sâmbătă, 6 octombrie 2012

Matthew 23:37 Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci...



Matthew 23:37  Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine! De câte ori am vrut sã strâng pe copiii tãi cum îsi strânge gãina puii sub aripi si n-ati vrut!

Domnul isus a fost trimis la ai sai. Cine era ai sai? Sigur, poporul evreu.dece la aisai? Asa a gasit Dumnezeu cu cale. Tot asa a gasit El cu cale sa-l scoata pe Avraam din Haran si sa-i faca promisiunea ca , il va face un popor mare.Iata ca, acest popor l-a respins pe Fiul lui Dumnezeu. ce trist e ca s-a intimplat asa.

Dar era scris in Prorocul Isaia si trebuia sa se implineasca planul lui Dumnezeu cu privire la fiul Sau.Dar iatal pe Domnul Isus ca, a venit pe pamint si a incercat in nenumarate rinduri sa ii string ape israeliti, sa fie una , sa fie mai aproape de Dumnezeu. Acest popor are o istorie destul de trista.iata ce ii spune Dumnezeu lui Moise robul lui.
Exodus 32:9  Domnul a zis lui Moise: "Vãd cã poporul acesta este un popor încãpãtânat.

Ce vrea sa spuna prin acest cuvint ?ca, atunci cind Dumnezeu le-a vorbit prin prorocii ei nu au vrut sa plateasca atentie.Nu au platit ei atentie la Prorocii lui Dumnezeu nu au platit nici la fiul sau, si asta spre paguba lor.Domnul isus a spus o pilda care anticipa moartea Lui.

 Matthew 21:34,  Când a venit vremea roadelor a trimis pe robii sãi la vieri, ca sã ia partea lui de rod  35,  Vierii au pus mâna pe robii lui, si pe unul l-au bãtut, pe altul l-au omorât, iar pe altul l-au ucis cu pietre. 36,  A mai trimis alti robi, mai multi decât cei dintâi; si vierii i-au primit la fel. 37.  La urmã, a trimis la ei pe fiul sãu, zicând: "Vor primi cu cinste pe fiul meu!"38,  Dar vierii, când au vãzut pe fiul, au zis între ei: "Iatã mostenitorul! Veniti sã-l omorâm si sã punem stãpânire pe mostenirea lui."39,  si au pus mâna pe el, l-au scos afarã din vie si l-au omorât.

Situatii similiare sunt si in unele case de credinciosi. Copiii nu asculta de sfatul, indrumarile parintilor lor si in final sfirsesc in dezastru. Am intilnit cazuri unde copiii celor credinciosi erau mai rai ca ai celor care nu aveau nici-o tangenta cu Cuvintul lui Dumnezeu. Este tris ca sunt astfel de cazuri.Cuvintul scoate in evident acest cuvint categoric, si n-ati vrut! Ce sa faci daca ei nu vor cu incapatinare? Ei vor suferi in viata.Asa s-a intimplat cu acest popor israelit.

 Cum a vrut Domnul Isus sa ii stringa? Uite ca le da un exemplu practic din viata de toate zilele. El asa proceda des, ca ei doar , doar, sa inteleaga ce vrea sa le spuna. De data aceasta le adduce ina atentie o closca cu puii ei. Cind Closca sesizeaza pericolul , cum sunt ulii sau eretele care vor sa le rapeasca pui , ea ii baga supt aripile ei, asta sa ii protejeze.

Ce s-ar intimpla daca unul nu vrea sa intre la adapost? Negresit va fi prada vulnerabila pentru pradator care da tircoale.Daca ne uitam la un popor care  are un conducator care nu vrea sa asculte de Dumnezeu este cu totul alta , dar nu la cei care sun tai Lui.Iata ce citim, Exodus 5:2  Faraon a rãspuns: "Cine este Domnul, ca sã ascult de glasul Lui, In toate circumstantele vieti cind nu ascultam de Dumnezeu, de Cuvintul Lui, de indemnul Duhului sfint , vom plati pretul acestei neascultari.

Cu alte cuvinte refuzul de a lua in seama ceia ce Dumnezeu vrea dela noi sa, ascultam si sa punem in practica  in viata de zi cu zi.Ce s-a intimplat cu Israel din pricina ca nu au vrut? Cunoastem cu totii istoria lor ca natiune zbuciumata. Acest popor au mers pina intracolo ca au cerut odata cu moartea Domnului Isus ca, single lui sa cada asupra noastra si asupra copiilor nostri.

Matthew 27:25  si tot norodul a rãspuns: "Sângele Lui sã fie asupra noastrã si asupra copiilor nostri."

Si-a cerut un bluestem pe care Dumnezeu l-a implinit cu ei ca popor.Ce intelept este ca, fie ca sunt copii, fie ca suntem adulti, sa ascultam si sa nu ne impotrivim lui Dumneezu. El intot deauna vrea binele copiilor lui. Asa a fost in vechime si asa este si azi cu cei rascumparati ai Lui,Domnul sa dea har copiilor de credinciosi sa asculte de parintii lor ca le vrea binele. Apoi noua care suntem maturi sa punem la inima tot ceia ce El vrea dele noi.Un proroc spune aceste cuvinte,

1 Samuel 15:22  Samuel a zis: "Îi plac Domnului mai mult arderile de tot si jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele, si pãzirea cuvântului Sãu face mai mult decât grãsimea berbecilor.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: