marți, 18 februarie 2020

Filipeni 1; 6. Sînt încredinţat că Acela care a început în voi.......


CANTAREA CATARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

  • f43bd-picture1bibliacutrandafir
           Filipeni 1; 6. Sînt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos.   

        Nu stiu cati dintre noi care ne numim rascumparati ai Domnului Hristos ne putem bucura de Mantuirea data de Dumnezeu In Domnul Isus daca o avem? In deplina pace.Sunt unii care i-am vazut, auzit, cum umbla prin  Daunari si Imprtastiesc fel de fel de Invataturi care mai de care abatute dela adevarul Cuvantului lui Dumnezeu Sigur, ca acestia se ratacesc pe ei Insusi dela Adevar,Dar ei nu Inceteaza sa rataceasca si pe altii mai slabuti sau ne anccorati In Cuvantul scump.Apoi, am dubiu ca acestia cunosc definitia Mantuiri, Am Intalnit din acestia care duc In ratacire pe altii si negresit si pe ei Insusi,A fi mantuit, Personal Inteleg ca definitia este Impacare cu Dumnezeu, care pana atunci erai un dusman al Lui.

         A fi Impacat cu Dumnez Inseamna sa fi scos din groapa pieiri, care groapa este plina de aceasta mocirla a pacatului Eu, am fost scos din stareaa de pacat In care am fost cunfundat În mocirla pacatului deaceia ai ai zacut acolo pana cand Dumnezeu s-a Indurat de unul din noi.Pentruca singuri nu ne puteam scoate singuri;Psalmul 40;2.Este un verset crucial pentru a Intelege mantuirea.Noi,Care acum ne bcuram de aceasta Mantuire,pusi deoparte pentru  Dumnezeu care ne-a Impacat cu El Insusi.Acum Il putem chema Tatal nostru fara nici-o retinere. Dece? Pentruca ne-a si nascut din nou.ne-a adus la viata.Anii de traire In pacat a Insemnat rebeliune Inpotriva voiei lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte,ai scapat de judecata vesnica care apasa asupra ta cand erai In rebeliune. Iata ce are Ap, Pavel de spus; Mantuirea produce o stare de bucurie de ne descris pe care o traieste spuneam altadata cel care este Calauzit sau Insuflat asa am spus Insuflat, calauzit, de Duhul lui Dumnezu.Si care se bucura de ea Intens.In mintea si Inima lui ne este Indoiala ca o va pierde vr-o data cum vantura unii sau altii acest slogan Il numesc. 

          Dece Il numesc asa? Pentruca circula foarte mult printre noi si nu are nici-o validitate, acoperire a Scripturi.Nu este in mintea celor nascuti din nou ideeia ca; Dumnezeu ar putea sa-si abandoneze ce a nascut. Spuneam odata ca; Suntem genetic din Dumnezeu. Dece? Pentruca El ne-a nascut din nou la o viata noua. Aduceam atunci ceia ce spun si Ap, Ioan;Ca suntem nascuti din Dumnezeu. 1 Ioan 5; 19. Ştim că sîntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.Iata deci, cine a Inceput lucrarea In cei rascumparati. Dumnezeu care a facut aceasta schimbare In noi a nasteri din nou pe care o numesc divina. Ne-a introdus In codul genetic dumnezeiesc care este vesnic. Deaceia Personal nu am dubiu de faptul ca Mantuirea facuta In noi cei rascumparati este o lucrare vesnica,buna cum o numeste Ap, Pavel In acest verset.

        Cand ne uitam la felul de viata pe care l-am trait In trecut si la felul de cum acum traim,noua viata nupoate fi dubiu sau semne de Indoiala ca lucrarea a fost facuta de; Acela care a început în voi această bună lucrare,Apoi, Ap, Pavel spune; Incredntat fiind ca Cel ce a Inceput aceasta lucrare o va sfarsi. o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Ce vrea sa spuna el prin aceste cuvinte? Ca nu este loc la Dumnezeu pentru abandonare. Cuvantul ne aduce In atentie ca si cel rascumparat ce Incepe va duce la bun sfarsit.Asa a procedat Dumnezeul Tatal nostru si tot asa trebuie si noi cei rascumparati sa urmam felul Lui de  a lucra printre oameni, sau In oricare domeniu de activitate ne-am afla. Atunci vom face dovada ca suntem din Dumnezeu cum spune Ap, Ioan.

        Genele se trasmit si odata cu ele si caracterul nostru deacum cel nou dumnezeiesc.Personal Inteleg ca ziua Domnului Hristos este tot una cu Ziua Domnului. Acea zi o mai vedem si ce aduce cu ea.Pentru unii o zi de groaza dar pentru cei rascumparati o zi de bucurie. Aceasta zi,aduce o zi de razbunare.  Cei rascumparati nu apuca acea zi. As Indrazni sa spun ca; Dumnezeu grabeste terminarea lucrari pana la ziua aceia.Iata ziua de razbunare a Domnului;Isaia 34;8. Căci este o zi de răzbunare a Domnului, un an de răsplătire şi răzbunare pentru Sion. Il vedem pe Miel pe muntele Sionului cu cei ascumparati ai Lui.Apocalipsa 14;1. Apoi m-am uitat, şi iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; şi împreună cu El stăteau o sută patruzeci şi patru de mii, cari aveau scris pe frunte Numele Său şi Numele Tatălui Său.

        Apoi, vedem si In Noul Testament unde citim de o zi de judecata dar si In mlte alte locuri. 2;Petru 3; 7. Iar cerurile şi pămîntul de acum sînt păzite şi păstrate, prin acelaş Cuvînt, pentru focul din ziua de judecată şi de peire a oamenilor nelegiuiţi.Pentru unii dintre noi poate apare ceva confuz cand citim de Mauntele Sionului, De Mielul si cei care erau cu El ca numar.Personal, am convingerea ca cei rascumparati deabia asteapta acea zi a Domnului. Pentru ei va fi o zi de bucurie, Nu de razbunare. Dce o zi de bucurie? Pentruca se vor sfarsi cu toate si ca vor fi In slava cu Mantuitorul lor Slavit. Nu stiu cati dintre cei ce se chem crestini asteapta acea zi cu bucurie.Daca apartinem Mielului vom dori sa fim cu Mielul pe acest Munte al Sionului care este muntele pacii.Cand spun de cei rascumparati doresc sa fac o precizare pe care am mai facut-o oridecate ori am avut ocazie din ceia ce citesc din Cuvant.

       Am spus des ca; A fi crestin te bucuri de a participa dintr-o adunare, Biserica sau alta. Des auzi exprsie ca aceasta; Unde te duci Frate? Ma duc si da denumirea unui pastor sau altul. Adica la o strangere unde oml oricare ar fi el este om si care conduce acea biserica. In schimb, cand esti Copil al lui Dunezeu te duci la o stragere ,la o Biserica,Evrei 12;23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvîrşiţi,Iata ca, Scriptura face separare Intre aceste doua feluri de denumiri a Biserici. I-mi permit sa spun ca; Una este de adunatura unde se vine, se participa cu gramada si una este cea vie din suflete noascute din nou care apartin genetic lui Dumnezeu.Cate-va ganduri pe care din nou doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.Domnul sa puna In inima noastra acea bucurie de a astepta acea zi mareata.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: