joi, 5 martie 2020

Evrei 4; 9. Rămîne dar o odihnă ca cea de Sabat..............

CANTAREA CATARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

  • f43bd-picture1bibliacutrandafir
Evrei 4; 9. Rămîne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumneze Pamantesc. 10. Fiindcă cine intră în odihna Lui, se odihneşte şi el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale.
    Care dintre noi nu simte nevoia din cand In cand sa ne odihnim? O stim noi toti si ce bine ne simtim dupa ce ne odihnim.Avem In Cuvant ca; Chiar Dumnezeu dopa ce a sfarsit lucrarea creiatiei s-a odihnit a saptea zi.Asa citim;Geneza 2;2. În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfîrşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse. Si Autorul epistolei dupa Evrei a cuprins aceast moment al odihnei Lui asa citim In;Evrei 4;……….„Dumnezeu S-a odihnit în ziua a şaptea de toate lucrările Lui.“ Am mai scris cu mult timp On urma ceva despre aceasta odihna a Sabatului pe care Dumnezeu  a dat-o In mod expres Poporului Evreu. Era o zi care trebuia sa o tina la modul Imparativ.
        Aceasta zi de Sabat Dumnezeu le-a da-o acestui Popor printre multe alte porunci cuprinse In Cartea Legi pe care i-a dat-o, Incredint-o, lui Moise Slujitor al Lui Dumnezeu.Era o zi stricta pe care trebuia tinuta fara comentariu. Sigur ca era greu de tinut si deseori era calcata. Aceste porunci din nou aduc In atentie erau cu caracter pamantesc. Odata cu venirea Domnului Isus, Dumnezeu care stia ca; Va creia as zice un alt Popor ceresc si ca ce au primit Israelitii este de natura pamanteasca a schimbat ce e pamantesc pe ce este spiritual ceresc.Pentru multi poate fi confuzie cu privire la aceste doua Popoare pe care des le aduc Inainte;Rămîne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Nici noi cei rascumparati nu am fost scutiti de odihna. 
        Autorul aduce In atentie aceste cuvinte care mi-au atras atentia anume; ca cea de Sabat. Personal Inteleg ca ; Nu este vorba de o zi oarecare ci sa facem din ziua Domnului O zi de Odihna.Si aici poate apare o confuzie cu privire la ziua Domnului si care este ea? Avem In Cuvat mai multe zile care ne vorbesc de ziua Domnului. Si am sa enumar doar cate-va. Ziua de razbunare.Isaia 63; 4. Căci în inima Mea era o zi de răzbunare,Si alt loc prin multele altele care ne vorbesc de ziua de razbunare a Domnului;Ieremia 46;10. Această zi este a Domnului, Dumnezeului oştirilor; este o zi de răzbunare, în care Se răzbună El pe vrăjmaşii Săi Acum sa vedem alt aspect al Infatisari acestei zile nu de razbunare ci asa cum ne descrie In acest verset de odihna.Acum se ridica o Intrebare anume;Care este acum Poporul lui Dumnezeu care se poate bucura de aceasta zi de odihna? pentru poporul Lui Dumnezeu care acum este ceresc.
        Dece as zice a desfintat-o Dumnezeu pentru acest popor si nu i-a introdus si pe acest Popor In randul evreilor cu legile lui date legi pamantesti Raspunsul pe care mi-l dau mie personal este acesta;Voi,care Voi? Voi care nu mai sunteti pamantesti ci duhovnicesti. Cu alte cuvinte apartineti Cerului nu Pamantului. Asa dar, citm in;Romani 8; 9.Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti,  dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. Ca sa fi al Domnului Hristos trebuie sa ai Duhul Lui.Eibine, Evreii nu ca Popor si nici ca individual nu cunosteau pe Domnul Isus,Ei am sous deseori ca Dumnezeu s-a ocupat de ei si le-a dat promisiuni pamantesti.Promisiuni pecare le-a Implinit cu prisosinta. Nu a mai ramas nimic ne Implinit din ce le-a promis. Ei ca Popor pamantesc sunt deja ajunsi In Tara promisa Canaan.
       Ce mai are Dumnezeu sa faca cu acst popor la modul general? Sa mantuiasca dintre ei pe cei pe care Ii are cuprinsi In Biserica vie a celor Intai nascuti.Sau alesi Inainte de Intemeiera lumi.Fara nasterea din nou nu este cu putinta sa de vi Copil al lui Dumnezeu si sa te bucuri de Cer, de partasia cu sfintii In lumina In prezenta lui Dumnezeu.Acum, potrivit cu Legea lui Moise ei au ajuns sa se odihneasca In tara data de Dumnezeu Canan.Cu alte cuvinte, a Incetat ziua aceasta de Sabat. A fost o zi temporala ca si Legamantul din tai pentru Pamant.Ca sa nu fiu confuz pentru Fratii si Surorile mele am sa aduc Inainte ce spune Cuvantul despre Legamantul din tai pe care l-a avut Dumnezeu facut cu acest Popor. Matei 12; 8. Căci Fiul omului este Domn şi al Sabatului.“Dece Dumnezeu la facut pe Fiul Sau Domn al Sabatului? Pentruca aceasta zi cum am spus avea deaface cu Pamantul. 
        Avea sa Inceteze la venirea Domnului Isus.Pentruca originea Domnului Sabatului era cereasca nu pamanteasca.Iar Domnul Sabatului avea sa duca In cer pe cei rascumparati la odihna vesnica In Cer.El, Domnul Sabatului a venit doar sa Isi ia Mireasa pe care Tatal i-a dat-o si sa fie cu Mirele acest Domn al Sabatului. In Cer se Incheie tot ce a fost dat ca porunci pamantesti.Cei ce aiung In Cer nu mai sunt pamantesti ci ceresti;Romani 8;  9. Voi însă nu mai sînteţi pămînteşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. A fi duhovnicesc Inseamna ca te ocupi cu lucrutile ceresti.Am sa pun cate-va locuri care ne vorbesc explici de Legamant;Evrei 7;22. prin chiar faptul acesta, El s-a făcut chezăşul unui legămînt mai bun. 
        Dece era  mai bun? Tocmai prin fsptul ca nu mai era pamantesc ci Ceresc. Pentruca Cel care Il facea era ceresc, natura lui nu era pamanteasca.Un alt loc; Evrei 8;7. În adevăr, dacă legămîntul dintîi ar fi fost fără cusur, n-ar mai fi fost vorba să fie înlocuit cu un al doilea.Gasesc de    cuvinta ca a fos necesar se fie schimbat ca In cel nou sa fie cuprinsi cei rascumparati cuprinsi In acest nou legamant prin Sangele Domnului Isus.In cel din tai nu se vorbeste de Sange.Ceia ce Inteleg ca nu are valoare.Si Inca un loc;care ne arata aceasta valoatr vrdniva a Sangelui Domnului Isus.Evrei 9;15. Şi tocmai de aceea este El mijlocitorul unui legămînt nou,…….Cate-va ganduri din acest loc. Cu toate ca am mai scris din acest loc cu privire le aceste doua legamante cu mult timp In urma.Doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni.
John Balarie 
Los Angeles California!

Niciun comentariu: