sâmbătă, 29 septembrie 2012

Mark 4:11 "Vouã", le-a zis El, "v-a fost dat sã cunoasteti taina Împãrãtiei lui Dumnezeu;





Mark 4:11  "Vouã", le-a zis El, "v-a fost dat sã cunoasteti taina Împãrãtiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce sunt afarã din numãrul vostru, toate lucrurile sunt înfãtisate în pilde;

Dupa ce uceniciii i-au cerut Mintuitorului sa le explice pilda Semanatorului, El le-a zis , "Vouã", v-a fost dat. Ce le-a fost dat? Sigur ca versetul continua mai departe. Dar, as zice ca le-a fost dat abilitatea(intelepciunea)as numi-o sa distinga prin pilde ce e pamintesc si ce e spirituali.Ap, Pavel spune unor credinciosi aceste cuvinte, “voi nu mai sunteti firesti, carnali”, ca sa vedeti lucrurile prin prisma firi pamintesti, voi sunteti duhovnicesti.Domnul Isus infatisa lucrurile spiritual prin aceste pilde firesti, pamintesti.

Dar Domnul Isus aduce in atentie acest cuvint,  afarã.cum adica afara? Sunt doua locuri ar vrea sa spuna Mintuitorul. A) afara si b) in launtru.Unde in launtru? si unde afara? Afara din Biserica lui Dumnezeu si in launtru in aceasta Biserica.As face o specificatie cu privire la Biserica. Poti fi in biserica si sa fi afara. Nu e totul sa fi acolo unde se aduna o multime de suflete ca sa faci parte din cei din launtru.Trebuie sa fi fost nascut din nou ca sa te bucuri din launtru.In launtru este in Biserica vie a Domnului Hristos , despre care El spune, Eu voi zidi Biserica Mea ….cu alte cuvinte nu e zidita de oameni.

Este de mare importanta sa stim unde ne aflam. In launtru ca congregatie, s-au in launtru ca Biserica vie a Domnului Hristos?Ap , Pavel face o delimitare cind vorbeste de suflete din aceasta Biserica corporala. El le numeste vase, care sunt de doua feluri de cinste(cei nascuti din nou) si de ocara cei (care nu sunt nascuti din nou).Iata ca erau inlauntru unei Biserici corporale dar erau afara din Biserica vie a Domnului Hristos.

1 Corinteni 5-12,I n adevãr, ce am eu sã judec pe cei de afarã? Nu este datoria voastrã sã judecati pe cei dinãuntru?

Ap Pavel face referire la cei de afara ca cei care sunt in lume si care nu sunt nici macar in biserica corporala,asa inteleg din acest contest. Dar cum am spus ceva mai sus, intelegem ca poti fi inlauntru si totusi sa fi afara.El parca ar spune-o cu un grad de indiferenta despre cei de afara, ce am eu sã judec pe cei de afarã?Sigur ca preocuparea lui era de cei care se considerau credinciosi. Pe cei de afara  din Biserica noi nu avem dece sa ii judecam.

 Asa am fost si noi o data pina cind Dumnezeu s-a indurate de noi.Lor, s-au in relatia noastra cu ei trebuie sa le aratam pe Domnul Isus printr-o traire frumoasa si spre slava lui Dumnzeu. Ca ei la ridul lor sa doreasca sa faca parte din launtru. Chiar si asa din launtru acestei Biserici corporale , acolo tot au ce asculta, acolo este un prileji ca Dumnezeu sa lucreze la inima lor.

Revelation 22:15  Afarã sunt câinii, vrãjitorii, curvarii, ucigasii, închinãtorii la idoli, si oricine iubeste minciuna si trãieste în minciunã!

Iata ca si cartea Apocalipsei aduce in atentie acest cuvint, Afarã.Si ne explica ceva mai pe larg cine sunt afara. câinii, vrãjitorii, curvarii, ucigasii, închinãtorii la idoli, caractere de oamenii care nu au deaface cu Domnul Isus.Dar sa fim cu mare bagare de seama ca Cuvintul mai cuprinde, aduce in atentie, un pacat de care nu prea multi care sunt in launtru tine cont de el. si oricine iubeste minciuna si trãieste în minciunã!As face o remarca aici cu privire la acest pacat.

Traim in trup si putem avea din lipsa de nevegiere scapari ca acestea minciuna. Este una sa te suprinda din nevegiere si este cu totul alta sa, iubeste minciuna.Sa faci din ea mijlocul de a te scuza in toate circumstantele vieti.S-au sa traiesti , adica sa iti fie un mod de viata de a trai.Daca asa stau lucrurile , atunci sa ne cercetam sa vedem daca suntem in launtru s-au afara. Multi se amagesc singuri , crezind ca daca sunt in Biserica corporala sunt in launtru.Nasterea din nou face dovada unei vieti schimbate din temelie.Ea produce evident in trairea de zi cu zi.Domnul sa      dea har tuturor care nu stiu unde se afla, in launtru s-au afara.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: