sâmbătă, 13 octombrie 2012

Psalms 65:4 Ferice de cel pe care-l alegi Tu,




Psalms 65:4  Ferice de cel pe care-l alegi Tu, si pe care-l primesti înaintea Ta ca sã locuiascã în curtile Tale! Ne vom sãtura de binecuvântarea Casei Tale, de sfintenia Templului Tãu.

Dumnezeu este un Dumnezeu al  alegerilor.El allege din ce a creiat potrivit cu voia Lui.Versetul de mai sus arata cum Psalmistul a realizat acest lucru, exclamind aceste cuvinte , la care bine am face sa luam seama. Ferice de cel pe care-l alegi Tu,negrsit ca e ferice. Dece? Pentruca nu depinde de el, ci de cine allege.
Exodus 33:19  Domnul a rãspuns: "Voi face sã treacã pe dinaintea ta toatã frumusetea Mea, si voi chema Numele Domnului înaintea ta; Eu Mã îndur de cine vreau sã Mã îndur, si am milã de cine vreau sã am milã!"

Iatal deci pe Dumnezeu cum aplica suveranitatea Lui.Nu prea ne place noua cind dam peste astfel de versete. Am vrea ca Dumnezeu sa actioneze dupa cum gindim noi.Negresit ca e ferice de cel pe care Dumnezeu il allege. Prin aceasta alegere acel suflet are perspectiva vesniciei alaturi de Domnul Isus.As zice, ca este un privilegiat.Sigur ca din momentul in care un suflet a fost ales de Dumnezeu are intrare libera inaintea Lui.face parte din cei ai casei lui Dumnezeu. Scriptura ii numeste copii ai Lui Dumnezeu.

John 1:12  Dar tuturor celor ce L-au primit, adicã, celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu.
Este destul de clar cum procedeaza Dumnezeu,   Si Ap, Pavel vede aceasta alegere ca o actiune suverana a lui Dumnezeu,
Romans 9:16  Asadar, nu atârnã nici de cine vrea, nici de cine aleargã, ci de Dumnezeu care are milã.

Uite daca ar fi lasat Dumnezeu la discretia oamenilor sa se introduca singuri in acest cerc de privilegiati, ar fi unii care si-ar insusi acest credit. Iata dece Dumnezeu are El criterile Lui as zice, de a allege. care-l alegi Tu,Nu e mina omeneasca in aceasta alegere divina.Si evangelistul, Matei spune despre cei alesi ai lui Dumnezeu, Matthew 24:31  El va trimite pe îngerii Sãi cu trâmbita rãsunãtoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor pânã la cealaltã.

Iata deci cum Dumnezeu se preocupa de cei pe care i-a ales decind erau pe pamint.Vor fi culesi si se vor intilni pe norii cerului cu Mintuitorul lor.Ce se va intimpla cu cei care nu au fost alesi? Scriptura ne lasa sa stim si acest aspect.Ei vor avea o alta destinatie care a fost pregatita lor. Matthew 25:41  Apoi va zice celor de la stânga Lui: "Duceti-vã de la Mine, blestematilor, în focul cel vesnic, care a fost pregãtit diavolului si îngerilor lui!Astfel de versete unii daca ar fi dupa ei le-ar scoate din Scriptura.Acestea sunt si le luam ca atare.Iata un loc mult mai concludent.1 John 3:10  Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului.... 

-si pe care-l primesti înaintea Ta-.Negresit ca odata ales de Dumnezeu, acest suflet este primit, are acess inaintea lui.El primeste pe cel rascumparat ca si un Tata pe copilul lui. Vine inaintae Tatalui, cu toate nevoile , bucuriile, intristarile, din viata lui pentruca stie ca tatal il primeste.Nu este dubiu ca el este primit de tatal. Deaceia si indrazneste sa-si verse inima inaintea Lui.

Dece il primesti Tu? ca sã locuiascã în curtile Tale!Sigur ca Psalmi au fost scrisi intrun mod poetic si ei au in ei insusi profetii.Profetii, care sunt greu de inteles, in deosebi pentru cei care sunt crestini firesti, carnali.Dumnezeu descopere celor cu o inima sincera si doritori sa afle Adevarul.As zice, sa locuiasca in partasie cu Tatal, in intimidate cu El.

Ne vom sãtura de binecuvântarea Casei Tale,Odata fiind in Casa lui Dumnezeu esti partasi la ceia ce se intimpla acolo.Acolo sunt prinzuri cu bucate alese si miezoase care sunt servite celor ai casei.Sigur ca, transpus la modul spiritual este ospatul din Biserica, Adunare, unde Dumnezeu is revarsa binecuvintarile Lui ca un fel de alimentatie (hrana)peste copii Lui. Dece asa? Ca ei sa creasca sa-I faca maturi.Prin maturizare ajungi sa nu mai vezi contradictie in Cuvint, ajungi sa intelegi cele mi dificile versete.

Dece? Pentruca ai trecut dela stagiul de copil la stataura de om mare de care vorbste ap, Pavel.La modul literal, cind o casa este binecuvintata totul merge bine.Sotia este supusa barbatului si barbatul is iubeste sotia, copii cinstesc pe parinti, Dumnezeu binecuvinteaza o astfel de  casa, familie.de sfintenia Templului Tãu.Iata cum este casa lui Dumnezeu. Un locasi sfint unde numele Lui este laudat. In Cuvint Templu, este denumit si casa,locasul lui Dumnezeu cel sfint.Tot asa cel putin ar trebui sa fie si casele celor care spun ca sunt ai Domnului.In casa lor la loc de cinste sa fie sfintenia.Prin asta difera de celelalte case, prin faptul ca sfintenia este podoaba casei lui Dumnezeu. Cit de ramificata este aceasta gama a sfinteniei.

Iata ce spune Psalmistul despre cum este casa lui Dumnezeu, Psalms 93:5  Mãrturiile Tale sunt cu totul adevãrate; sfintenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cât vor tine vremurile.

Cit vor fi vremurile? Cit Biserica va fi pe pamint ea trebuie sa fie sfinta.As face o opservatie cu privire la aceastta podoaba a casei lui Dumnezeu Sfintenia. Daca Biserica la care mergem nu are aceasta podoaba vizibila, atunci este indoielnic ca este casa lui Dumnezeu in acel loc. Poate fi orice, o adunatura dar nu casa Domnului. Sfintenia este caracterul de capatii a casei Domnului, care il infatiseaza pe Domnul Hristos.Ei bine, ca sa faci parte dintr-o astfel de casa sfinta trebuie ca mai intii sa te fi ales Dumnezeu.Casa Lui este inpodobita cu vase de cinste, care au menirea lor specifica a unei case unde sfintenia este podoaba.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: