sâmbătă, 6 octombrie 2012

Daca omul doreste cu ardoare un lucru, .....



Postat pe resurse crestine de,dyana_ramona 

Din nou fratele mi-a trimis un alt titlu, cel pe care l-am copiat mai sus.daca omul doreste cu ardoare un lucru, este bine s a facem dinstinctie intre oamenii. Unii sunt copii ai lui Dumnezeu, rascumparati ai Lui ,de supt dominatia celui rau. Acestia se numesc copii ai lui Dumnezeu.Ei prin nasterea din nou ,pe care Dumnezeu a facut-o, au o structura noua, o fire noua din Dumnezeu. Scriptura abunda in locuri care ne face aceasta dovada ca, cel ce este in Hristos e o faptura noua.Daca esti un om nou,sigur ca vei fi mai putin preocupat de pamint.

Ce poate dori o inima care a fost schimbata de Dumnzeeu?negresit ca aceasta inima doreste cerul.Sunt acestia de pe pamint? Da sunt, dar ei ca copii ai lui Dumnezeu au alt statut, fie inaintea lui Dumnezeu ca copii ai Lui, s-au inaintea semenilor lor ca oameni care duc o altfel de viata.Dau mai jos citeva locuri in care Cuvintul ne arata cum sunt cei rascumparati.

Romans 8:9  Voi însã nu mai sunteti pãmântesti, ci duhovnicesti,
Ephesians 2:19  Asadar, voi nu mai sunteti nici strãini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti împreunã cetãteni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu,

Cu alte cuvinte a fi din casa lui Dumnezeu nu mai esti din lume, in sensul de ati trai viata cu poftele si dorintele ei pacatoase. 

1 John 4:4  Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu si i-ati biruit,acestia sunt o categorie de oameni pe care i-as numi priveligiati inaintea lui Dumnezeu. Dece? Pentruca sunt copii ai Lui.Cea lalta categorie sunt oameni ne nascuti din nou. Inima lor este normal sa doreasca , sa se uite dupa lucruri pe care autoarea acestui titlu adduce inainte.Lumea, poate dori ce este al ei. I-mi este destul de limpede ceia ce Scriptura spune despre cei care sunt ai lui Dumnezeu.Ei apartin lui ca un popor pus deoparte pentru El.

Asa ca, este bine sa scriem pe forumuri, s-au bloguri, dar atentie, cu mare grija. Ceia ce scriem trebuie neaparat sa aiba acoperire din cuvintul lui Dumnezeu, pe care nu-l schimbam noi dupa placerea noastra. Scriptura care este Cuvintul lui Dumnezeu este infailibila, nu este loc de a adduce amendament la ea.Sa vedem acum, in ce is gasea Psalmistul placer.
 Psalms 16:3  Sfintii, care sunt în tarã, oamenii evlaviosi, sunt toatã plãcerea mea.

Deci el is gasea placerea , dorea, ca sa aduc in atentie cuvintul folosit de dyana_ramona .Cel rascumparat doreste sa fie placut Mintuitorului si aceste lucruri trecatoare nu au pentru el prioritate in viata. Pentru el este sufficient sa aiba ce minca si imbraca. Dece? Pentruca cei rascumparati sunt in asteptarea intilniri cu Mintuitorul lor, care nu va intirzia.

Deci niciun loc de compromise in viata celui rascumparat.El nu coceteaza cu vrasmasul sufletului.As face in incheiere o precizare, si anume;Satan nu mai are nimic in cel mintuitt. Ochii celui rascumparat  sunt indreptati catre Domnul Isus.

John 14:30  Nu voi mai vorbi mult cu voi; cãci vine stãpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine;

Da, el venea la Domnul Isus, dar nu avea nimic in El. Dece ar avea in cel pe care Domnul Hristos l-a rascumparat?Pai El a platit un prêt ca sa fie al Lui, si inc ape vecie. Deci,iata confuzia care se gaseste in Bisericile de azi, nu se face dinstinctie intre cel nascut din nou si cel care vine in Biserica pentru a avea un timp ambient placut.Asa dar , sa nu ne facem iluzii ca toti care vin in Biserica(Adunare) sunt in asteptarea intilniri cu Domnul Isus.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: