luni, 1 octombrie 2012

Dumnezeu ne vrea toata inima





Un frate mi-a trimis un link de pe resurse crestine, si am copiat acest paragraf ca mi s-a parut ceva ce nu este in armonie cu Sfintul Cuvint, iata dece. , Dumnezeu ne vrea toata inima,Nu stiu ce sa spun, ca toti sa fie multumiti. Dar ma simt obligat fata de mine si de Cuvintul lui Dumnezeu sa spun ce ne relateaza Sfinta Scriptura.In general circula printre credinciosi acest cuvint de credinciosii.

Este un cuvint frumos, dar care nu arata o calitate pe care scriptura o arata cea de copil al lui Dumnezeu.Daca privim in jurul nostru nu e unul care sa spuna ca el nu crede, numai inafara de cel care se declara pe fata ca e ateu.Acest cuvint nu este asa de familiar chiar si printre cei care fregventeaza Bisericile de ani buni.A fi Copil al lui Dumnezeu , presupune sa te fi nascut El.Odata nascut , ai o structura sufleteasca noua.la acest process de nastere din nou Dumnezeu pune o noua inima.

Aceasta Inima noua are alte valori le-as numi, in structura ei.Ea se ocupa cu cerul insasi prin faptul ca este stapinita de dorinte noi ceresti.Dumnezeu nu umbla cu cirpeli, El naste din nou.Nasterea din nou cara cu ea dorinte noi(cerul) preocupari noi, sentimente noi,actiuni noi care conduc la slavirea lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte o traire complect noua. Cele vechi s-au dus iata ca toate sunt noi spune Scriptura. 2 Corinthians 5:17  Cãci, dacã este cineva în Hristos, este o fãpturã nouã; cele vechi s-au dus: iatã cã toate lucrurile s-au fãcut noi.

Cum sa inteleg ca, i-as preda doar un sfert s-au jumatate s-au mai stiu eu cit.Nu depinde de mine, ci depinde de Chirurgul (Dumnezeu)care schimba inima de piatra si pune una de carne.Iata ce citim in Ezekiel 36:26  Vã voi da o inimã nouã, si voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatrã, si vã voi da o inimã de carne.Cei mai multi gresesc ca, iau versetele din vechiul testament si le aplica literal celor care sunt din noul testament.

Israelitii aveau de aface cu pamintul si cei nascuti din nou au de aface cu cerul. S-au cu alte cuvinte Israelitii erau cu promisiunea cananului pamintesc, iar cei nascuti din nou, au promisiunea cananului Ceresc. Dece  cerul? Colossians 3:1  Dacã, deci, ati înviat împreunã cu Hristos, sã umblati dupã lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu.Cred ca ar trebui sa fim cu mare atentie cind postam ceva care nu cade in concordant cu Scriptura.Cum ar putea cel nascut din nous a caute lucrurile de sus cu o jumatate de inima?

Dar in fine, fiecare are libertatea sa scrie ce crede de cuvinta. Dar atentie , Ap, Pavel ii spune tinarului Timotei aceste cuvinte, 1 Timothy 4:13  Pânã voi veni, ia seama bine la citire, la îndemnare, si la învãtãtura pe care o dai altora.Asa ca, cei ce incearca sa dea invatatura altora se expune la responsabilitatea pe care o are inaintea lui Dumnezu.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: