sâmbătă, 4 august 2012

Psalms 26:2 Cerceteazã-mã, Doamne, încearcã-mã,



Psalms 26:2  Cerceteazã-mã, Doamne, încearcã-mã, trece-mi prin cuptorul de foc rãrunchii si inima!
3  Cãci bunãtatea Ta este înaintea ochilor mei, si umblu în adevãrul Tãu.

Psalmistul se cunostea pe el insusi, dar cu toate astea ii cere lui Dumnezeu sa-l cerceteze.Citi dintre cei ce se considera ca sunt credinciosi au aceasta dorinta ca, Dumnezeu, sa-I cerceteze?trebuie sa te cunosti pe tine insuti asa cum Psalmistul se cunostea. In viata de toate zilele noi suntem confruntati cu diferite situatii din care vrem sa iesim si nu putem. Deseori unii dintre noi apeleaza la compromise si nu e bine, nu e spre slava Lui Dumnezeu.

Il punem pe Dumnezeu in situatia de a aplica disciplina.Si in viata Psalmistului Dumnezeu a aplicat disciplina . Dece cere el lui Dumnezeu sa-l cerceteze? I-mi dau un singur raspuns. Oricit ne-am cerceta noi o facem superficial si cu o ingaduinta care sa ne fie favorabila. Dar cind te cerceteaza Dumnezeu, El o face la standardul la care vrea sa ne aduca. Incearcã-mã, spune el. Cu alte cuvinte sa-l puna la incercare, sa-l testeze.Dece asa? pentruca sa vada el insusi cum raspunde la incercarea care vine dela Dumnezeu.

Dumnezeu ne cunoaste de –a fir a par, asa ca incercarea este pentru noi insine. , trece-mi prin cuptorul de foc rãrunchii si inima! Cu alte cuvinta intreaga fiinta a mea.Am zice ca Psalmistul nu stie ce cere cind ii cere lui Dumnezeu sa-l treaca prin cuptorulde foc.Oricare ar fi focul , el are menirea de a arde tot ce nu este dupa voia lui Dumnezeu.Focul separa ce este de valoare de ce este fara valoare. Si Ap, Pavel spune ceva de  foc. 1 Corinthians 3:13  lucrarea fiecãruia va fi datã pe fatã: ziua Domnului o va face cunoscutã, cãci se va descoperi în foc. si focul va dovedi cum este lucrarea fiecãruia.Sa fi stiut psalmistul de focul lui Dumnezeu? negresit ca da.Sigur ca focul are o conotatie spiritual, la Psalmist si cu mult mai mult la noi.
3  Cãci bunãtatea Ta este înaintea ochilor mei, si umblu în adevãrul Tãu.

Apoi ,el muta atentia dela focul lui Dumnezeu la bunatatea Lui.Bunatate care sta necurmat inaintea ochilor lui.Ce ne sta noua inaintea ochilor nostrii? Suntem noi preocupati (constienti)ca traim in prezenta lui Dumnezeu tot timpul? Daca suntem copii ai Lui da suntem in prezenta Lui tot timpul.Cu toate ca ii cere sa fie incercat , el nadajduia in bunatatea Lui Dumnezeu.Se vedea ca unul care umbla inaintea lui Dumnezeu in adevar.

Cind esti constient ca esti in prezenta lui Dumnezeu trebuie sa fi cu mare luare aminte de felul cum traiesti, cum te comporti, cum iti traiesti viata  clipa de clipa intrun cuvint.De ce asa? Pentru ca sa nu compromiti numele Lui cel sfint.Putem noi sa spunem ca si Psalmistul ca umblu in adevar?Pentru noi cei din dispensatiunea Harului stim cine ne este Adevarul. A umbla in Adevar, asta inseamna sa ai o partasie continua cu Domnul Isus care este Adevarul.Zic, continua ca nu se poate sa traiesti in Adevar si sa faci compromisuri in viata de toate zilele.

Fiecare se cunoaste pe el insusi ,ca si Psalmistul, de felul cum traieste.Vine o vreme cind Dumnezeu ne trece prin foc ca vrem s-au nu vrem. Daca suntem copii ai Lui el ne va trece prin foc. Dece asa? Pentruca vrea sa ne faca asemenea fiului Sau prea iubit. Domnul Isus a fost trecut prin foc.Iata ce citim, Hebrews 5:9  si dupã ce a fost fãcut desãvârsit, S-a fãcut pentru toti cei ce-l ascultã, urzitorul unei mântuiri vesnice, Asta inseamna  ca, mintuirea nu e temporala,Ne arata dece El ne trece prin cuptorul de foc.El nu is va abandona nici-o data ce a nascut. Sunt copii ai Lui si ii va duce la desavirsire prin felul pe care El il gaseste de cuvinta.

Ca Fiu al omului Dumnezeu ne arata prin Cuvint ca l-a desavirsit pe Fiul Lui, si ca nici noi nu suntem scutiti. Cu alte cuvinte El va aplica acelas fel de procedeu pentru a ne desavirsi.Psalmistul era constient ca ne desavirsit nu va putea sta inaintea unui Dumnezezu care este de trei ori sfint.Domnul sa ne dea harul sa dorim si noi ca El sa ne curate de tot ce nu este dupa voia Lui, in asteptarea intilniri cu Domnul Isus, care ne este Adevar.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: