duminică, 30 septembrie 2012

Mark 4:12 pentru ca "mãcar cã privesc,






Mark 4:12  pentru ca "mãcar cã privesc, sã priveascã si sã nu vadã, si mãcar cã aud, sã audã si sã nu înteleagã, ca nu cumva sã se întoarcã la Dumnezeu si sã li se ierte pãcatele."

Avem aici o dilemma as numi-o, dilemma s-au mister care se desleaga tot cu ajutorul sfintei scripturi.Cei mai multi sustin in necunostinta de cauza lucruri pe care Scriptura nu are invedere sa ne aratae ca asa ar sta lucrurile.Scriptura este Cuvintul lui Dumnezeu  scris si care este infailibila.Cu alte cuvinte nu suporta amendament facut de om.Acestea sunt cuvintele domnului hristos pe care le citim in acest verset12.

Cum adica sa priveasca?"mãcar cã privesc, sã priveascã si sã nu vadã,Ce sa priveasca? Minunile (lucrarile)lui Dumnezeu care ii inconjura pe cei de pe vremea Lui si la fel si pe cei dealungul istoriei umane.Leprivesc(vad)dar totusi nu le vad. Domnul Isus nu se referee la ochii acestia de carne firesti, El avea in vedere ochii sufletesti pe care numai cei carora Dumnezeu ii deschide.Dar iata ca, acestia aveau si urechi si mãcar cã aud, sã audã si sã nu înteleagã,la fel ca si ochii degeaba le aveau ei ca nu intelegeau.Si urechile trebuiau desfundate as zice ca sa poate intelege ceia ce aud.Dar cu ce incheie versetul parca ne lasa inmarmuriti. ca nu cumva sã se întoarcã la Dumnezeu.

Bine , aceasta a fost intentia lui Dumnezeu, ca nu toti oameni sa se pocaiasca?Asa reiese din acest verset in contest, fie ca vrem s-au nu, fie ca suntem de accord s-au nu,Este scris .Ramine sa intelegem ca vor fi unii a caror pacate ramin asupra lor si implicit vor fi condamnati.

1 Timothy 2:4  care voieste ca toti oamenii sã fie mântuiti si sã vinã la cunostinta adevãrului.

Dar cum ramine atunci cu ce spune Ap, Pavel in acest verset? Ca adica, Dumnezeu voieste.Sa intelegem ca nu poate? asta ar insemna ca avem de aface cu un Dumnezeu care nu este a tot puternic, un Dumnezeu limitat in atributiile lui. Lucru care nu este asa.Dumnezeu ramine  Creiatorul tuturor lucrurilor vazute si nevazute, ramine un Dumnezeu suveran si drept.Din nou, atunci cum putem noi acomoda aceste doua versete care par  ca se contrazic?Despre care toti face referire Ap, Pavel aici?Daca ar fi vorba de toti oamenii de pe pamint in decursul istoriei umane, ar fi trebuit sa citim asa,Dumnezeu vrea ca intreaga(toata) fiinta umana sa fie mintuita.

Ce zicem noi? Ar vrea dar nu poate?.Inteleg ca este vorba de toti aceia pe care  Dumnezeu ii are in planul Lui de mintuire. Si iata dece.Domnul Isus spune aceste cuvinte la care bine am face sa luam aminte. John 6:44  Nimeni nu poate veni la Mine dacã nu-l atrage Tatãl, care M-a trimis;Ei bine, cum am spus ceva mai sus cu desfundarea urechilor si ungerea ochilor , tot asa trebuie aceasta forta a lui Dumnezeu de atractie spre Domnul Isus sa intre in actiune.Si ca sa fim bine incredintati ca asa stau lucrurile in planul lui Dumnezeu de mintuire iata ce spune Domnul Isus care e sursa de mintuire. John 6:37  Tot ce-Mi dã Tatãl, va ajunge la Mine; si pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afarã:Este o cronologie a evenimentelor stabilita de Dumnezeu cu privire la mintuire.

Revelation 3:20  Iatã, Eu stau la usã, si bat. Dacã aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.
Incheiam cu aceste cuvinte din cartea Apocalipsei , tot de a auzi glasul Domnului Isus. Eu stau la usã, si bat.Am mai spus si alta data usa este inima. Dacã aude cineva glasul Meu.Cine poate auzi? Negresit cei a caror urechi au fost desfundate.Am ma spus si cu o alta ocazie despre aceasta expresie a Domnului Isus de a sta la usa si a batea.La care usa sta El? Cei mai multi sunt tentati sa creada ca la usa celui pacatos care defapt este mort spiritual.Lucrurile nu stau chiar asa. Domnul Isus nu va cine decit cu cei rascumparati ai Lui.Cei rascumparati  obosec pe calea aceasta catre cer si nu de putine ori cad obositi  ii fura somnul pe cale.Iata ce citim cu privire la somnul celor caraora li s-au ingreunat ochii.

1 Corinthians 11:30  Din pricina aceasta sunt între voi multi neputinciosi si bolnavi, si nu putini dorm.Cind cineva bate  la usa, atunci cel care este in casa se trezeste si deschide usa.Daca este mort(precum pacatosul) nu se poate scula sa deschida.Asa ca Domnul Isus nu sta sa bata la usa celui mort in pacate.

john Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: