marți, 22 septembrie 2015

Filipeni 4: 13. Pot totul în Hristos,...............


f43bd-picture1bibliacutrandafir







Filipeni 4: 13. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.

Am scris intrun posting recent ca,Celui nascut din nou, Dumnezeu ii intareste pasii. Dece ii intareste? Tocmai ca sa poata sa biruiasca ispitele si sa ramana pe calea pe care insusi Dumnezeu i-a pus pasii.Acest copil de Dumnezeu poate sa spuna ceia ce si Ap, Pavel a ajuns sa inteleaga cand a ajuns la maturitate. Ce a inteles el?  Pot totul în Hristos, Cand citim acest verset si multe altele care arata ca este cu putinta sa fi biruitor in aceasta viata pe drumul spre cer,unii se mira. Cu alte cuvinte,sa poti sa biruiesti ispitele, pacatul si tentatia firi vechi care este aliata cu cel rau, pare ceva greu de realizat.Cei rascumparati stiu si acest amanunt ca, ei nu sunt singuri.Domnul Isus in rugaciunea Lui catre Tatal spune aceste cuvinte care ii cuprinde pe cei ai Lui. Ioan 17:   15. Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.Si Dumnezeu intareste pasii copiilor Lui oriunde se vor gasi ei, in orce circumstanta, imprejurare a vieti lor.

      Acest verset din Filipeni l-am vazut pe blogul unei Surori care a scris despre marturia personala din viata dumneaei si cum Dumnezeu a intarit-o.Dar acest verset il avem fiecare in Biblia noastra, numai ca nu platim atentie.Deci, este posibil sa biruiesti atunci cand Domnul Hristos este in tine si cand piciorul iti este pe calea neprihaniri.Pot totul în Hristos,Nu poti spune aceste cuvinte daca nu ai avut aceasta expierenta in viata de legatura cu Mantuitorul.Pentru cei indoielnici, spuneam cu alta ocazie ca, poate fi o utopie ceva de ne realizat. Ei vin cu argumentul ca;”traim in firea aceasta veche”Este foarte adevarat, dar ca copii  ai lui Dumnezeu, avem garantia ca, Dumnezeu este cel ce ia grija noastra. El ne-a pregatit toata biruinta in Domnul Hristos.Depinde ce hranesti, firea veche? vei culege roadele ei.Atunci sa nu te miri cand un frate care traieste in biruinta duce o viata de copil al lui Dumnezeu,dezinteresat de ce poate sa-i ofere firea pamanteasca.


      Conditia este ceia ce spuneam ca, trebuie ca Hristos sa locuiasca in tine.Cei mai multi sunt practicanti de adunare, de biserica, fara o viata transformata de Dumnezeu. Sau cu alte cuvinte, nici-o relatie de partasie cu Domnul Hristos.De aici si infrangeri in viata lor.Aceasta stare produce anumite stari de lucruri prin adunari.Am intalnit persoane care i-mi spuneau; “ da frate dar trebuie sa ramanem in Domnul Hristos” Si i-am vazut cum actioneaza in viata de toate zilele, in relatiile cu fratii in adunare, in familia lor,la locul de munca, cat iubesc Cuvantul lui Dumnezeu. Actionau contrar la ce sustin ei, de a ramane in Domnul Hristos.Daca Domnul Hristos este in tine, atunci viata este total diferita.

Acestia, pot spune ca au aceasta viata. Dar in realitate se vede in viata lor numai infrangeri, sau atitudini contrare unei vieti stapanite de Domnul Hristos.As propune sa tinem cont intr-o zi cate biruinte avem dar si cate infrangeri.Si dupa aceia, vom vedea unde ne aflam  in realitate.Asta presupune sa fim atenti si sa ne urmarim de dimineata pana seara. Si bine inteles sa avem un cuget sensibil la Cuvantul lui Dumnezeu.Pentu unii inseamna un efort.Dar daca suntem sinceri, merita facut. Nu stiu cati ar subscrie la un asemenea test.Cei a caror viata este numai infrangeri nici ca nu se obosesc sa se testeze in felul acesta. Ei stiu una ca,”sunt in Hristos”.


      Am intalnit persoane care spuneau;”ce cutare nu a pacatuit”? sau ce “parca eu as fi singurul” Unul din acestia a indraznit chiar sa i-mi aduca in atentie cazuri din Biblie.Astfel de suflete nici ca nu inteleg ca biruinta este numai in Domnul Hristos.Apostolul Pavel nu si-ar fi permis sa spuna aceste cuvinte daca nu le-ar fi expiermentat personal. Dar Pavel era om ca si orcare copil al lui Dumnezeu care creste spre maturitate.Avea sa spuna el aceste cuvinte;1 Corinteni 13: 11. Cînd eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gîndeam ca un copil; cînd m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.El era mantuit cu acelasi pret de sange al Domnului Hristos. Deci, in concluzie;” a fost cu putinta la el” v-a fi cu putinta si la orcare nascut din nou.Cum poate fi cu putinta? Cuvantul ne arata ceia ce am mai spus.El,care mă întăreşte.Daca sunt un copil al lui Dumnezeu intradevar, voi fi intarit de acest Mantuitor slavit care ma are in atentia Lui.El se mai numeste si pastorul cel bun. Atentie, El nu is abandoneaza oile Lui.Sunt ale Lui si ia grija lor.


      Cu alta ocazie am spus ca,Mantuitorul nu se va prezenta inaintea Tatalui cu mainile goale. Ce ii va arata El Tatalui? Niste suflete care si-au trait viata fiind numai infranti, falimentari? Scriptura ne arata ca,Domnului Isus toata puterea i-a fost data in cer si pe pamant.Am spus cu alta ocazie bazat pe ceia ce scrie in Cuvant, dece si in cer i-a fost data toata puterea Mantuitorului.Matei 28:18…….. „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pămînt.Indraznesc sa spun cu toata temerea ca;Cei rascumparati au un Mantuitor care ia grija lor, prin insusi faptul ca are putere.Mantuitorul are in vedere ca tot ce i-a dat Tatal sa ajunga in Casa Lui.Ioan 6: 37.El se ocupa de fiecare rascumparat al Lui in parte.Dumnezeu nu a nascut suflete din nou sa is traiasca viata in asa fel incat numele Lui cel sfant sa fie compromis vorbit de rau printre oameni.Romani 2:24.Copiii Lui sunt echipati cu tot ceia ce au nevoie de a fi biruitori.In incercarile vieti lor.


      Cei mai multi care se numesc crestini pentru faptul ca merg la adunare sau biserica, cauta sa se lupte ei insusi prin puterea lor cu,ispitele si cu tentatiile acestei lumi pe care le ofera firii pamantesti. Ce se intampla cu acestia? sunt falimentari.Nu au sursa de putere care sa-i alimenteze in astfel de situatii critice din viata lor. La suprafata apar crestini dar interiorul este gol.La fel ca si pilda aceeia care spune ca duhul a plecat pentru o vreme si cand s-a intors casa era “curatita” dar goala. Luca 11:24.Nu stiu ce vor spune cei mai multi a caror viata este falimentara prin felul in care si-o traiesc.Poate apar ca si un critic.Doresc simplu, ca Fratii si Surorile mele care intradevar sunt nascuti din nou, sa realizeze ca nu duc lipsa de nimic in Domnul Hristos.Un lucru sunt convins ca; Cei nascuti din nou au biruinte.


      Sa nu fiu inteles grasit, ca cei nascuti din nou nu pot avea alunecari. Dar ca sunt tinuti de mana de insusi Dumnezeu care le este Tata.Acestia nu ajung sa cada, sa faca de rusine Numele scump al Domnului Hristos.Spuneam cu alta ocazie despre ,”eclipsa” din viata unorau care se mangie ei insusi ca a fost doar o eclipsa in viata lor.Sa fi copil al lui Dumnezeu si sa traiesti o astfel de vita eclipsata de negura pacatului, sau de anumite interese ale firi pamanteti este de inteles ca Domnul Hristos nu a fost in tine.Domnul sa puna bucurie in inimile rascumparatilor Lui pentru aceasta putere pe care o au de a Putea totul în Hristos, care ne întăreşte.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: