luni, 6 august 2012

Psalms 32:6 De aceea, orice om evlavios sã se roage tie.....




Psalms 32:6  De aceea, orice om evlavios sã se roage tie la vreme potrivitã! si chiar de s-ar vãrsa ape mari, pe el nu-l vor atinge deloc.

Cind citim Cuvintul, facem o separare intre vechiul si noul testament. Cei mai multi iau vechiul simpla istorie a poporului Evreu. Pe o parte  asa este. Dar pentru cei rascumparati el are si o aplicatie spirituala. Daca ne oprim numai la istorie, prea mult beneficiu nu avem, gindind la partea spirituala atunci, ne va fi de folos. Gasim in vechiul testament lucruri care celor mai slabi le pot aduce poticnire.

Dar cei care citesc Cuvintul cu seriozitate si au ajuns sa inteleaga ca, intreaga Scriptura este insuflata de Dumnezeu, descopere o hrana miezoasa, atit in vechiul cit si in noul.Si Apostolul Pavel a ajuns la aceasta concluzie. Deaceia ii spune tinarului Timotei aceste cuvinte, 2 Timothy 3:16  Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu si de folos ca sã învete, sã mustre, sã îndrepte, sã dea întelepciune în neprihãnire,
Iata ce mai spune Psalmistul in acest verset. De aceea, orice om evlavios sã se roage tie la vreme potrivitã! Daca aplicam la noi cei de azi care suntem ai Domnului Isus si prin El avem acces inaintea lui Dumnezeu ca Tatal nostru,ne intrebam care este vremea potrivita pentru noi?Pentruca numai cei rascumparati sunt chemati evlaviosi.Pentru lumea care ne inconjoara sunt termini pe care ei nu-I folosesc.

Cu alte cuvinte le sunt straine astfel de expresii pe care Sfinta Scriptura le aduce inaintea noastra.Asa cum am spus,noi suntem copii ai lui Dumnezeu si pentru noi tot timpul este potrivit, prielnic. Cu alte cuvinte am acces inaintea lui Dumnezeu tot timpul.Voi veni inaintea Lui cu toate problemele vieti mele.O vreme potrivita pentru Psalmist era atunci cind Dumnezeu facea presiune asupra lui din pricina pacatului.
Noi azi avem Duhul Sfint care ne instinteaza oridecite ori suntem in pericol sa ne abatem dela voia lui Dumnezeu.Psalmistul atunci considera ca e vremea(timpul ) potrivit sa vina inaintea Lui Dumnezeu.Apoi el vorbeste de ape mari s-au in alt psalm citim de valuri mari. ! si chiar de s-ar vãrsa ape mari, pe el nu-l vor atinge deloc.

Nu avea el in vedere apele acestea la modul literal fizic. Sigur ca sunt valurile vieti care izbesc si in luntrea vieti noastre ca si a Psalmistului.Dece spune el ca nu-l vor atinge? Daca citim mai cu atentie el spune ca is gaseste refugiul in Dumnezeu.Cum stam noi cu acesta parte din verset?Ne gasim noi in situatiile delicate ale vieti refugiul in El?S-au apelam la oameni , la capacitatea noastra?Nu e niciun loc mai in siguranta ca in Dumnezul nostru.As mentiona diferenta dintre cei rascumparati prin single Domnului Hristos si cei din vechime, in cazul de fata David.

Cuvintul Are ceva minunat de spus cu privire la adapostul s-au locul unde se gasesc cei rascumparati. Colossians 3:3  Cãci voi ati murit, si viata voastrã este ascunsã cu Hristos în Dumnezeu.
Ce e mai de prêt decit viata? Deaceia spune psalmistul de apele mari care pune viata in pericol. Dar iata ca viata celor rascumparati este ascunsa de furia valurilor provocate de cel rau pe parcursul veti acestei pamintesti.As indrazni sa spun ca, daca pe cineva care vine si el in Biserica( adunare) la luat apa, s-au valurile acestei lumi ,nu a fost ascuns cu Christos in Dumnezeu.Cel rascumparat(nascut din nou) are acest loc de siguranta in Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: