marți, 20 ianuarie 2015

Ioan 3:19. Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, ..............



Ioan 3:19. Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunerecul decît lumina, pentrucă faptele lor erau rele.

Ca omul este iubitor de intuneric, este usor de inteles ca traim si noi printre semenii nostri si ne putem da seama cum stau lucrurile. Nu are cum sa iubeasca lumina atat timp cat lumea are ca tata pe diavolul care este numit de Scriptura tatal minciuni.Intunericul este campul lui de activitate si nu este greu de inteles dece cei ce sunt robi acestui stapan  iubesc intunericul. Şi judecata aceasta stă în faptul că, Este judecata si azi, si v-a fi o judecata care v-a fi aplicata in ziua cea mare care se mai numeste zi de razbunare a Domnului.Oamenii vor fi judecati pentru faptul ca au ignorat lumina.Lumina nu era nimic altceva decat Domnul Hristos. El a venit in lume si a fost respins.Lumina era printre oameni atunci la vremea aceia. Dar lumina inca este in lume si azi si tostusi este ignorata, respinsa de oameni.Domnul Hristos nu mai este la modul fizic printre oameni. dar a lasat in urma lui rascumparati care imprastie lumina Lui.vai de cei care sustin ca sunt ai Domnului Hristos si nu raspandesc lumina din El.

Dar mai este lumina si Scriptura care la randul ei este respinsa.Iata cum vedea psalmistul aceasta lumina a Cuvantului lui Dumnezeu.Psalmul 119:105.105. Cuvîntul Tău este o candelă pentru picioarele mele,şi o lumină pe cărarea mea.Dece resping oameni Cuvantul lui Dumnezeu? Pentruca este singura carte care le arata pacatul si viata mizerabila pe care si-o triesc departe de Dumnezeu.Deci, nu este niciun motiv de a respinge aceasta scrisoare de dragoste a lui Dumnezeu decat pacatul.Si dupa cum omului care este rob al pacatului ii place mediul in care se gaseste, este natural sa respinga lumina venita in lume.Dealungul istoriei oamenii nu au fost lipsit de acest Cuvant al lui dumnezeu. Chiar daca cel rau a initiat persecutii asupra celor rascumparati si implicit si a Bibliei. Au fosr perioade in istorie in care s-a incercat la distrugerea Bibliei dar fara niciun rezultat pe care il asteptau vrasmasii ai Adevarului.venită Lumina în lume, Asa cum am spus este venita lumina si va continua sa fie pana ce Dumnezeu v-a incheia planul de mantuire.

Nu au putut cei ce au incercat delungul veacurilor sa o intrerupta cum ai actiona un intrerupator la buna placere la modul literal. Butonul se afla in exclusivitate la indemana lui Dumnezeu care a si aprins aceasta lumina prin Fiul Sau.Ce mare responsabilitate au cei rascumparati sa lumineze in intunericul care a acoperit lumea. Fiecare rascumparat este asezat intrun loc anume cu un scop bine determinat de Dumnezeu tocmai sa lumineze ca o marturie.oamenii au iubit mai mult întunerecul decît lumina,Asa cum am spus ceva mai sus, este normal as zice sa iubeasca intunericul din pricina stapanului pe care il au.Ap Ioan merge pana intracolo ca pe acestia care iubesc intunericul ii numeste copiii diavolului.Asa citim in 1 Ioan 3:10.Este un cuvant care arata apartaenenta la intuneric a celor care au ca tata pe diavolul.Si Domnul Hristos intr-o imprejurare spune despre unii care erau de fata aceste cuvinte;Ioan 8:44. Voi aveti de tata pe diavolul; Dar cand Dumnezeu se indura de un suflet il elibereaza de supt dominatia celui rau si il naste din nou. devenind astfel un copil al Lui,si in care Dumnezeu pune lumina Lui, adica pe Fiul sau.Odata nascut din nou acest suflet is traieste viata din Dumnezeu.

Iata raspunsul care ar fi dat la o intrebare legitima, dece au iubit mai mult intunericul.pentrucă faptele lor erau rele.Omul este destul de constient ca felul de cum is traieste viata este in contradictie cu ce vrea Dumnezeu dele el.Deaceia cei mai multi, daca nu chiar marea majoritate nu citesc Scriptura.Aceasta carte este unica care iti arata cit de murdar, de mizerabil, esti. Si tot aceasta Carte te poate ajuta sa devi un om curat. Negresit ca ma refer in relatia cu Dumnezeu pe fond spiritual.Prin ea omul este directat in a cunoaste ce a facut Domnul Hristos la golgota si ca tot odata este de condamnat de felul lui cum is traieste viata.Dar asa cum am spus in postingul anterior din Ezechel, ca nu poate omul sa se schimbe in niciun fel.Nu are nici-o dorinta de al cunoaste pe Domnul Hristos. El, omul, este rupt complect de realitate,ca este o judecata si ca acesta judecata planeaza si asupra lui.Cuvanntul ne arata ca fara interventia lui Dumnezeu omul ramane predispus sa infrunte pedeapsa lui Dumnezeu.

Am aratat din Geneza 6:5. ca omul,este indreptat numai spre rau.Mintea produce actiuni potrivit felului de cum gandesti.Deci nu numai gindurile sunt indreptate numai spre rau ci intreaga fiinta as spune este subjugata de actiuni rele.Iata dece responsabilitatea cade in mare masura pe cei rascumparati de a fi o lumina.Iata ce citim in,1 Petru 2:12. Să aveţi o purtare bună în mijlocul Neamurilor, pentruca în ceiace vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune, pe cari le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării.Nu stiu cati dintre noi au aceasta sensibilitate de a intelege ca Dumnezeu a pus in cel rascumparat lumina.Dar care lumina trebuie neaparat sa straluceasc in intunericul de afara.In contactul cu cei ce nu il cunosc pe Domnul Hritos, raspandim noi lumina? Sau ne incadram in cuvintele Mantuitorului,Matei 6:23…...dacă lumina care este în tine este întunerec, cît de mare trebuie să fie întunerecul acesta!Unii dintre noi putem sa credem despre noi insine ca suntem lumina,dar rezultatul vieti vorbeste contrar.

Relatiile cu cei ce ne inconjoara vorbeste daca in noi este lumina.Sunt ferm convins ca un copil al lui Dumnezeu, se analizeaza in continu de felul cum traieste.Am sa repet mereu cand am ocazia sa pun aceasta intrebare;Stie vecinul ca tu esti un copil al Lui Dumnezeu? Dar,cei dela serviciu?Dar cei din socetate unde iti traiesti acesta viata?Daca te ti departe si nu faci dovada ca esti un copil al lui Dumnezeu,nu ai lumina in tine pe care sa o raspandesi in jurul tau si la altii cu care vi in contact.Pe langa faptul ca un copil al Lui Dumnezeu a fost nascut din nou, adus la viata,Dumnezeu a pus si responsabilitate care face pe cel nascut din nou responsabil de cum is traieste viata.Domnul sa ne dea un duh de cercetare sa vedem unde ne aflam in lumina Cuvantului Sau sfant.Foarte multi dintre cei ce fregventeaza adunarile au despre ei pareri bune, prea inalte.

John Balarie
Los Angeles California!


Un comentariu:

Unknown spunea...

".......Relatiile cu cei ce ne inconjoara vorbeste daca in noi este lumina.Sunt ferm convins ca un copil al lui Dumnezeu, se analizeaza in continu de felul cum traieste.Am sa repet mereu cand am ocazia sa pun aceasta intrebare;Stie vecinul ca tu esti un copil al Lui Dumnezeu? Dar,cei dela serviciu?Dar cei din socetate unde iti traiesti acesta viata?........."