luni, 23 martie 2020

Efeseni 2;19. Aşa dar, voi nu mai sînteţi nici străini, ...........



CANTAREA CATARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Efeseni 2;19. Aşa dar, voi nu mai sînteţi nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sînteţi împreună cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu.
     
      Poate aceste denumiri pe care Cuvantul ni le aduce Inaintea noastra au de aface cu oameni care nu-si gasesc locul.Nu poti fi strain atunci cand ai o Tara si esti cetatean a acelei tari. străini, A fi strain, asta Inseamna ca nu aparti nimanui ca tara, ca nationalitate. Mi-a duc aminte cand am pus actele sa venim aici In aceasta Tara se zvoneaa ca; Tara de unde vrei sa pleci este obligata sa dea drumul cetatenilor (potrivit cu acordul incheiat la Helsinkhi Finlanda cu eliberarea detinutilor politici la care a aderat si Romania) Asa dar , tarile care au semnat acel acord nu au avut Incotr-o si trebuia sa dea drumul orcui solicita plecarea. Dar ca, Tara unde o solicitam nu avea nicio obligatie sa te primeasca, sa te adopte sa, folosesc acest cuvant.

       Plecai fara cetatenie din Tara pe care o paraseai si tara In care vroiai sa te stabilești nu te primea. Rezultatul era ca; ramaneai al nimanui din punct de vedere juidic international.Am spus acestea ca nu toti pot face dinstinctie In ceia ce as dori sa spun.Ramaneai pe drumuri fara cetatenie. Daca facem o paralele cu Cetatenia pe care o aduce In atentie aici Ap, Pavel In Efeseni,vom vede care este diferenta Intre a fi cetatean al Cerului si a apartine unei Tari pamantesti.Diferenta nu suporta comparatie. Cetatania cereasca este vesnica pe cand cea pamanteasca tine sau o ai atat cat esti In viata aceasta pe pamant efemera, trecatoare.Si ce este trist ca; Cei mai multi nu pun pret pe aceasta Tara, care este eterna care Iti ofera un stataut vesnic. Adica,nu te mai muti dintrun loc In altul.

       Am facut aceasta introducere sa vedem ce greu este sa fi a nimanui. nici oaspeţi Daca totusi te primea cineva temporal, atunci erai oaspete si mult nu prea stateai. Erai oaspete Spiritual Intelegem cetateni ai Cerului si Oaspeti ai Casei lui Dumnezeu.Esti Cetatean al Cerului. Din momentul nsteri din nou.cand esti chemat Copil al lui Dumnezeu;Ioan 1;12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celorce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;Ei binelAtunci acest drept de Copil te face auto(mat cetatean al Cerului. Cu asta ai intrat In familia cereasca a li Dumnezeu.nu mai iesti oaspete.Si primesti cetatenia cereasca. Deci nu te mai afli temporal In Tara respectiva.

       Cand vorbim de Casa lui Dumnezeu ea Incepe de aici de pe pamant. Asa dar,poti fi oaspete cu un astfel de statut nu ne Incadram sa mergem In Casa ce din Ceruri vesnica.Apostolul Petru spune cine este Casa lui Dumnezeu aici pe pamant.1 Petru 2;5. Şi voi, ca nişte pietre vii, sînteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfîntă, şi să aduceţi jertfe duhovniceşti, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.Petru Ii vedea deja ziditi pe cei ce sunt cuprinsi In aceasta Casa. Dar el nu face dinstinctie cu ce este umpluta In interior,aceasta casa duhovniceasca. El vorbeste doar de exterior, de zidirea ei, de formatul ei spunand doar ca e Duhovniceasca. Cu alte cuvinte proiectata, stabilita pentru strangeri duhovnicesti.Din potriva, Pavel spune despre interiorul acestei case cu ce fel de vase (suflete) este plina sau ar trebui sa fie plina.In niciun caz la gramada.

       Si, as face o paralele Intre ce spune Ap, Petru si la randul lui Ap, Pavel. Iata ce spune Ap, Pavel despre casa lui Dumnezeu cum este ea si din ce este compusa.(Sau umpluta ar trebui sa fie)Intr-o Casa mare sunt vase de cinste si de ocara.2 Timotei 2;20. Într-o casă mare nu sînt numai vase de aur şi de argint, ci şi de lemn şi de pămînt. Unele sînt pentru o întrebuinţare de cinste, iar altele pentru o întrebuinţare de ocară.Cu alte cuvinte,Vei gasi Inlauntru aceste doua feluri de vase de are spune Pavel.Iata diferenta Intre Casa Pamanteasca si cea cereasca.In Casa cereasca nu sunt cuprinsi decat cei ce sunt Copii ai Lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, cei nascuti din nou facuti copii ai lui Dumnezeu.

       In Casa pamanteasca formata din aceste fel de vase pe care le descrie Ap, Pavel sunt spuneam alta data ca sunt cu gramada, adica, de tot felul.Apoi, vedem si din ce este zidita aceasta Casa cereasca si aceasta pamanteasca.Apostolul Pavel merge pana acolo In cat mentioneaza ce fel de vase sunt puse la zidirea acestei case.Sigur comparand ca si Petru cu materiale. Pavel le numeste vase de folosinta, Petru csrsmizi care o sustine aceasta casa.Totul este comparativ. Petru la randul lui spune de zidire. Cu alte cuvinte, Petru spune ca din aceasta zidire nu vor mai fi luate nici-o data din locul unde au fost asezate zidite de Mesterul Zidar care este Domnul Isus.Dece Il numesc Zidar? Pentruca El Insusi spune aceste cuvinte;Matei 16;.........voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.

        El avea sa spuna;De Biserica Mea;In aceasta cladire, Casa,Daca ne Intoarcem la Ap, Pavel vom vedea cal Pavel numeste aceste pietre vi care au corespondenta In Suflete vi.Si Domnul Isus ca un Zidar, le aseaza El una cate una dupa planul Arhitectului Dumnezeului Intemeietorul acestei Case vi din nainte de a proiecta altceva. Prima data Dumnezeu proiecta Casa unde Fiul avea sa Isi aduca sotia.Deci Inainte de a Intemeia ceva A planuit Casa Pentru Fiul Sau.Iata cum citim despre locsurile pregatite de fiul pentru Mireasa Lui.Cate-va ganduri desprinse despre cetatenia si casa de pe pamant si cea din ceruri unde vor poposi cei rascumparati si vor trai vesnic nu ca oaspeti.Ganduri pe care doresc din nou sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu sincer.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: