joi, 25 octombrie 2012

Psalms 71:9 Nu mã lepãda la vremea bãtrânetii,




Psalms 71:9  Nu mã lepãda la vremea bãtrânetii, când mi se duc puterile, nu mã pãrãsi!

Psalmistul, ca si oricare din noi cind ajungem spre batrinete, acesti ani greu de dus, greu de suportat de tine insuti si chiar cei din jurul tau. Vin fel de fel de ginduri in astfel de situatii. Daca esti ancorat in Cuvintul lui Dumnezeu, in promisiunile Lui, anii acestia ii suporti ceva mai usor. Si asta din pricina nadejdei pe care o avem in promisiunile lui Dumnezeu.El ne cunoaste din ce suntem facuti ca suntem numai tarina.

Dar cel credincios are prin nasterea din nou un loc la inima Tatalui, care se ingrijeste de toate amanuntele vieti si de acesti ani , ani care intradevar sunt destul de grei pentru cei mai multi dintre noi,Diferenta dintre cel rascumparat si cei din vechime, incazul de fata David este ca,noua ne sunt facute promisiunui ceresti ca vom fi cu Domnul Isus si ca El insusi ia parte la aceste clipe grele prin care suntem predispusi sa trecem spre sfirsitul vieti noastre. El ne va lua si ne va duce in casa Tatalui. Casa unde El, Mintuitorul, s-a dus ca sa pregateasca un loc pentru ai Lui.

vremea bãtrânetii,Ah, vremea aceasta a batrinetii care vine cu neputinta cu slabiciuni si boli, suferinta de care Psalmistul se temea.Cind esti tinar si in putere nu ai nevoie de nimeni.Cei mai multi nu se ocupa de acesti ani ai batrineti care vor veni ca vrem sau nu vrem. Asa se vedea El la vremea aceia.

Cunoastem anii de batrinete a lui David din ceia ce ne descrie scriptura.Dar oricum vor fi acesti ani, se vor sfirsi totul. Fie ca ai avut de toate sau ai dus lipsa, acesti ani ai batrineti tot vor veni.In timp ce scriu mi-a venit in minte o imprejurare care s-a intimplat pecind eram la farmacie cu sotia.

Stind pe scaun si asteptind, vine un cuplu in virsta. Sotul era mai in putere , sotia nu prea. El la un moment dat ii spune sotiei,” am sa stau eu de voarba cu el”. Atunci am intervenit si l-am intrebat cine e el? Mi-a spus ca este fiul lor. Sigur ca se debarasase de ei. El i-mi spune aceste cuvinte intrun moment de tulburare launtrica, vazinduma ceva mai tinar si in putere decit el, When you get older nobody wants you anymore. 

Tradus e asa,Cind devi batrin nimenea nu te mai vrea.
Trist dupa ce ai crescut copii sa te abandoneze.Uita ca si ei, daca vor mai trai, vor ajunge la fel si ca altcineva va trebui sa ia grija lor.Se vede treaba ca, Psalmistul era intr-o situatie ca aceasta, Ii cere lui Dumnezeu sa nu-l paraseasca la acesti ani grei.Era Imparat si avea toate la dispozitie. Dar cind ajungi sa depinzi de altcineva este intradevar greu.Dar avem promisiunea lui Dumnezeu.Domnul sa umple inima celor credinciosi de pace si liniste, care trec prin acesti ani neputinciosi ai batrineti,

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: