luni, 24 februarie 2020

Isaia40;11. El Îşi va paşte turma ca un Păstor,.......

CANTAREA CATARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

  • f43bd-picture1bibliacutrandafir
Isaia40;11. El Îşi va paşte turma ca un Păstor, va lua mieii în braţe, îi va duce la sînul Lui, şi va călăuzi blînd oile cari alăptează.“

       Uite o prorocie facuta de Prorocul Isaia cu privire la Domnul Isus. El este unicul pastor care are o turma data de Dumnezeu tatal Lui si al nostru.Azi sunt atati “pastori” care se pretind ca ar fi pastori. Faptul ca au facut un Seminar ei se intituleaza ei Insusi pastori. Numai ca; Cuvantul ne arata ca este un singur Pastor si acesta este; Bunul Pastor.El Îşi va paşte turma. Care turma? Turma pe care Tatal i-a pregatit-o. Cand era pe pamant Domnul Isus, acest Bun Pastor a spus aceste cuvinte;Ioan 6;44.Nimeni nu vine la Mine data nu e atras de Tatal Meu. Nu poate o oaie sa-si caute un pastor.Ce Ii da Tatal? Uite niste oii care vor face parte din turma bunului Pastor.

       Cu alte cuvinte, nici unul nu va face parte din Turma Bunului Pastor daca nu Tatal i-a dat aceste oi Pastorului.Apoi, Domnul Isus a mai spus;Ioan 6;37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară: In acest verset vad si altceva foarte important cuprins de Duhul sfant.Ce face Pastorul? Primeste toate oile date de Tatal lui. Unde la primeste? In Turma bunului Pastor. ( In Staul lui pregatit de Tatal Pastorului.) Ce v-a face Pastorul? Cuvantul spune ca nu va izgoni afara pe nici una din aceste oi date de Ttal.De unde sa le izgoneasca? Din Turma Lui.Sau asa cum am spus din Staul.Nu strica putina analiza gramaticala sa putem Intelege ceva mai bine ceia ce citim In Cuvat.La modul literal sunt pastori facuti de oameni care si-au facut ei turmele lor.Si care canta oilor ce stiu ei cum stiu ei ca le place audientei.

        La  randul lor acesti pastori au fost Invatati de altii.Care cantau cum le spune, cum le dicteaza Inima lor netaiata Inprejur. Pastorul din fluierul lui poate scoate melodi atregatoare dar nu cum ar canta Pastorul cel bun spre slava TataluiAs spune nu rare ori fermecat de ameteste oile de nu stiu de ele daca este acea melodie potrivita cu Invatatura Cuvantului sfant.Acestia,pacate; pacate In care traiesc ca In cazul de fata pe care l-am mentionat mai sus.au oile lor care Indraznesc sa spun ca nu sunt date de Tatal Domnului Hristos. Dece? Pentruca nici pastorul nu este Cel Bun.Subiectul este destul de dificil si greu de Inteles.Dar celor carora Dumnezeu la da lumia,ajung sa Inteleaga ca nu este decat un singur Pastor si acesta este bun fara defecte cum au acestia pastori omenesti. Am citit de un pastor de renume omenesc care facea valvataie mare prin Florida cu predicile lui. Dar Intr-o zi s-a aflat ca traieste cu Secretara lui. Nu e treaba mea. Dar am vrut sa cunoastem difrerenta Intre Pastori.

        Unii au vrut sa Il dea afara iar altii sau opus.Ce Inseamna asta?Ca nu erau oi date de Insusi Dumnezeu unui pastor adevarat.Nu e treaba mea sa analizez viata nimanui dar iata ca;Acesti pastori nu sunt imuni la pacat. Cum defapt nici unul din noi nu suntem. Numai ca; Acestia cara, poarta pe umerii lor o Indoita respunsabilitate de aceste oi, Fie ca au fost alese de ei Insusi sau ca Intrun fel au ajuns In aceasta turma Intamplator.Avem In privinta aceasta In Ieremia ceva lasat de Duhul lui Dumnezeu ca sa ne putem feri de astfel de “pastori pusi de oameni”Ieremia23;1.Apoi, un alt loc;Ezechel;34;2. Si mai sunt si alte locuri din care am scris cate ceva.Nici oile nu sunt adunate In turma la voia IntamplariSi despre oi am scris cate ceva ca adica; Dumnezeu va judeca Intre oaie si oaie si ca va trage le raspundere pe acesti pastori. Ce vreau sa spun este; Ca si Oile au fost as folosi un cuvant ;

        Preselectat Inainte de Intemeierea lumi.Dumnezeu vedem ca da Pastorului cate o oaie si nu cu gramada. Cu toate ca; Sunt multi daca nu cei mai multi care sustin ca au venit la Hristos cu gramada. Sau Cineva mi-a adus In atentie la predica lui Petru ca au fost;Fapte 2;41. Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adaus aproape trei mii de suflete Din cate Inteleg din Cuvantul armonizat, acomodat este ca aceste suflete erau adogate din mai multe motive la vremea aceia, Era Inceputul zidiri Biserici Domnului Hristos si era necesar ca sa se faca o separatie vizibila Intre Iudeii care deveneau ai Domnului Hristos, Crestini.Apoi, chiar si botezul a fost adaogat tot din pricina aceasta sa se deosebeasca ca ei ci botezati au trecut dela Iudaism la crestinism.

       Si mai tarziu si asupra Nemurilor s-a aplicat acelasi procedeu de separare. La modul literal Pastorul care are o oaie mai slabuta o ajuta sa se desvolte si ea ca celelalte. Apoi, daca sunt unele mai agresive le pune deoparte ca sa le lase pe celelelte sa pasca In liniste. Uite tot asa ar trebui se fie si In turmele cu pstori pusi de oameni. Si asa este disciplina  pentruca El cunoaste pe toate oile care sunt si ce porniri au fiecare. Dar tot asa ar trebui sa se procedeze In Biseici, Adunari acest element al separari. Dar de unde,ei  merg la gramada ca; Acesti “pastori” au nevoie de gloata multa indiferent de caracterul lor pecare si-l arata printre Fratii.Uite vedem ce caracter ar trebui sa aiba un Pastor care se ocupa de turma.

        Nu Ii este indiferent de felul cum ele cresc, cum sunt hranite, si cum ajung. Ca vor fi slabe sau grase. şi va călăuzi blînd oile cari alăptează.“Cele ce alapteaza le aseman cu cei care dau Invatatura sufletelor din Adunare. Iata cate-va ganduri cu privire la Pastori si la lucrarea lor pe care o fac In mijlocul Fratilor.Apoi, si diferenta Intre Pastorul cel bun si ceilalti pastori facuti de Oameni scoliti prin Seminare.Aceste ganduri doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu sincer

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: