duminică, 7 octombrie 2012

1 Corinthians 9:27 ci mã port aspru cu trupul meu, si-l tin în stãpânire,




Pustia Sinai!



1 Corinthians 9:27  ci mã port aspru cu trupul meu, si-l tin în stãpânire, ca nu cumva, dupã ce am propovãduit altora, eu însumi sã fiu lepãdat.

Avem aici o atitudine pe care Ap, Pavel o adopta pentru el insusi.Lucru pe care si cei care vestesc Evangelia Domnului Hristos ar trebui sa aplice in viata lor. Si nu numai ei orce credincios care se recunoaste ca, Dumnezeu a facut in el aceasta transformare a nasteri din nou. Dar cei care vestes evangelia sunt expusi la atacurile celui rau continu, prin natura relatiilor lor cu cei carora le vestesc Cuvintul.Apostolu se poarta aspru cu el insusi.

Ce vedea el in trupul lui? Negresit ca traia si el situatii in care firea veche is arata coltii as zice.Fiind constient ca  era chemat sa lucreze pentru Dumnezeu, avea nevoie sa fie cu mare atentie la felul lui de traire.In vorbire, in purtare , in felul de a action in situatiile vieti.Din firea veche pot apare lastare care sa compromita acest titlu de copil al lui Dumnezeu. Sunt unii care spun cu o asa usuratate , ce frate am gresit si eu, ce numai eu gresesc?Cind gindesti in felul acesta , mi se pare ca esti iresponsabil de chemarea pe care o ai, “daca o ai”.

Iata dece Apostolul nu vroia sa actioneze ca un iresponsabil inaintea oamenilor, a fratilor.Spune el intrun loc aceste cuvinte, Colossians 2:10  Voi aveti totul deplin în El care este Capul oricãrei domnii si stãpâniri.Cind spune totul inteleg ca si
taria de character de a nu te lasa tirit in actiuni, lucruri care poate compromite Evangelia Domnului Hristos.

Ne purtam noi care pretindem ca suntem ai Domnului Isus aspri cu noi insine? S-au ne purtam aspri cu altii, cu fratii din adunare? Fiecare este indemnat sa se cerceteze pe  el insusi.Apostolul  mai spune ca, si-l tin în stãpânire,cu alte cuvinte nu-I dau voie sa se deslantuie firi pamintesti in viata mea. Deaceia el spune mai sus in acest verset din Coloseni ca, Voi aveti totul deplin în El. Si puterea de a te impotrivi tentatilor, ispitelor, ca sa nu cazi prada.

Nu este loc de scuze in viata celui rascumparat, cu privire la felul lui de a trai.Aduce Apostolul ceva interesant in atentie. eu însumi sã fiu lepãdat.Cum adica sa fi lepadat? Trebuie sa intelegem aceasta expresie in contextual intregi Scripturi, altminteri, ne vom incurca si vom ajunge sa tragem concluzii eronate, gresite asupra Mintuiri.

Cred ca Apostolul face referire la slujba la care el a fost chemat si anume ,de a vesti Evangelia imparatiei lui Dumnezeu.Sa fim cu mare bagare de seama ca, nimeni nu are garantia ca poate iesi la pensie din pozitia de pastor, s-au de predicator, s-au de vestitor al Evangeliei. Si asta numai in cazul ca este sincer cu el si inaintea lui Dumnezeu. Poti sta cit vrei in aceasta pozitie da, nu cu acceptul lui Dumnezeu.Sa nu fi pus de Dumnezeu. E via Lui si angajeaza dupa cum voieste, prin faptul ca e Suveran peste ce ii apartine. 

Dealungul istoriei crestine, Dumnezeu a ridicat si a coborit cind pe unii cind pe altii.El este Suveran si peste casa lui pune pe cel care il cinsteste,printr-o viata sfinta si plina de zmerenie.Ap,Pavel la ceasta se refera cind spune de lepãdat.Mintuirea s-au ce a nascut Dumneeu este vesnica.Asta numai in cazul ca a fost o nastere autentica ,din nou si de catre Dumnezeu. John 1:13  nãscuti nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

Ap, Pavel mai spune ceva de seriozitatea cu care trata el aceasta responsabilitate pe care Dumnezeu i-a pus-o lui pe umeri as zice. 1 Corinthians 9:16  Dacã vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricinã de laudã, cãci trebuie s-o vestesc; si vai de mine dacã nu vestesc Evanghelia Cind Dumnezeu intradevar a chemat pe un credincios si i-a dat aceasta lucrare de ai vesti Evangelia Lui slavita,ii pune si responsabilitate. Asa ca este simplu de inteles dece Ap, Pavel se purta aspru cu trupul lui.Sa nu compromita pe Dumnezezu care-l chemise la acest job pentru El.
Ephesians 4:1  Vã sfãtuiesc dar eu, cel întemnitat pentru Domnul, sã vã purtati într-un chip vrednic de chemarea pe care ati primit-o,

Vrea sa spuna ca, nu se poate ca cineva sa spuna ca lucreaza pentru Dumnezeu , daca nu are o chemare din partea Lui.Demnitatea, ah, demnitatea, decite ori nu am vazut ca e calcata in piciore de cei care ar trebui sa ia seama sa nu compromita Evangelia lui Dumnezeu. Este un motiv in plus de a se cerceta cei care vestesc Cuvintul lui Dumnezeu printre semenii lor.Va veni o zi cind vom da socoteala de felul de cum am trait, vorbit, actionat,printre cei care nu-l cunos pe Domnul Isus ca Mintuitor al lor personal.Ce raspundere, la care,Pavel era foarte sensitive, platind atentie mare.

John balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: