luni, 27 august 2012

James 1:2 Fratii mei, sã priviti ca o mare bucurie ...






James 1:2  Fratii mei, sã priviti ca o mare bucurie când treceti prin felurite încercãri,

Cred ca erau uni dintre credinciosi care erau nemultumiti de incercarile pe care Dumnezeu ingaduia ca ei sa treaca. Iacov se simte indemnat de duhul lui Dumnezeu sa imbarbateze pe acesti credinciosi.Dar el spune un lucru cu care poate cei mai multi dintre noi care pretindem ca suntem credinciosi nu ne impacam , s-au nu chiar asa de usor.

Ce sa mai spunem ca sa privim ca o mare bucurie cind vin astfel de incercari in viata noastra.In general incercarile ne fortifica la modul literal.,(fizic). Dar cind ne gindim ca cei credinciosi sunt spirituali, duhovnicesti,aceste incercari mai au si acest beneficiu la modul spiritual. La aceasta cred ca se gindea Apostolul cind le aduce inainte aceasta scrisore credinciosilor carora le scrie.

Daca din punct de vedere spiritual stai tare, atunci si la modul fizic vei avea biruinta. Cu alte cuvinte le vei infrunta cu mai multa incredere ca, Dumnezeu nu le ingaduie la voia intimplari. Ele au un scop bine determinat in vietile noastre.
3  ca unii care stiti cã încercarea credintei voastre lucreazã rãbdare.
Rabdare, vai ce lipsa ducem de acest ingredient, l-as numi, din viata noastra de toate zilele. Zic ingredient , pentruca e nelipsit din planul lui Dumnezeu de mintuire.Iata ce spune si Evangelistul Luce cu privire la rabdare si la ce este buna ea. Luke 21:19  

Prin rãbdarea voastrã, vã veti câstiga sufletele voastre.

Dar Iacov mai spune ca,Credinta, trebuie sa fie incercata, ca sa dovedeasca aceasta rabdare care duce la ce spune Evangelistul Luca de a ne cistiga sufletele.Iata de  ce este necesar ca sa avem rabdare, sa nu disperam cind in viata vin incercari de tot felul. Dumnezeu,Tatal nostrum,stie de toate incercarile copiilor Lui.
James 1:4  Dar rãbdarea trebuie sã-si facã desãvârsit lucrarea, pentru ca sã fiti desãvârsiti, întregi, si sã nu duceti lipsã de nimic.

Iata ca  este o conditie pe care ne-o arata Cuvintul aici in acest verset.Rabdarea, sã-si facã desãvârsit lucrarea. Cu alte cuvinte nu trebuie sa fie abandonata (gave up)daca vrem sa avem un folos de pe urma ei.Cind Dumnezeu ingaduie in vietile noastre astfel de incercari, El are in vedere sfintirea noastra. Dece asa? Pentruca este necesar sa ajungem la aceasta stare de sfintenie sa putem vedea pe Mintuitorul la intilnirea cu El.

Sunt Unii care se considera crestini dar cind astfel de incercari vin in viata lor sunt nemultumiti si nu numai atit, dar ajung chiar sa fie rebeliosi inpotriva lui Dumnezeu.Nu este necesar sa se exprime prin vorbe, ci doar sa ridice un murmur precum a facut Maria cu Aron inpotriva lui Moise.Nu poti schimba apsolut nimic din ceia ce Dumnezeu gasete cu cale ca ne este necesar in viata.Domnul sa ne dea harul daca nu putem sa primim ca o mare bucurie cum spune Iacov, cel putin sa stam linistiti inaintea Lui Dumnezeu .

John balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: