luni, 14 septembrie 2015

1 Ioan 4: 4. Voi, copilaşilor, sînteţi din Dumnezeu; ................

f43bd-picture1bibliacutrandafir



1 Ioan 4: 4. Voi, copilaşilor, sînteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentrucă Cel ce este în voi, este mai mare decît cel ce este în lume.

      Ca sa fi din Dumnezeu, este necesar ca Dumnezezu sa te nasca. Vezi Ev,dupa Ioan 1:13.Ca dovada ca esti din Dumnezeu te numesti copil al Lui. Si viata pe care o traiesti este o viata complect diferita de cum o traiai inainte in acest trup de carne.Am scris cu alta ocazie de doua feluri de copii spirituali. Ca la acesti copii face referire Scriptura.Si ca sa nu creiez confuzie am sa aduc in atentie si pe ceilalti copii spirituali care nu sunt nascuti din Dumnezeu.1:Ioan 3:10. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului.Si versetul ne arata si caracterul celor care nu sunt din Dumnezeu.Putem vedea ca, acestia care sunt din Dumnezeu sunt biruitori.Sa vedem asupra carora sunt ei biruitori.Cu alta ocazie am spus de dusmanii sau inamicii celui credincios, si care sunt ei.Si unde locuiesc ei.Numai cel nascut din Dumnezeu are cunostinta despre acesti dusmani.Ei sunt in noi ,in firea veche,si in continu ne provoaca la lupta. Dar iata ca suntem biruitori asupra acestor dusmani.i-aţi biruit,Cuvantul ne vorbeste la plurar.Adica, vrea sa spuna Apostolul ca, nu e copil al lui Dumnezeu care sa cada prada acestor dusmani ai firi vechi.

      Unii pot sa spuna ca sunt teori aceste lucruri. Dar asa cum am spus si cu alta ocazie, cei ce expiermenteaza aceasta biruinta in viata lor , pentru ei este practica pe care o aplica zilnic in viata traita spre slava lui Dumnezeu.Deci sa stim ca nu un singur dusman avem ci mai multi. Asa ca, lupta este uneori destul de inversunata.Cu alte cuvinte nu avem timp de a ne relaxa in aceasta lupta care dureaza cat vom fi in acest trup.Mantuitorul nu s-a relaxat. El era urmarit la tot pasul de dusmanii lui ca sa poata sa il invinuiasca cu ceva facut gresit.Ne aducem aminte de Gedeon cand cei cu el care au fost selectati pentru lupta au limpait apa pe fuga.Judecatori 7: 6. Ceice au limpăit apa, ducînd-o la gură cu mîna,.....Sunt cei mai multi dintre cei ce spun ca ei sunt ai Domnului Hristos, dar care se aseaza deabinelea jos ca sa bea din apa acestei lumi.Nu prea le pasa de dusmanii care forfota in interiorul lor.De aici si infrangeri pe cale.Ce doresc sa scot in evidenta este faptul acesta;Ca nu poate fi infrangere in viata celui rascumparat care nu se asaza jos, ci din mers se adapa din Cuvantul vieti.Cu alte cuvinte, nu are importanta unde se gaseste. Pentru el Cuvantul este viata si meditatia la acest Cuvant este sustinerea lui in lupta vieti.Din nou,poate parea teorie sau utopie pentru unii. Dar realitatea din viata celor nascuti din nou aduce dovezi ca este cu putinta sa fi biruitor.Aceasta dovada o pot face doar cei care intradevar au fost nascuti din Dumnezeu.

      Dece nu este infrangere in cei nascuti din nou?pentrucă Cel ce este în voi, Iata deci, cine este in cei rascumparati:Ap, Pavel indeamna pe cei carora le scria si azi pe cei ce pretind ca sunt ai Domnului Hristos,dar is traiesc viata din alunecari in alunecari.Ce ii indeamna el? Sa is faca fiecare un test, o cercetare adanca. 2 Corinteni 13:5. Pe voi înşivă încercaţi-vă dacă sînteţi în credinţă. Pe voi înşivă cercaţi-vă. Nu recunoaşteţi voi că Isus Hristos este în voi? Inteleg din ceia ce citim in acest verset ca,erau unii care falimentau in vietile lor. Atunci Ap, Pavel este nevoit sa le scrie aceste cuvinte.Pe voi înşivă cercaţi-vă.Aceasta incercare este numai daca intradevar realizezi ca viata iti este incurcata.Daca Domnul Hristos este in noi vom avea biruinte.Acesta este rezultatul cand Mantuitorul este la gidarea, carma, vieti unui copil al lui Dumnezeu.Falimentari vor fi doar cei ce fregventeaza adunarea ca crestini de adunare,ca un loc de a mai sta de vorba si a te vedea cu unul sau cu altul.Multi care se numesc ei insusi crestin, nu vor fi de acord. Nu cu ce spun eu ci cu ce relateaza Cuvantul sfant.Versetul continua si arata care este si motivul si sursa de biruinta a celui nascut din Dumnezeu. este mai mare decît cel ce este în lume.Iata ce a pus Dumnezeu in cel rascumparat. A pus pe insusi Fiul Sau.

      Domnul Isus a dovedit in lupta Lui cu satan ca , a iesit biruitor.De aceia sunt ferm convins ca, cine il are pe Domnul Ius in el cum spune versetul nu poate avea infrangeri. Cuvantul ne arata ca in el,sa fie Domnul Hristos, nu pe langa el,ceia ce as intelege ca te poti arata pe afara ca esti cu Domnul Isus dar in interior sa fi gol de El.Atunci infrangerile sunt inevitabile in viata ta ca incerci sa te lupti singur.Dece este biruinta in cel nascut din Dumnezeu?Este destul de simplu. Ca in cel nascut din nou, este Cel ce  este mai mare.Versetul ne arata ca si lumea are luptatorul ei. decît cel ce este în lume. Avea sa spuna Mantuitorul despre acesta care este in lume aceste cuvinte;Ioan 14:30. Nu voi mai vorbi mult cu voi; căci vine stăpînitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine;Mantuitorul spune de cateva ori despre acest stapanitor al lumi.Insusi cel rau la ispitirea Domnului Hristos a spus aceste cuvinte;Luca 4:6. şi I-a zis: ……….căci mie îmi este dată, şi o dau oricui voiesc.Si la plecare din Gradina Getsimani Domnul Isus a adus in atentie ca satan este stapanitorul acestei lumi:Ioan 14:30……... căci vine stăpînitorul lumii acesteia.Erau in randul celor caraora le scrie Ap, Ioan si credinciosi care deja facusera dovada ca au iest biruitori in incercarile lor zilnice,spunand despre acesti fratii;şi i-aţi biruit,

      Este spus la cazul afirmativ. Cu alte cuvinte, nu este dubiu in mintea si inima unui nascut din nou ca ceia ce spune ap,Ioan este simpla teorie.Sau cineva le chema banalitati .Pentru acestia,izbanda poate fi teorie sau ceva banal.Ei nu au o lupta si deaceia nu simt greutataea acestor cuvinte, i-aţi biruit, Dece? Pentruca nu sunt implicati in lupta vieti.Cei nascuti din Dumnezeu, asa cum am spus au expiermentat ei singuri aceste victorii asupra firi lor pamantesti.Cand un suflet is traieste viata din alunecari in alunecari,din infrangeri in infrangeri, nu este greu sa ne dam seama ca, in acest suflet Dumnezeu nu a lucrat inca nasterea din nou.Am mai spus si repet.Nu conteaza decand fregventezi o adunare, biserica.Ce conteaza este ; “evidenta pe care o arati ca traiesti o viata de biruinta” printre cei ce nu il cunosc pe Domnul Isus.Sau traiesti o altfel de viata pe care ei nu o cunosc.Faci dovada ca esti ancorat in Cuvant, Iubesti acest Cuvant, al lui Dumnezeu. Deabia atunci vei avea o viata de biruinta fara niciun dubiu.Dumnezeu, Tatal nostru sa ne dea un duh de cercetare sa vedem cum traim,sa vedem daca Domnul Hristos locuieste in noi.Facand asa vom vedea noi insine unde ne aflam in aceasta relatie cu Mantuitorul.Atunci vom intelege ca nu este teorie sau ceva banal, cand traiesti frumos spre slava lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!



Niciun comentariu: