luni, 17 septembrie 2012

Psalms 51:10 Zideste în mine o inimã curatã,






Psalms 51:10  Zideste în mine o inimã curatã, Dumnezeule, pune în mine un duh nou si statornic!

Psalmistul avea regretele lui, nu traise inaintea lui Dumnezeu asa cu i-se cadea unui Imparat pus de Dumnezeu. Cunoastem istoria lui David. Cum a ajuns Imparat. Din toti fratii lui Dumnezeu l-a ales pe el, asa ca, el trebuia sa realizeze ca a fost uns ca imparat sa fie un model pentru poporul Israel, care pina la urma era poporul lui Dumnezeu.

Asa ca pina la urma, cind Dumnezeu la disciplinat el is vine in fire si il implora pe dumnezeu as zice, sa zideasca, sa-I dea o alta inima. Zideste în mine o inimã curatã,Era constient ca, cu o astfel de inima nu va merge prea departe.Se va abate din nou si Dumnezeu din nou il va disciplina. o inimã curata. Era murdara , de atitea pacate din viata lui, era plina de varsare de singe, lucru care nu i-a placut lui Dumnezeu.Apoi david il implora penntru a pune si un Duh nou, dar sa-I fie statornic. duh nou si statornic!

Sigur ca aici nu se refera la Duhul lui Dumnezeu. Duhul lui Dumnezeu in vechime venea numai cind il trimetea Dumnezeu. Apoi el pleca. El era trimis peste Prorocii si peste imparati.Avem scris in Scriptura aceste cuvinte, Judges 11:29  Duhul Domnului a venit peste Iefta. Judges 14:6  Duhul Domnului a venit peste Samson, 1 Samuel 16:13  Samuel a luat cornul cu untdelemn, si l-a uns în mijlocul fratilor lui. DuhulDomnului a venit peste David, Si mai sunt si alte locuri unde Cuvintul ne arata ca, a venit peste.

Intorcindu-ne la no,i cei din dispensatiunea Harului, avem si pentru noi scris in Scriptura despre duhul Domnului. John 14:17  si anume, Duhul adevãrului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru cã nu-L vede si nu-L cunoaste, dar voi Îl cunoasteti, cãci rãmâne cu voi, si va fi în voi.Acum, despre inima zidita pe care David i-o cere lui Dumnezeu. Citim In Ezekiel 36:26  Vã voi da o inimã nouã, si voi pune în voi un duh nou.

Dumnezeu nu cirpeste, El cind naste din nou pune ce scrie in Ezechel. Dar nu stia David ce va avea Dumnezeu in vedere sa faca dealungul istoriei umane . Sa-l trimeata pe Fiul Lui si astfel,cei rascumparati de El, sa aiba o noua fire din Dumnezeu.Ai o inima noua? Te ocupi cu lucrurile de sus. Ai un Duh nou al lui Dumnezeu? Cauti sa fi sensibil la indemnul Duhului.Sigur ca David era coplesit de slabiciunile , pacatele prin care trecuse. Cerea sa aiba un duh nou si statornic, adica ne schimbator.Era vorba de duhul omului.

11  Nu mã lepãda de la Fata Ta si nu lua de la mine Duhul Tãu cel Sfânt.
Acum David adduce inatentie Duhul lui Dumnezeu care e sfint.Il implora sa nul ia dela el. Am atins putin mai sus ce spune Domnul Isus cu privire la Duhul Adevarului care este Duhul sfint. Odata dat el nu mai este luat. Dece? Pentruca a fost pus intr-o fiinta noua.Apoi pentru aceasta fiinta noua Domnul Isus a platit un prêt de rascumparare.Cu alte cuvinte sunt cei rascumparati sfinti din casa lui Dumnezeu si nu lua de la mine Duhul Tãu cel Sfânt.

Da, venea sta atit cit Dumnezeu avea nevoie sa stea.Apoi il lua si il trimetea peste alt proroc.Nu avea David un Mijlocitor care sa mijloceasca pentru el, precum au cei rascumparati azi pe Domnul Isus. Nu mã lepãda de la Fata Ta.S-au nu-ti intoarce fata dela mine. Din pricina Domnului Isus care mijloceste , cel rascumparat stie ca Dumnezeu Tatal nu is intoarce fata dela el l-a nascut si e copil al Lui.Face parte din familia cereasca.

Facind o paralela intre cei din dispensatiunea harului si cei din vechime, in cazul de fata David vedem diferenta.Cu cita grija ar trebui sa ne purtam fata de indemnurile , instintarile, Duhului cel sfint. Ephesians 4:30  Sã nu întristati pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu,Domnul sa ne dea harul sa fim sensibili, receptivi la indemnurile duhului sfint. In asa fel sa avem bucuria ca facem cinste Mintuitorului prin viata pe care o traim.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: