parerea. Avea sa spuna Domnul Isus Tatalui ca;Ioan 17;22. Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat-o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una,O slava data, primita, nu castigata prin acte de vitejie.
      
        Iata ce slava aveau Ucenicii nu pamanteasca ci venita de sus dela Tatal.Dece? Tocmai ca Lumea sa cunoasca ca ei nu mai sunt ai pamantului si ca apartin Cerului Impreuna cu Cel care le-a data aceasta slava.Iata ca, si David aduce In atentie Stanca si Inca a puteri lui.în Dumnezeu este stînca puterii mele,Cand este vorba de Stanca, cei ce citesc cu atentie si interes stiu ca Stanca este Domnul Isus. In alt loc, Tot Psalmistul spune ca Domnul Isus este stanca Mantuiri lui.Psalmul 95;1. Veniţi să cîntăm cu veselie Domnului,şi să strigăm de bucurie către Stînca mîntuirii noastre.i In Deutronom vedem ca se vorbeste de Stanca mantuiri dar ca poporul a Ignorat-o.Deutronom 32;15.A nesocotit Sînca mîntuirii lui, In Schimb, Psalmistul cheama de data aceasta la Incinaciune poporul Inaintea Stanci mantuiri si sa strige de bucurie.

        Psalmul de mai sus 95;1.Prin negura vremilor Psalmistul vedea aceasta Stanca, pe Domnul Isus Mantuirea. Ii descoperise Dumnezeu ca nu este mantuire In afara de Fiul Sau.Chiar daca el nu a avut sansa sa Il vada ca multi altii din noi In trup. Venea Credinta dela Dumnezeu care avea sa-l conduca pe Psalmist si pe noi dealungul istoriei spre aceasta Stanca. In Nimeni altul nu este mantuire.Faptele Apostolilor 4; 12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nueste supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.“ Asa dar, fie cei din Vechiul sau noi din noul ne bucuram de mantuirea facuta de Domnul Isus prin credinta trimisa In Inima de Dumnezeu.Romani 10;17. Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos.Am scris des ca sunt doua credinte dar ca numai aceasta trimisa, primita,,  lucreaza mantuirea.

        Cea lalta spuneam ca; Este biologica cu care ne nastem si ne este de folos In viata de zi cu zi.Din nou aduce In atentie Psalmistul Stanca. Si de data aceasta Puterea care o reprezinta aceasta Stanca, sau, In care sta puterea lui. Dar numai a lui? A tuturor celor rascumparati ai Domnului Isus.locul meu de adăpost.Deci, Stanca Iti poate oferi si un adapost. Fie In furtunile vieti sau mai stiu eu ce pricole se pot abate peste cel rascumparat. Aceste valuri se vor sparge de taria Stanci. Psalmistul vedea In aceasta Stanca un loc de refugiu de care avea neaparata nevoie. Pentru cei rascumparati Stanca, Domnul Isus este locul de adapost, de refugiu din fata valurilor de Invataturi abatute care vin ca niste vanturi napraznice si lovesc In vietile noastre. Dar daca suntem la adapostul acesteu Stanci ele vor lovi, se vor izbi prima data de Stanca si vor fi anihilate. Sparte cum am spus.Pentru cel rascumparat nu este loc mai In siguranta ca In Cuvantul scris care este Insusi o Stanca de ne clintit In valurile acestei vieti.

John Balarie
Los Angeles Californ

Niciun comentariu: