duminică, 11 ianuarie 2015

1 Tesalonoceni 4:11. Să căutaţi să trăiţi liniştiţi, .................



1 Tesalonoceni 4:11.  Să căutaţi să trăiţi liniştiţi, să vă vedeţi de treburi, şi să lucraţi cu mînile voastre, cum v-am sfătuit.
     Am stat de vorba cu cineva despre acest aspect de ati castiga bucatica de paine din “Evangelie”.Zic bucatica de paine, pentruca, Dumnezeu s-a obligat sa asigure copiilor Lui Painea si apa, cu toate ca toti dintre noi avem mult mai mult decat atat. Cu alte cuvinte strictul necesar in calatoria aceasta vremelnica.Psalmul 37:25.Sigur, ca vor fi si din acestia care nu vor gasi subiectul demn de luat in seama.Sa vedem cum a procedat prima data Mantuitorul cu cei doisprezece ucenici ai Lui cu privire la egzistenta lor pamanteasca,care le-a fost vremelnica ca si a noastra.Apostolii erau pescari si is asigurau deale mancari. Nu aveau bani sa plateasca taxa la templu si Mantuitorul l-a trimis pe Petru la mare...Apoi sa il vedem si pe ap, Pavel care a dat un exemplu de urmat tuturor care se alipeau de cei ce se strangeau la olalta .


     Acestia nu vroiau sa faca nimic pentru traiul lor de zi cu zi. Să căutaţi să trăiţi liniştiţi,Ce vroia sa le spuna ap, Pavel acestor credinciosi prin aceste cuvinte?Cred ca avea in gand sa-i invete cum sa is duca viata printre oameni. Nu numai in mijlocul celor cu care veneau in contact la stringerile lor la olalta  dar si in relatia lor cu cei ne credinciosi.Este o expresie aici in America care circula printre oameni cind se intalnesc si nu se cunosc.Te intreaba;How do you make your living?Tradus ar fi asa: cum iti asiguri traiul zilnic, egzistenta? fie ca esti singur sau ai o familie. Este o intrebare pe care fiecare cand ajunge la adolescenta incepe sa si-o puna cu seriozitate.Se indreapta spre o cariera, o profesie. Din care mai tarziu is v-a castiga egzistenta lui si a familiei pe care o va intemeia.Am cunoscut pe aici credinciosi care au fost complect dezinteresati de a avea un serviciu.Si nu au fost un exemplu bun pentru copiii lor.Daca am aplica Cuvantul in vietile noastre mult bine ne v-a face.


     Am spus acestea ca sa vedem ce vrea sa ii invete ap, Pavel pe credinciosii carora le scrie aceasta epistola si negresit pentru generetiile care vor veni inclusiv noi.A trai linistit inseamna a avea fiecare o sursa de intretinere sa nu depinzi de Adunare, Biserica.Nu vei impovara nici Biserica si nu vei da ocazie sa se nasca discutii printre frati.Apoi, Pavel le spune ca parte din acest trai linistit este:să vă vedeţi de treburi, Cred ca face referire ca fiecare sa is vada de profesia lui in care a fost pregatit.As adaoga eu un amanunt care dealungul vieti mi-a fost de mare folos. Sa mergi la serviciu si sa te intorci acasa in mijlocul familiei cu bucuria ca prin  munca pe care o prestezi iti cresti familia intrun mod onorabil.Si ca acolo printre colegii de serviciu ai putut fi o marturie spre slava lui Dumnezeu.dar si spre bucuria ta personala ca Dumnezeu te-a folosit intrun fel;


     Asa vroia Pavel sa vada un comportament al fratilor carora le scria.Cred ca avea in vedere si pe cei de afara cum ii numeste el in cite-va situatii. Credinciosii sa nu fie un prileji de poticnire pentru cei ce ar veni in mijlocul lor.Daca cineva ar vrea sa demonstreze contrar la ceia ce ap, Pavel invata,ar trbui sa aduca dovezi Biblice.In niciun loc din Scriptura nu am gasit incurajarea trandaviei.Pe Adam in gradina Edenului Dumnezeu l-a asezat si i-a spus sa o munceasca.Geneza 2: 15. Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze.Adica, Dumnezeu i-a dat o preocupare.Nu l-a lasat sa leneveasca. şi să lucraţi cu mînile voastre, Fie ca lucrezi intrun birou s-au atelier este o prestatie la care te astepti sa fi renumerat, avand satisfactia ca primesti pentru ceia ce ai facut.Au fost situatii pe care noi toti le cunoastem, credinciosi care si-au lasat serviciul si au preferat sa fie platiti din Adunare, (Sau guvern).Nu am gasit nicaieri in Cuvantul lui Dumnezeu un astfel de indemn sa traiesti din mila.Numai in cazul ca esti handicapat.Ceia ce castigi in serviciu este rezultatul munci tale, orcare ar fi ea.


     Acestia profita supt pretextul ca se ocupa de Evangelie.Am citit recent unde-va marturia unei credincioase le serviciul ei pe care il avea.Am fost placut impresionat de faptul ca, Dumnezeu, o foloseste acolo unde face slujba ei.Prin contactul cu lumea necredincioasa Dumnezeu ne da sansa sa putem fi folositi spre slava Lui.Am mai spus cu alte ocazii ca, In Adunare, biserica, suntem toti credinciosi,aparem si evlaviosi, ne aratm ca iubim pe Domnul  Hristos.Dar in serviciu, in socetate,in relatiile cu cei necredinciosi, nu deschidem gura sa spunem ceva despre Domnul Hristos.Am vazut ca este cu mult mai usor pentru unii,sa se invarteasca  in cercul lor de credinciosi, decat sa is desfasoare activitatea printre cei care pier. Aceiasi atitudine o practica cei care se retrag in chilii.Domnul Hristos a trimis ucenici sa aiba contact cu cei necredinciosi sa le vesteasca evangelia.Viata de marturie pentru Mantuitorul nu e in adunare in preajma, anturajul celor care cunosc despre Domnul Hristos.Locul unde sa da marturie este printre cei ce nu-L cunosc pe Domnul Hristos. Apostolul indeamna sa lucreze cu mainile lor.Ce sa lucreze cu mainile lor? negresit,fiecare ce stie sa faca ca sa is castige hrana de toate zilele.


     Pavel vroia ca sa nu apese o povara pe umeri Adunari de a intretine pe unii frati care ar fi putut sa is castige egzistenta ei insusi.Si mai vroia Pavel,ca Evangelia sa nu fie vorbita de rau. cum v-am sfătuit.Sigur ca nu putea Pavel sa ii forteze cum nici azi nu are autoritate nimeni asupra nimanui in acest domeniu.Cuvantul ne este suficient.Apoi Pavel, arata cum a dat el un exemplu.Fapte20: 35. În toate privinţele v-am dat o pildă, şi v-am arătat că, lucrînd astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi, şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuş a zis: «Este mai ferice să dai decît să primeşti.“Aduce in atentie cuvintele Domnului Hristos. Dar cine vrea sa ia seama la Cuvantul lui Dunezeu le pot gasi in Scriptura.Ce spunea Domnul Hristos?«Este mai ferice să dai decît să primeşti.“Iata indemnul Mantuitorului care a fost as zice, racordat In Scriptura in mod expres.Ca sa poti da, trebuie sa ai un plus.Pavel spune intr-o imprejurare, 2 Corinteni 8:14. …...prisosul vostru să acopere nevoile lor,..... De unde sa dai daca tu traiesti din primire?Ce trist ca avem Sfantul Cuvant si multi dintre cei ce se considera credinciosi nu pun baza pe acest Cuvant al Lui Dumnezeu care ne-a fost dat sa il aplicam la viata noastra.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: