vineri, 7 februarie 2020

Coloseni 1;11. întăriţi, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui,.......

CantareaCaTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Coloseni 1;11. întăriţi, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare, cu bucurie  

     Dealungul vremi copiii lui Dumnezeu au trecut prin situatii grele unele extrem de grele.Pentru a putea birui au avut nevoie de putere. Personal gasesc definitia Puteri, tariei In acest cuvant Harul Domnului Hristos.Cu alta ocazie am spus dece numesc asa. Unde pacatul s-a Inmultit si Harul s-a Inmultit. Dece? Pentu a fi Intariti Copiii li Dumnezeu In lupta Impotriva pacatului, ispitei.Si nu numai aceia din vechime si noi cei de azi fara putere suntem vulnerabili fie la atacuri fizice In trup sau la atacuri spirituale.De unde ar putea acesti copii ai lui Dumnezeu sa primeasca puterea necesara? Porivit cu ce citim In continuarea versetului aceasta putere personal Inteleg ca se gaseste sau as Indrazni sa spun ca este inmagazinata Intaria slavei Lui;potrivit cu tăria slavei Lui,Domnul Isus este slavit de Tatal si Inarmat cu o astfel de putere pe care o poate trasmite.

        Daca nu ar fi asa, Ap, Pavel nu ar fi Indraznit sa le spna credinciosilor din Colose aceste cuvinte.Ei ar fi ramas simplu la un Indemn si atata tot.Pavel o spune din expierenta lui personala care vroia sa o Impartaseasca si cu Fratii din Colose. Cu alte cuvinte, sa-i Incurajeze sa poata fi biruitori In vata acasta plina de neazuri.Iata deci,de unde ne este necesara sau am putea sa ne alimentam cu aceasta putere;pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare, Sigur ca avem nevoie de rabdare si ce sa mai spun si de delunga rabdare.Uneori cand necazurile ne lovesc si puterea ne lasa si suntem coplesiti. Nu este un alt mijloc decat de a apele la rabdare In nadejdea ca; Sumpul nostru Mantuitor ia parte cu noi la orice fel de framantari,de slabiciun pe care singuri nu le vom putea sa le facem fata.

        Dar Inteleg daca as zice ca am epuizat rabdarea sa trecem la;îndelungă răbdare, Aceasta Indelunga rabdare face parte din nadejdea In Domnul Isus care asa cum am spus simte cu noi In orice circumstanta ne-am afla.Ca sa poti apela la Indelunga rabdare trebuie sa fi ancorat In Cuvantul lui Dumneze.Avem scris despre nadejde care ne sustine In Idelunga rabdare. Iata ce fel de nadejde ne da Dumnezeul nostru scump ca sa ne Intareasca si sa nu abandonam Indelunga rabdare;Romani 5; 5. Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentrucă dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.Cu alte cuvinte, Apostolul vrea sa ne Incredinteze ca nu abandoneaza Nadejdea turnata de Dumnezeu ea e plina de Incredere ca vom fi ajutati In Indelunga noastra rabdare.

        Poate unii dintre noi am expiermentat ce este sa apelezi In situatiile dificile ale vieti la rabdare si indelunga rabdar. Si daca recunoastem ca a fost posibil prin aceasta nadejde data de Dumnezeu.Dar el spune ca aceasta asteptare îndelungă răbdare, cu bucurie,; Ce mi-a atras atentia ca scoate In evidenta Bucuria. Pavel stia ca vom fi coplesiti In acest trup de carne de o asa lunga asteptare In rabdare. Si spuneam altadata ca;Aceasta stare fizica are influenta si asupra stari spirituale. Ca vrem sau nu acesta este o realitate de ne tagaduit. Iata dece este neaparaat nevoie sa ne luptam cu noi Insine,si sa avem sau sa apelam la Indelunga  rabdare dar In Bucurie. Si cand aplicam Bucuria diminuam din aceasta coplesala fizica care asa cum am spus are influenta si asupra stari noastre spirituale

        Si acum Pavel spune sa multumim Tatalui ca suntem Invredniciti de El.12. mulţămind Tatălui, care v-a învrednicit să aveţi parte de moştenirea sfinţilor, în lumină. Cuvantul acesta de Invrednicit l-am adus In atentia unei surori si i-am spus ca eu, as veni cu alt cuvant anume; Suntem privelegiati de Dumnezeu Tatal nostru care a pus In noi aceasta vrednicie ca sa putem sa rabdam, sa apelam la Indelunga rabdare.Este un privilegiu de a avea parte demostenirea Fiului Sau.Romani 8;17. Şi, dacă sîntem copii, sîntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu, şi împreună moştenitori cu Hristos,.......Este un privilegiu sa te nasti Intr-o familie de neam mare cum este familia cereasca a lui Dumnezeu.Apoi, sa ai ca Frate pe Domnul Isus si sa fi mostenitor la tot ceia ce Tatal da Domnului Isus ca cel din tai nascut.

        Este asa cum spun un privilegiu sa ai parte de moştenirea sfinţilor, în lumină.; El, Dumnezeu, a lucrat si Inca lucreaza la sfintirea acestor privelegiati ca Copii ai Lui, asa cum am spus sa te nasti si sa faci Parte din Familia cereasca. Mi-a scris sora respectiva si mi-a spus cum scrie In engleza. Ea a citit”ne-a facut”Cu alte cuvinte ne-a pus In aceasta stare de a fi privelegiati, cum am spus. Ne-a introdus In Familia cereasca sigur ca Intre aceste doua cuvinte facut In stare sa ne bucuram de acest privilegiu. Ce vreau sa aduc In atentie este ca nu toti au acest privilegiu sa fie toti Invrednicit numai cei pe care ia nascut din nou Dumnezeu.Sa se bucure da aceasta stare  pe care numai Sfintii In lumina o au.Prima data Inteleg ca vine privilegiu si dupa aceia vine lucrarea Tatalui de ai face vrednici.

       Personal Inteleg ca; Privilegiu se poate Incadra In termenul de ales inainte de vesnici. Dece asa? Pentruca niciunul din noi nu avem nici-o contributie In a ne Incadra sa fim alesi, sau sa merite sa ni se acorde acest privilegiu de Dumnezeu care este Suveran.Am presat prea mult pe acest cuvant de prvilegiati. Dece am facut-o? Tocmai sa vedem ca nu e niciun merit al nimanui dintre cei ce l-au primit, au fost alesi.Totul a depins de DumnezeuApoi, Tatal prin jerfa Domnului Isus a trecut la modelarea celor alesi adica, la trecerea de ai face vrednici, sa se poata Incadra In Starea de partasie cu restl de Sfiti In lumina si sa ia parte la mostenirea cu Fiul Sau.Abia dupa ce ne-a ales, ne-a Incadrat In privelegiati Incepe lucrarea de a ne face vrednici. Adica, de a ne face asemenea Fiului Sau preaiubit ca sa putem fi partasi Impreuna cu El.

John Balarie
Los Angeles California !

Niciun comentariu: