luni, 15 octombrie 2012

Psalmul 34:8 Gustati si vedeti ce bun este Domnul!




Psalmul 34:8  Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!

Psalmistul aduce in atentie aceasta metoda de a analiza gustul unei mincari daca este buna sau nu. Sigur ca el vorbeste la modul spiritual. Dar facind o paralela cu cel firesc, vom vedea ca lucrurile stau la fel si pe fond spiritual ca si in viata de toate zilele cind ni se ofera ceva sa gustam, fie o mincare sau o prajitura.Ne aducem aminte de Domnul Isus, ca  vorbea in pilde, adica facea aceasta asemanare de care spun. Asta ca sa ne vina mai usor sa intelegem pe cele spirituale.

Gustul iti da savoarea unei bunatati sau rejectarea ei.Prin gust poti vedea cit de buna este ceia ce ti-a fost oferit si tot prin gust poti spune ca nu face sa te atingi de asa ceva.Ei bine, aici Psalmistul aduce in atentie pe Domnul sa il guste oamenii.Unii gusta altii nu.Chiar si din cei care gusta nu toti sunt satisfacuti. Altii refuza categoric sa guste,cu toate ca Psalmistul indeamna la gustat. Sunt oameni care la modul literal nu au gust, poate stiti acest lucru.

Pentru acestia nu are importanta cit de buna e maincarea, pentru ei e tot una ca-I buna sau nu.Tot asa sunt si cu a gusta din Domnul Isus (Cuvintul Lui)sa vezi daca este bun.Psalmistul nu spune aici aceasta fraza pe care am sa o scriu eu.” Gustati sa vedeti daca este  bun sau nu”. Nu, el spune ca este bun,ca unul care a gustat si indeamna deci si pe altii sa faca ca el.Apoi, el fericeste pe omul care se increde in El ,in Domnul Isus.

Sunt credincosi care au refuzat  cind-va in viata lor sa guste, apoi,mai tirziu cind din nou au fost invitati sa guste si au gustat, regret ca nu au gustat de prima data.Sigur ca dupa ce ai realizat ca El este bun te increzi in Domnul Isus si nu te mai lipsesti de aceasta hrana spirituala.Dar, daca ramii la stadiul de degustator nu vei avea niciun beneficiu. Ce am zice noi daca o mama ar creste pe pruncul ei dind-ui numai sa guste. Unde ar ajunge acest prunc? Ar raminea rahitic, ne crrescut.Dumnezeu nu naste copii sa fie rahitici. 

Acesta este si motivul de le-a lasat Cuvintul scris , ca sa manince zilnic din El. Pe saturate.Orce mama vrea ca copilul ei, sa creasca sa ajunga la maturitate.Tot asa si Dumnezeu ne vrea ca sa crestem sa devenim maturi in Hristos.Sa vedem mai jos care este sursa de a devein maturi, sa trecem dela stadiul de gustatori la unul de mincatori, hranitori as zice.

John 6:54  Cine mãnâncã trupul Meu, Si bea sângele Meu, are viata vesnicã;
Ev, Ioan a racordat cuvintele Domnului Isus care spune, Cine mãnâncã trupul Meu,vedem prin asta ca cei ce au gustat si au vazut ce bun este Domnul acum pentru egzistenta lor spirituala, maninca zilnic acesta mincare spirituala.Sigur ca, ne putem gindi la cina Domnului, dar ,daca ar fi asa sau numai in acest inteles,sunt multi care participa la masa Domnului si tot ne crescuti au ramas dupa ani buni de fregventatare in Biserica.Pe vremea ap, Pavel erau multi care mincau, luau parte la masa Domnului dar era vai de ei in felul in care traiau.Iata cum stateau lucrurile in Biserica din Corint. 1 Corinthians 11:30  Din pricina aceasta sunt între voi multi neputinciosi si bolnavi, si nu putini dorm.

In concluzie, putem minca, lua din pine precum o iau unii  ca anafura. Ca rezultat  al mincari trupul Domnului care este tot una cu –CUVINTUL  LUI-care a coborit si a locuit printre noi plin de har si adevar, cei rascumparati sunt foare sensitivi cind vine voarba de masa Domnului, sau de citirea Cuvintului. Oricum, ei maninca si se vede in viata lor crestere spirituala.Apoi Domnul Hristos include si Singele Lui. , Si bea sângele Meu,Ca sa fie complecta aceasta dieta spirituala, asa as numi-o,se bea single Domnului.Care face parte din trupul Domnului Hristos, sau cu alte cuvinte gasim –totul deplin in El.(in Cuvint)Cei ce maninca si bea are garantia din partea Domnului Hristos ca, are viata vesnicã;Atentie, nu in chip nevrednic.

As face o opservatie si anume, poti lua cina si sa nu ai viata vesnica, atit timp cit faci parte dintre aceia in a caror viata nu este evidenta ca au o crestere spirituala.Ne aducem aminte ca au fost unii ucenicii care la auzul acestor cuvinte ale Domnului Hristos au spus, Vorbirea aceasta e prea de tot…”Asa dar, ramine ca mincarea Cuvintului lui Dumnezeu sa ne fie hrana satisfacatore pentru cresterea noastra spre maturitate, aducind in vietile noastre evidenta unei nasteri din nou, hranindu-ne cu Cuvintul Lui Dumnezeu care este inepuizabil si in care gasim tot ce avem nevoie.Am facut  o alternare dela Cina Domnului si a minca Cuvintul lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: