vineri, 21 februarie 2020

Psalmul 68;19. Binecuvîntat să fie Domnul, ................

CANTAREA CATARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

  • f43bd-picture1bibliacutrandafir
Psalmul 68;19. Binecuvîntat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara,Dumnezeu, mîntuirea noastră. - 

        Avea Psalmistul motive sa spuna aceste cuvinte;  Binecuvîntat să fie Domnul,? Sigur ca avea. Avea cunostinta cine este Domnul si de cate ori si-a aratat bunatatea Lui fta de el. Apoi, ca Imparat deseori a apelet la ajutorul Lui Dumnezeu si Dumnezeu i-a facut dovada ca este Dumnezeul lui David In toate circumstantele vieti.Am spus cu alta ocazie ca sa vorbessti de Dumnezeu, mai Intai trebuie sa ai o cunostinta cine este Domnul si totodata sa ai o partasie cu El.David avea pentruca citim ce zice despre el Dumnezeu; Apostolilor 13…….. despre care a mărturisit astfel: „Am găsit pe David, fiul lui Iese, om după inima Mea, care va împlini toate voile Mele.“ Iata dar, care era partasia lui David cu Dumnezeul lui.Asa era David In relatia lui cu Dumnezeu.

     Dar cum suntem noi care la randul nostru Il chemam pe Dumnezeu ca e al nostru si ca ne-a mantuit?.Personal ma gandesc daca ar putea Dumnezeu sa spuna despre mine acelasi lucru? Adica ca sunt dupa inima Lui? Daca ma uit la mine este greu sa ma vad In starea lui David. Dar numai ca acum, Dumnezeu, ne vede pe toti rascumparatii Lui In Domnul Isus si mai mult ca Copii ai Lui.  David era dupa voia lui Dumnezeu prin ceia ce facea el. Si lui Dumnezeu i-a placut acest comportament al  lui David. Asa era la vremea aceia In relatia lui Dumnezeu cu Omul. Pana cand? Pana ce l-a trimis pe Fiul Sau ca sa stabileasca mai apoi o noua relatie de partasie Intre Om si Dumnezeu prin Fiul Sau care era desavarsit. Aceasta relatie a fost cu putinta la Cruce.

     Noi cei rascumparati aparem Inaintea lui Dumnezeu prin Domnul Isus ca Fratii ai Lui.Nu citim nicaieri ca aparem ca crestinii. Lui, Mantuitorului nu i-a fost rusine sa ne cheme Fratii ai Lui.   Uite asa citim In;Evrei 2;11…... De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi“Am mai spus deseori de acest lucru unde Mantuitorul scoate In evidenta acest aspect ca suntem Fratii ai Lui si care este adevarul complect despre Mantuirea pe care El a savarsit-o la cruce nu pentru lume ci Intelegem acum destul de clar pentru Fratii Lui.Cine sunt fratii ai Lui? Ar putea sa para fel de fel de pareri dar care nu sunt validate de Cuvantul sfant. Una ar fi aceasta; Toti cei ce vin la Hristos.   Dar cea adevarata ne-o da Insusi Cuvantul unde nu mai suporta apsolut nici-o parere omeneasca.Sa vedem ce are Cuvantul de spus In privinta aceasta.Iata cine sunt Fratii Domnului Isus;Luca 8;21. Dar El, drept răspuns, a zis: „Mama Mea şi fraţii Mei sînt ceice ascultă Cuvîntul lui Dumnezeu, şi-l împlinesc.“Apoi, Insusi Domnul Isos specifica cine pot veni la El ca Fratii ai Lui.Asa citim In; 6;44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.

     Cu alte cuvinte,In lucrarea mantuiri este Implicat Dumnezeu Tatal si apoi, sursa unde se poate gasi mantuirea.La Fiul Sau. Dar nu poti ajunge la sursa de apa a vieti vesnice la Fiul Sau daca nu esti dus de Dumnezeu Tatal;Ioan 6;44. Dece asa:Pentruca esti mort spiritual; Vedem In Geneza 6;3. Locul unde Dumnezeu si-a luat Duhul Lui din om, oricare ar fi el.Iata deci ca un rezumat personal am Inteles cal Numai cei dusi de Dumnezeu la sursa de viat vesnica si Inviati vor fi numiti Fratii ai Domnului Hristos cu care vor mosteni ceia ce Tatal Ii da Fiului.Prima data apare acesti Fratii ai Lui cand le spune Femeilor la mormant sa se duca sa dea de veste Ucenicilor Lui numind-ui Fratii Lui asa citim;Matei 28;10. Atunci Isus le-a zis: „Nu vă temeţi; duceţi-vă de spuneţi fraţilor Mei să meargă în Galilea: acolo Mă vor vedea.“

      Apoi citim ca si Apostolul a racordat aceasta situatie a Domnului Isus de intimitate Intre El si cei rascumparati ai Lui ca Fratii.Avand pe Dumnezeu ca Tatal lor.Binecuvîntat să fie Domnul,Acum da, cei care sunt ai lui Dumnezeu ca Fratii ai Domnului Hristos pot spune aceste cuvinte fara nici-o retinere.Binecuvîntat să fie Domnul,Mai departe Psalmistul spune despre purtarea de povara zilnica. La Psalmist sigur, ca erau destule poveri care apasau pe el ca Imparat.Era constient ca nu putea sa le duca singur fara ajutorul lui Dumnezeu. Dar ce, cei rascumparatii nu au poveri? Negresit ca da. Inteleg ca sunt doua feluri de poveri In viata pe care noi cei mantuiti Suntem obligati sa ni le purtam, sa ni le ducem. Sunt poveri fizice dar si sufletesti pe care nu le putem duce singuri si avem nevoie de ajutorul Celui care s-a angajat ca ni le poarta zilnic.

     Cand ai o greutate si vine cineva In ajutor esti plin de bucurie ca ti-a dat o mana de ajutor. Si Psalmistul avea aceste doua poveri sufleteste si fizice. Chiar daca el era Imparat si la cele fizice putea sa apeleze la cei din anturajul lui si le rezolva Intrun fel. Dar la cele sufletesti era nevoie sa apeleze la Unicul Dumnezeu pentru ajutor. care zilnic ne poartă povara,Daca de acestea fizice ne putem usura zi de zi mai usor, de acestea sufletesti spirituale de ele nu scapam asa de usor. Si nu numai noi nici Psalmistul. In leratia lui cu Dumnezeu se vedea apasat zilnic de aceste poveri spirituale,(sofletesti),Cu cat mai mult cei rascumparati care au fost scosi desupt dominatia celui rau pe care i-a scapat si nu mai sunt Robi ai lui.


     Psalmistul era destul de constien ca;Aceste poveri sufletesti apasa greu asupra sufletului Sau. Uite tot asa si noi trebuie sa fim constienti de acest adevar.Dumnezeu, mîntuirea noastră. -Cand vine vorba de Mantuire iata ca si Psalmistul se bucura anticipat De Mantuirea Domnului Isus. Pentruca citim ca nu este mantuire decat In Domnul Isus.Asa citim In;Faptele Apostolilor 412. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.“ Doresc sa Inchei aceste ganduri pentru a Intelege esenta Mantuiri, potrivit cu ce ne relateaza Cuvantul sfant nu oamenii oricare ar fi ei.Apoi, sa Impartasesc aceste umile ganduti cu Fratii si Surorile mele sinceri de petrutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: