vineri, 7 septembrie 2012

Philippians 3:14 alerg spre tintã,


Philippians 3:14  alerg spre tintã, pentru premiul chemãrii ceresti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
Apostolul spune ca alearga,dar  si fiecare om este intr-o continua alergare pe acest pamint, chiar daca cei mai multi nu se considera in alergare. Nu poti sta pe loc. Atunci ar insemna sa fim nemuritori la modul literal. Ei bine, daca suntem toti itr-o alergare sa vedem incotr-o alergam fiecare. Logic, orice alergare are un sfirsit. Sunt doua feluri de alergari s-au mi précis spre doua tinte diferite.

 Apostolul Pavel spune, alearga spre tinta. Sigur ca orce alergare are ca scop final o tinta oarecare. Dar tinta Lui era dupa cum citim pentru premiul chemãrii ceresti.Sigur, ca spre aceasta alergare care are in vedere priemiul chemeri ceresti sta inaintea celor rascumparati(nascuti din nou).Lumea are si ea alergarea ei. Dupa ce alearga ea? Nu ne trebuie sa facem multa cautare ca vedem intre noi cum semeni nostrii alearga dupa ce ofera pamintul.

Trist este ca si unii din cei care se considera crestini alearga mai abitir decit unii care nu au de aface cu Domnul Hristos. As face o paranteza. Cind te intilnesti cu un “crestin” despre ce discuti? De ce ai citit ? despre Domnul Isus? S-au este tot de ale lumi.In aceasta stare iti poti da seama imediat daca este copil al lui Dumnezeu s-au numai crestin.Oricum, Pavel spune ca, acest premiu ete in Hristos. Nu-l ai pe Hristos nu ai o tinta cereasca.Acest premiu ceresc nu se gaseste decit in Domnul Hristos.Ai sa te trezesti ca tinta pe care ti-ai puso inainte va fi pamintul. In final vei avea parte de pamint nu de cer.
2 Timothy 4:8  De acum, mã asteaptã cununa neprihãnirii, pe care mi-o va da, în "ziua aceea", Domnul, Judecãtorul cel drept. si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.

Iata ce spune in acest verset Ap,Pavel,ca rezultat al alergari spre acest premiu ceresc el se asteapta la o rasplata. Este vorba de cununa neprihãnirii,Cind se sfirseste alergarea se capata un premiu la modul literal. Dar Pavel vorbeste de o alergare care are de aface cu acest premiu al neprihaniri.Cununa pe care este incredintat ca i-o va da Domnul, Judecãtorul cel drept.Si el mai adduce in atentie acest mare adevar ca, nu numai el va primi aceasta cununa ci si alti copii ai lui Dumnezeu. Pavel vrea sa spuna ca , Dumnezeu are si alti rascumparati ai Lui pe care ii asteapta sa le dea aceasta cununa. Sigur fiecare la sfirsitul alergari lui.Dar aceasta alergare spre premiul chemeri ceresti , de a primi cununa este conditionata de Iubirea, s-au asteptarea doritoare de a te intilni cu Domnul Isus.Cu alte cuvinte sa nu te astepti sa primesti aceasta cununa daca ai iubit mai mult lucrurile de pe acest pamint. celor ce vor fi iubit venirea Lui.

Acesta este indiciu as zice palpabil ca esti un copil al lui Dumnezeu, prin faptul ca iubesti venirea Lui , s-au intilnirea cu El. Ca, in definitive,ce este venirea lui? Sigur ca ne asteptam la venirea lui sa ia pe cei ce ia rascumparat cu single lui. Dar aceasta venire a lui este tot una cu a te intilni cu El.Si placarea celui rascumparat inainte de a veni Domnul Isus este tot o intilnire cu El. Ea este la modul individual , iar la venire Lui pe norii cerului este colectiva, adica la olalta toti cei rscumparati cum citim in 1 Thessalonians 4:17  Apoi, noi cei vii care vom fi rãmas, vom fi rãpiti toþi împreunã cu ei, în nori, ca sã întâmpinãm pe Domnul în vãzduh, si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

Este un prileji de cercetare sa vedem unde ne aflam. Iubim venirea Lui? Vom face parte din aceia pe care El ii va lua si ii va duce in casa Tatlui.Faci parte din Mireasa lui, atunci te unesti cu ce spune in cartea Revelation 22:17  si Duhul si Mireasa zic: "Vino.Domnul sa puna in inima tuturor celor rascumparati aceasta dorinta dupa intilnirea cu Mintuitorul.

JohnBalarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: