sâmbătă, 1 februarie 2020

Matei 6; 24. Nimeni nu poate sluji la doi stăpîni. ..........


CantareaCaTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 6; 24. Nimeni nu poate sluji la doi stăpîni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celalt; sau va ţinea la unul, şi va nesocoti pe celalt: Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.

        Sa luam prima data slujirea la modul literal si mai apoi la cel spiritual. Ce Inseamna sa fi slujitor? Sa muncesti, sa fi Intrun cuvant fie rob sau mai bine zis In vremurile noastre un angajat la  companie sau la doi indivizi oarecare care au caractere diferite. Daca ne Intoarcem la modul spiritual acesta ne intereseaza pe noi care iubim Cuvantul lui Dumnezeu,vom vedea ca putem face asemanarea la fel dar cu semnificatii profunde. Adica,daca ai doi stapani spirituali, vei opserva diferenta Intre ei. Unul care este satan te vrea pentru pamant si are el lucrarile lui de  a ti le da de facut. Apoi, admitem!! ca ai si pe Domnul Isus ceia ce este imposibil. Cu toate ca sunt printre noi si din scestia care pretind ca sunt crestini dar viata lor arata contrariu.

        Adica, slujesc sa nu spun lui satan ci Firi vechi care este asociata cu cel rau.Acesta te vrea pentru Cer si Iti va da de lucru pentru Cer.Te va pune In slujba Imparatiei lui Dumnezeu, Cand ai doi stapani acestia au diferite caractere. Nu ai sa poti sa intri In voia lor la amandoi In acelasi timp.Iata dece Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta.Aici, nu este preferinta sa alegi tu ca om. Noi toti suntem nascuti In Pacat si stapanul este cel rau. Asa dar, Intrun fel apartinem lui din nastere.Nimeni nu poate schimba acest stapan ca vrea el. Cu toate ca este un tiran.Suntem legeti de el prin firea pamanteasca.Cand Dumnezeu se Indura de unul din noi ajungem sa ne fie El stapan. Dece? Pentruca satan a fost biruit la cruce de Domnul Isus. Si acum cei rascumparati nu mai apartine lui.Din moment ce am fost rascumparati suntem pe veci ai Domnului Isus care ne este singurul Stapan.

        Personal sunt convins ca Domnul Isus cunostea destul de bine ca sunt si din acestia pe care i-am adus Inainte mai sus.Si El vrea sa faca precizare care sa ne fie si noua de folos cum poate le-a fostu unora dintre cei ce-L ascultau la vremea aceeia.Chiar si In viata celor rascumparati sunt doi stapani.Poate unora dintre noi li se pare curios ceia ce spun.Firea veche este un stapan care nu mai are niciun drept asupra noastra.Dar,ea nu ne lasa sa fim linistiti. Adica sa slujim In pace Celui ce ne-a rascumparat. Iata de ce Ap, Pavel expiermenta In viata lui aceasta lupta pe care trebuia sa o duca Inpotriva Firi  vechi ca sa poata sa multumeasca doar pe Stapanul care la rascumparat, care a platitacest pret.Pe Domnul Isus.1 Corinteni 9; 27. Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire, ca nu cumva, dupăce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.

        Acest verset este Inteles gresit de foarte multi. Ca adica, sa poti pierde mantuirea se Intelege prin acest cuvant lepadatpe care cei mai multi Il iau ca referina In argumentul lor.Personal Inteleg ca Ap, Pavel se refera la lucrarea la care a fost chemat sa vesteasta evangelia slavita a Domnului Hristos In public, sau chiar as spune In Biserici.O lucrare pe care nu o fac toti cei mantuiti.E o chemare speciala. Cu alta ocazie am spus ceva mai mult cu privire de (lepadat si de a pierde mantuirea).Avem si un exemplu unde putem vedea ceia ce sustin.Fapte 13;2. Pe cînd slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfînt a zis: „Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat.Asa dar, as dori ca Fratii si Surorile mele sa faca o dinstinctie Intre a fi mantuit si a fi chemat In slujba Domnului cu un scop bine determinat.

        Cati din cei ce se chem sau se considera crestini nu Isi iubesc Firea veche mai mult ca pe Domnul Isus. Sau si-o hraneste. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celalt;,Putem vedea asta In vietile noastre cum ne purtam cu Firea veche si cum ne purtam cu Domnul Isus.sau va ţinea la unul.Sigur ca vom putea sa vedem si cum tratam Firea veche, pamanteasca ca un stapan cel rau.Pe aceasta fire asa cum am spus este aliata lui satan si o vedem cu ochii acestia, o pipaim si ne interesam cum sa o tratam mai bine. In contrast cu Mantuitorul nostru iubit santem legat de El doar prin credinta.Si spuneam altadata daca vrem totusi sa simtim la mana este atunci cand luam Cuvantul lui Dumnezeu scris care a locuit printre noi plin de har si adevar.Ioan 1; 14. Şi Cuvîntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.

     Un altfel de a trata de a face diferenta Intre cei doi stapani este si acesta; şi va nesocoti pe celalt: Am opservat si aspectul acesta printre asa zisi pocaiti la cine tine mai mult, sau cui plateste atentia cuvenita ca stapan.Acum, Cuvantul ne aduce direct In atentie cine ar fi stapani In realitate care conduc fiinta umana ,sau mai precis pe cei crednciosi care sunt si ei In Firea pamanteasca aliata celui rau.Cuvantul Ii descrie asa; Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona. Dumnezeu este stapanul celor rascumparati carora le-a schibat viata cu ntreaga structura sufleteasca. Cu alte cuvinte ne-a dus la viata Impreuna cu Fiul Sau.Asa ca nu mai traim In subordinea celui rau. Cate-va ganduri care mi se par acomodate cu privire la cei doi stapani. Doresc sa le impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu intradevar. Am ezitat mult timp sa scriu din acest verset cu doi stapani.

John Balatie
Los Angeles California

Niciun comentariu: