miercuri, 26 septembrie 2012

John 7:38 Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apã vie,




John 7:38  Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apã vie, cum zice Scriptura."

Ca sa putem intelege cuvintele Mintuitorului este necesar sa stim definitia credintei. Cind Mintuitorul a stat de vorba cu femeie samariteanca la putul lui iacov, El i-a spus aceste cuvinte, "Dacã ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu,Care era darul lui Dumnezeu? negresit,era insus Fiul Sau. Dar ca sa mergem mai departe sa vedem ce e cu credinta, ca fara credinta e cu neputinta spune Cuvintul sa fim placuti lui Dumnezeu.

Pe de alta parte, fara credinta nu putem sa intelegem lucrurile nevazute ale lucrari lui Dumnezeu. Am spus sa vedem care este potrivit Scripturi definitia credintei. Iatat ce citim in, Hebrews 11:1  si credinta este o încredere neclintitã în lucrurile nãdãjduite, o puternicã încredintare despre lucrurile care nu se vãd.Cine crede in Mine, spune domnul Isus. Dar cine poate crede? Avem tot in Cuvintul lui Dumnezeu cine poate crede si ce credinta poate duce pe un suflet la mintuire.

Ephesians 2:8  Cãci prin har ati fost mântuiti, prin credintã. ti aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

Iata deci cine poate crede in Domnul Isus, cel ce primeste Har, apoi credinta ca dar, si la urma, nu vine nimic din partea omului. Am intilnit credinciosi care considera ca poti crede asa cum si cind vrei tu.Lucrurile nu stau asa. Si este trist ca asa si invata. Scriptura face lumina in aceasta privinta prin cuvintele Mintuitorului. Iata ce citim.
 John 6:44  Nimeni nu poate veni la Mine dacã nu-l atrage Tatãl, ….Deci faptul ca nu poate omul sa ajunga, sa vina la Domnul Isus, ca singura sursa de mintuire,Implica interventia divina a lui Dumnezeu.

El da acest dar, atunci cind Dumnezeu vrea sa il directeze spre Fiul sau, omul este irezistibil.Cind Domnul Isus a primit ce i-a dat Tatal , din inima acestui om va curge râuri de apã vie,Ce inseamna sa curga apa vie si inca riuri?In cel mintuit clocoteste in inima lui dragostea de a spune si altora despre Domnul Isus si jerfa Lui.
39  Spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau sã-L primeascã cei ce vor crede în El. Cãci Duhul Sfânt încã nu fusese dat, fiindcã Isus nu fusese încã proslãvit."

Cind cel mintuit este pregatit de Dumnezeu ,adica la inviat spiritual,prin  duhul sfint care i-a fost dat si care genereaza aceste râuri de apã vie,Trebuie sa stim ca  orice rascumparat are duhul sfint al lui Dumnezeu. Pina atunci nu este dubiu omul este mort spiritual.Scriptura ne arata destul de clar cronologia acestei nasteri din nou. Iata depilda ce citim in, Ephesians 1:13  si voi, dupã ce ati auzit cuvântul adevãrului (Evanghelia mântuirii voastre), ati crezut în El, si-ati fost pecetluiti cu Duhul Sfânt, care fusese fãgãduit,Cu alte cuvinte ati fost pusi deoparte ca facind parte componenta din propietatea lui Dumnezeu.

Iata deci ca, fara interventia lui Dumnezeu divina , omul nu poate sa faca ceva pentru mintuirea lui.Avem aici o conversatie a Mintuitorului cu o femei despre aceasta apa vie.10  Drept rãspuns, Isus i-a zis: "Dacã ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu, si cine este Cel ce-ti zice: "Dã-Mi sã beau!", tu singurã ai fi cerut sã bei, si El ti-ar fi dat apã vie
Domnul Isus in conversatia cu aceasta femeie ii spune de darul lui Dumnezeu.parafrazez aceste cuvinte, o femeie daca ai fi primit tu darul lui Dumnezeu, CREDINTA.Atunci ai sti cine este Cel ce-ti zice da-mi sa beau.Aici ii aduce Mintuitorul in atentie despre apa vie, pe care  am vazut-o in versetul 38,de care vorbea.Iata ce ar trebui sa curga din inima si gura celor credinciosi apa vie care sa satisfaca setae celor pierduti. Nu curge o astfel de apa, rezultatul este unul singur. Nu-l ai pe Domnul Isus ca izvor. Poate curge orce din vorbirea ta dar numai apa vie nu. Pentruca sursa este numai in Domnul Isus.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: