duminică, 19 august 2012

Psalms 37:16 Mai mult face putinul celui neprihãnit,




Psalms 37:16  Mai mult face putinul celui neprihãnit, decât belsugul multor rãi.

Citind acest psalm, mi-a ramas privirea asupra acestui verset. Oameni se straduiesc in viata aceasta ephemera sa agoniseasca cit mai mult din ceia ce poate sa le ofere pamintul. Dece cauta ei inbogatirea? Pentruca atentia lor este indreptata numai la cele pamintesti.Dar fiind pamintesti , Cuvintul ii clasifica ca facind parte dintre cei rai. Cum adica daca esti bogat si prosperi tot mai mult in viata aceasta este un lucru rau? nu as zice ca e rau. Dar daca luam in consideratie cuvintele Mintuitorului realizam ca , pentru acesti este foarte greu daca nu chiar cu neputinta sa aiba parte de cer.Iata ce spune Mintuitorul,

Matthew 19:24  Vã mai spun iarãsi cã este mai usor sã treacã o cãmilã prin urechea acului decât sã intre un bogat în împãrãtia lui Dumnezeu."

Bogatia, fie ca vrem s-au nu vrem trage s-au leaga pe om de pamint.Dar am constatat un lucru trist,l-as numi ,ca si printre cei care au avut parte de a auzi Evangelia se gasesc multi care cauta bogatiile acestei lumi. Acestia sunt la fel ca tinarul bogat care vroia si Cerul dar si Pamintul. Ei bine, nu se poate. Ori cu Dumnezeu , ori cu Mamona .Dece ia zis Domnul Isus sa se duca sa vinda tot ce are? Ca sa-l scuteasca de bagajul acesta care te impiedica sa intri in imparatia lui Dumnezeu.Caram cu noi la modul literal bagaje care nu tin decit pina la mormint.

Fie ca vrem s-au nu, le lesam cind plecam.Nu ramine nimeni aici ,oricit de bogat s-au sarac ar fi. Suntem straini si calatori, cu alte cuvinte in treacat spre o destinatie vesnica..Dar Dumnezeu da asigurarea aici in acest verset ca, Mai mult face putinul celui neprihãnit, Cum adica e bine sa fi sarac?nu, Mintuitorul spune de putinul.A avea putin nu inseamna neaparat sa fi sarac,(Inseamna ca, piinea si apa nu iti vor lipsi) .Aceasta este garantia pe care o da Dumnezeu copiilor Lui. ci mai degraba sa te multumesti in starea in care te-a asezat Dumnezeu. Iata dece face Mai mult,acest putin al celui Neprihanit.

Sunt aici scoase in evident doua cuvinte pe care le spune Mintuitorul. Neprihãnit si rai. Iata contrastul intre cei doi Proverbs 10:25  Cum trece vârtejul, asa piere cel rãu, dar cel neprihãnit are temelii vesnice. Dece are cel neprihanit temeli vesnice? Pentruca Mintuitorul este vesnic.Domnul Isus spune aceste cuvinte, John 14:19  Peste putinã vreme, lumea nu Mã va mai vedea, dar voi Mã veti vedea; pentru cã Eu trãiesc, si voi veti trãi. Care voi? Voi cei neprihaniti.
Psalms 5:4  Cãci Tu nu esti un Dumnezeu cãruia sã-I placã rãul; cel rãu nu poate locui lângã Tine.

Iata ca cel rau care este in belsug nu poate locui linga Dumnezeu.Vai, cum ar trebui sa fim noi care ne consideram noi insine neprihaniti. Ar trbui sa fim multumiti in starea in care ne-a asezat Dumnezeu.Noi suntem in calatorie , in drum spre patria cereasca ca sa locuim linga Mintuitorul nostru care ne-a rascumparat cu pretul singelui Lui.Sa fim cu luare aminte , cu mare grija sa nu avem o neprihanire a noastra personala, pe care AP.
Pavel o vede periculoasa cind zice, Philippians 3:9  si sã fiu gãsit în El, nu având o neprihãnire a mea, pe care mi-o dã Legea, ci aceea care se capãtã prin credinþa în Hristos, neprihãnirea, pe care o dã Dumnezeu, prin credintã.Deci inaintea lui Dumnezeu nu are valore decit neprihanirea pe care o da El.Oricit de buni si cumsecade ni s-ar parea ca suntem nu ni se ia in considerare.

Proverbs 15:15  Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima multumitã are un ospãt necurmat.

Intorcindu-ma la cel rau ,Cuvintul ne arata ca, zilele celui rau sunt rele. Pai cum asa, nu te face fericit bogatia?O nu, daca nu il ai pe Domnul Isus ca Mintuitor personal nu vei fi fericit.In contrast cu acest rau ,cel neprihanit are un ospãt necurmat. Da este vorba de satisfactia unei hrane spiritual care vine dintr-o legatura personala cu Domnul Isus in asteptarea intilniri cu El.

Va sta la acel ospat cel neprihanit la nunta Mielului in prezenta Mirelui.Mireasa Lui se va bucura de tot ce ii apartine Mirelui.Si asta in intreaga vesnicie. Unde este cel rau cu toata averea lui pe care a agonisit-o? Cuvintul spune ca va arde pamintul cu tot ce este pe el.Domnul sa dea har si intelepciune tuturor care sunt convinsi ca sun tai Lui sa astepte ziua aceia cind vom fi la masa , la ospat cu Mirele nostru iubit. Sa nu ne uitam cu jind la cei ce prospera aici pe pamint.Pentruca ei nu vor avea parte de acel ospat.La masa Lui vor sta doar cei care au fost rascumparati ai Lui, cei neprihaniti prin single Lui.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: