vineri, 17 august 2012

Matthew 5:8 Ferice de cei cu inima curatã, cãci ei vor vedea pe Dumnezeu!




Matthew 5:8  Ferice de cei cu inima curatã, cãci ei vor vedea pe Dumnezeu!

Cineva mi-a trimis o predica a unui frate pe  youTube cu privire la acest verset din ev, dupa Matei.Am fost interest sa vad ce poate aduce fratele in atentia celor lalti frati care il asculta. Nu vreau sa critic, dar ma asteptam sa faca o corelare cu intreaga Scriptura pe aceasta tema.In fine am ramas dezamagit, Cine sunt cei cu inima curata, este prima intrebare sa putem merge mai departe sa intelegem ce inseamna sa ai o inima curata.Negresit ca sunt cei rascumparati de Domnul Isus.

Dar cum poti avea o inima curata? Sta in puterea omului sa is schimbe aceasta inima?despre care Mintuitorul spune ca este un locas al gindurilor si inca nu ale unor ginduri care sa slaveasca pe Dumnezeu.Ci din potriva ginduri rele. Matthew 15:19  Cãci din inimã ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtis agurile, mãrturiile mincinoase, hulele.Iata deci, cum este inima omului oricare ar fi el. Oricit de religios se poate crede, din inima lui ies ceia ce spune Mintuitorul.

Si Dumnezeu dela inceput a vazut in omul pe care la facut ca are aceasta pornire spre rau in inima lui. Iata ce citim in, Genesis 6:5  Domnul a vãzut cã rãutatea omului era mare pe pãmânt, i cã toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rãu.Deci inaintea acestor afirmatii trebuie sa acceptam ca din orice inima nu poate esi nimic bun. Dar ce facem cu Matthew 5:8.?

Cu alte cuvinte inima omului nu poate fi curata.Si totusi, sunt unii cu o inima curata asa ne arata Cuvintul.Cine sunt acestia? Sigur ca sunt cei ce au fost rascumparati, nascuti din nou de Dumnezeu.Cind vorbim de aceasta nastere din nou pe care a facuto Dumnezeu intrun suflet sau altul trebuie inteles ca,Dumnezeu a pus o inima noua in acell suflet.Sigur la modul spiritual.

Cum a fost cu putinta acest lucru? Pai Dumnezeu care l-a facut pe om a fost ceva mai tirziu si primul chirurg care a performat prima operatie , sau a facut un transplant.Si ca sa vedem ca asa stau lucrurile, ca nu e bine sa ne dam cu parerea si sa nu avem acoperire la ceia ce sustinem sau invatam si pe altii.

Iata ce citim de pilda in, Ezekiel 11:19  Le voi da o altã inimã, si voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatrã, si le voi da o inimã de carne,
Cum adica are omul o inima de piatra? Asa citim in acest loc. Dar la ce se refera Cuvintul cind spune de piatra? Negresit ca , piatra este rece , nesimtitoare la cuvintul lui Dumnezeu.Sigur ca este vorba de relatia omului cu Dumnezeu la nivelul spiritual.Voi pune una de carne, care sa bata pentru Dumnezeu sa simta ce vrea Dumnezeu sa il invete.Apoi voi pune citim si un duh nou. 

Tot in Geneza citim ca, Genesis 6:3  Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va rãmâne pururea în om, cãci si omul nu este decât carne pãcãtoasã: totusi, zilele lui vor fi de o sutã douãzeci de ani."

Pe scurt si despre duh,ca subiectul pe care il avem este de inima. Dar este bine sa stim ca fara Duh omul este mort. Fie ca este vorba de Duhul lui Dumnezeu care si la retras dela om cind a cazut in pacat, fie ca este vorba de duhul omului.Prin duhul omului inteleg ca va trai temporal un anumit numar de ani. Cind Dumnezeu naste din nou un suflet atunci El is pune Duhul Lui in acel om.

Cu alte cuvinte a fost adus la viata spiritual ceia ce inseamna ca, legatura care a fost rupta intre  Dumnezeu si om a fost cu putinta din nou prin interventia cirugicala as numi-o a lui Dumnezeu. Iata in concluzie cine poate avea o inima curata. Iata cine va vedea pe Dumnezeu.Cei ce au trecut prin mina marelui Chirurg sa d ea slava lui Dumnezeu ca au o inima curata si pot sa-L vada pe Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California.

Niciun comentariu: