joi, 25 octombrie 2012

Mark 9:1 El le-a mai zis: "Adevãrat vã spun, cã sunt unii din cei ce stau aici






Mark 9:1  El le-a mai zis: "Adevãrat vã spun, cã sunt unii din cei ce stau aici care nu vor muri pânã nu vor vedea împãrãtia lui Dumnezeu venind cu putere."

Iata un loc aici, care pentr cei ce nu cerceteaza Cuvintul in amanuntit( as zice si cu interes) vor fi pusi in dificultate de a putea intelege cu claritate ce vroia sa spuna Mintuitorul ucenicilor in timpul acela si noua celor de azi. Adevãrat vã spun, cã sunt unii…Dela inceput trebuie sa stim ca Mintuitorul nu a spus ca cei ce stau aici. Nu citim asa.El s-a referit la unii.Cei mai multi se uita ca sa vada Imparatia lui Dumnezeu aparind  intrun fel sau altul.

Chipurile, ei sunt in asteptarea ei.Mintuitorul facea referire la moartea fizica, a despartiri de acest trup de carne.Daca am lua literal cuvintele Mintuitorului am realize ca,ele nu sau implinit , deoarece toti care au fost pe vremea aceia au murit.Si iata la modul literal ca Imparatia lui Dumnezeu inca nu a venit.Ce sa credem, sa nu fi fost cuvintele Domnului Isus demne de luat in seama? Ma indoiesc de asa ceva.

Domnul sa aiba mila de noi sa nu ne treaca  asa ceva prin minte.El spune aceste cuvinte cind face referire la cuvintele Matthew 24:35  Cerul si pãmântul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Au fost spuse aceste cuvinte la voia intimplari? O, apsolut nu.Acest verset ne arata destul de clar cum stau lucrurile.Cuvintele Lui nu vor trece.Ca sa intelegem la ce se referea El, cind spunea aceste cuvinte, trebuie mai  intii sa stim bine despre ce imparatie a lui Dumnezeu vorbea Mintuitorul.Si in definitiv care ,sau cine este Imparatia lui Dumnezeu pe pamint.

Ne intelegind aceasta, nu vom putea sa intelegem ce a vrut Mintuitorul sa spuna ca, cã sunt unii din cei ce stau aici care nu vor muri pina ce aceasta Imparatie nu se va arata, sau va lua fiinta.Am sa arat ce e Imparatia lui Dumnezeu .Iata ce citim in Luke 17:20  Fariseii au întrebat pe Isus când va veni Împãrãtia lui Dumnezeu. Drept rãspuns, El le-a zis: "Împãrãtia lui Dumnezeu nu vine în asa fel ca sã izbeascã privirile.Deci nu cu zarva mare, nu cu strigate sau mai stiu eu ce fel de manifestari care ar putea sa atraga privirile.

21  Nu se va zice: "Uite-o aici", sau: "Uite-o acolo!" Cãci iatã cã Împãrãtia lui Dumnezeu este înlãuntrul vostru."
Negresit ca atunci cind un suflet a fost nascut din nou, Imparatia lui Dumnezeu s-a coborit in el, in launtru acelui suflet. Erau deja credinciosi care il urmau pe Domnul Isus. In ei se coborise Imparatia lui Dumnezeu.

Am sad au si in engleza unde se arata ceva mai clar., printre voi (among you)si face diferenta si inca mare For behold,the kingdom of God is within you and among you. Luke 17:20-21Deci cine e Imparatia lui Dumnezeu daca este printre noi in lume? Ne lasa sa intelegem acest loc ca este vorba de cei rascumparati care incepea sa contureze Biserica lui Dumnezeuodata cu ei si fiind simbolul Imparatiei lui pe pamint.

Sigur ca odata cu punerea temeliei Biserici de catre Domnul Isus, asa cum am spus lua fiinta Imparatia lui Dumnezeu pe pamint si era linistita fara zarva mare se inmulteau credinciosi si dadeau marturia pe care Dumnezeu o dorea.Intorcindu-ma la unii care nu vor muri,Iata casau implinit cuvintele Domnului Isus ca, intradevar, unii au avut ocazia sa vada in timpul vieti lor aceasta Imparatie pe pamint(Biserica celor intii nascuti) Domnul Isus nu a spus ca, acestia unii nu vor muri nici-o data.

Nu, nu vor muri pina ce nu o vor vedea.Asa ca, Cuvintele Domnului Isus sau implinit si ca nu este loc de interpetare ca, pe undeva ar fi o contradictie.Scriptura se explica prin ea insusi. Dumnezeu nu  a lasato ca sa incurce. Dar asa cum am spus trebuie venit inaintea lui smerit(Humble) ca mai apoi El sa ne dea mai multa lumina. Apropo de mai multa lumina. Cineva mi-a  relogat blogul  la al dumnealui. Blogul fratelui este intitulat, “ mai multa lumina”.

As incheia cu o remarca la aceste cuvinte,” avea mai multa lumina”. Nu poti avea mai multa lumina daca nu maninci Cuvintul care poate sa iti aduca lumina.Asa ca cei care sunt tentati sa gaseasca nepotriviri in Cuvintul lui Dumnezeu vor fi dati de rusine.Celor care sunt sinceri cu ei isusi si in fata Cuvintului lui Dumnezeu le doresc sa se fereasca de a cauta nepotriviri in Sfintul Cuvint.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: