marți, 6 ianuarie 2015

2 Tesaloniceni 1: 6. Fiindcă Dumnezeu găseşte că este drept...........



2 Tesaloniceni 1: 6. Fiindcă Dumnezeu găseşte că este drept să dea întristare celorce vă întristează,

     Acest verset ne vorbeste de Intristare si este bine sa ne uitam putin prin el sa vedem ce vrea Dumnezeul nostru sa ne arate de felul cum El lucreaza printre oameni,oricare ar fi ei.Fie ca sunt copii ai Lui s-au nu.Am zis, sa vedem ce putem intelege noi din acest verset care ne aduce inainte -intristarea-, oricare ar fi ea, nu este primita cu bucurie de nici unul dintre noi.Spun orcare ar fi, pentruca sunt patru feluri de intristari care au sursa lor propie.Intristarile vin de peste tot,fie ca vin dela oamenii cu care venim in contact zilnic, fie ca vin din partea fratiolor cu care ne adunam impreuna la olalta, fie ca vine din partea lumi,  care creiaza tensiune in interiorul nostru si o ultima intristare care e dupa voia lui Dumnezeu.Am zice ca nu e buna intristarea.Asa este nu sunt bune.Dar apare in Cuvant o intristare care face bine copiilor Lui Dumnezeu.

     Deci aceasta nu o putem pune alaturi de cele trei care nu ne fac bine, nu ne sunt bune.Am gasit ca sunt patru feluri prin care vin intrisatrile.Asa cum am spus ceva mai sus;1) Din partea celor care nu sunt credinciosi dar care intrun fel sau altul avem contact zilnic cu ei.2) Din partea fratilor pe care ii chemam frati ai nostri si cu care v-om mosteni cerul.3) Intristare care vine, ne ataca, din interiorul nostru, cu voia noastra.si care ne faca mult rau in cresterea noastra spirituala.Cuvantul pe aceasta o cheama -Intristare din partea lumi-4)Mai gasim in Cuvant o alta intristare care e dupa voia lui Dumnezeu.Aceasta din urma ne face bine,ne da un prileji de cercetare adanca.

    1) Citim,Fiindcă Dumnezeu găseşte Dar iata ca,Dumnezeu Tatal nostru ai celor rascumparati,are un mod al Lui de as apara as zice pe copiii Lui.El este care se uita peste fiii oamenilor asa citim in;Psalmul 14;2. si Psalmul 53:2. dece se uita El? sa  da retributie la fiecare dupa cum se compoarta.O da la vremea Lui si cum stie El.Poate vom zice ca, Dumnezeu nu ia seama la felul cum sunt tratati copiii Lui in amanuntit de cei ne credinciosi .Nu stiu citi dintre noi care suntem ai Lui, am sesizat, interventia Tatalui in viata noastra.Daca suntem atenti nu poate sa ne scape felul cum El ne vine in ajutor.Ce gaseste El sa faca?că este drept. s-au ce este drept.Ne intrebam ce este drept sa faca Dumnezeu in aceasta situatie cand copiii lui sunt intristati in relata lor cu oamenii ne credinciosi?Sa plateasca in locul nostru retributia pe care o merita toti aceia care se poarta in felul acesta de a intrista pe copiii Lui.Nu poate nimeni sa spuna ca Dumnezeu nu este drept cand aplica acest fel de retributie.Iata ce citim in Prorocul Zaharia 2:8…... căci celce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui.Cineva ar putea sa spuna ca acest verset se aplica poporului Evreu. Sa nu uitam ca intreaga Scriptura este de folos...Israel am mai spus ca infatiseaza pe cei rascumparati care sunt de data acesata poporul ceresc al lui Dumnezeu anticipat in mod deosebit prin Prorocul Hosea.

     2)O alta intristare care vine dela fratii tai este mai dureroasa. Dece? Penturuca nu suntem chemeti sa ne intristam unii pe alti.Suntem madulare in acelasi trup al Domnului Hristos.Ap,Pavel aduce inaintea credinciosilor si negresit a noastra o astfel de intristare din mijlocul fratilor.2 Corinteni 2:3.Şi v-am scris cum v-am scris, ca, la venirea mea, să n-am întristare.Ce este si mai trist e ca, acesti frati care produc intristari nu i-au seama ca ce fac nu fac bine in relatia cu alti frati. Insusi Domnul Hristos a fost intristat in relatia Lui cu Iuda ca ucenic al Lui. Pe parcursul Istoriei crestine aceste intristari s-au transformat uneori in dureri care pentru unii din fratii nostri au dus chiar la moarte.A ramas Dumnezeu indiferent in aceste situatii? Nu cred, El is pastreaza Cuvantul lui, chiar daca unii din noi nu sesizam asta.Unii din Istorici au racordat evenimente care au arata ca Dumnezeu a platit celor care s-au purtat in felul acesta cu Copiii Lui.Cu toate ca acestia se strangeau cu cei rascumparati la olalta.

      3) Intristare din interiorul nostru. Ce teribila este aceasta. Dar cum vine ea in interiorul unui copil al lui Dumnezeu? Abatandu-ti privirea dela Cuvintul lui Dumnezeu catre cele lumesti care le ofera lumea.Ne putand sa le atingi, sa le insusesti te intristezi amarnic. Cand ne lasam Inima sa ne ravaseasca sufletul, cu ceia ce Lumea ofera ne vom intrista noi singuri.Am cunosut cazuri din acestea printre cei care fregventeaza adunarile.Acestia se uitau in stanga si in dreapta la alti care aveau deale lumi mai mult decit ei si ar fi vrut si ei sa aiba dar nu puteau. Inima le era cuprinsa de o intristare adinca si amara.Se gaseste printre asa zisi crestini duhul acesta de competitie in lucrurile lumesti.Ap, Iacov are si el ceva de spus despre aceste dorinte pe care le poftesti dar nu poti sa le ai.Iacov 4:2. Voi poftiţi, şi nu aveţi; ...nu izbutiţi să căpătaţi; ….Sa nu uitam ca, ap, Iacov vorbea unora care se adunau la olalta. Deci “crestini” intrun sens al cuvantului.

     4) Apoi la punctul acesta, avem pe cea dupa voia lui Dumnezeu.Pe care o trimite in vietile noastre(Sau o ingaduie) Dumnezeu Tatal nostru.Si o sa vedem ca ea este trimisa cu scopul de a ne face bine.2 Corinteni 7:9. totuş, acum mă bucur, nu pentrucă aţi fost întristaţi, ci pentrucă întristarea voastră v-a adus la pocăinţă. Căci aţi fost întristaţi după voia lui Dumnezeu, Iata deci ca este si o Intristare care face bine celui credincios. Aceasta trebuie luata in mod serios ca sa produca roade in Inima noastra.Nu o luom in serios, Dumnezeu Tatal nostru nu o v-a ridica.Ce v-a face cu ea? ii v-a prelungi timpul de sedere in inima. Pana cand? Pana ce is v-a face lucrarea in mod desavarsit.Dece Tatal nostru ingaduie o astfel de intristare in viata unui copil al Lui? Pentruca il iubeste si ii vrea binele. Am mai spus cu alte ocazii ca,Dumnezeu lucreaza la viata celor rascumparati ca sa-i faca ca Fiul Sau prea iubit.  Intristarea după voia lui Dumnezeu, este unul din felul de a lucra al lui Dumnezeu. Sigur ca Tatal nostru are diferite feluri de a lucra la viata noastra sa ne faca asemenea Fiului Sau.Aceasta Intristare care vine din partea lui ar trebui sa ii spunem; “welcome” adica esti bine venita.

     Copilul lui Dumnezeu, intelege ca din cand in cand este necesar ca Tatal sa lucreze asa cum gaseste El de cuvinta.Daca suntem sinceri cu noi insine, realizam ca ne este necesar acest fel de a lucra a lui Dumnezeu in vietile noastre.Am Intilnit Fratii si Surori care atunci cand aveau o astfel de stare de apasare, de intristare, se rugau ca Domnul sa o ia dela ei.Nu zic ca este rau, dar nu mai inainte de a te cerceta sa vezi de unde vine o astfel de intristare, apasare.Si ce sursa are.1) Vine ea dela oameni ? 2) Vine dela afrati? 3) Vine din interior dela poftele lumi acestia? 4) Sau vine dela Dumnezeu.De ori unde va veni nu ne putem ruga sa o duca dela noi ca mai inainte sa ne cercetam adinc sa-i vedem sursa.Domnul sa ne dea intotdeauna un duh de cercetare sa vedem ce anume produce in vietile noastre aceasta stare de intristare. Sa putem face dinstinctie si sa le eliminam pe cele toate trei, care ne sta in puterea noastra. Cea de a patra, suntem intr-o relatie cu Tatl nostru si o putem elimina numai prin Pocainta.

John Balarie
Los Angeles California!
                   

Niciun comentariu: