vineri, 18 septembrie 2015

Psalmul 37:23. Domnul întăreşte paşii omului,................

f43bd-picture1bibliacutrandafir




Psalmul 37:23. Domnul întăreşte paşii omului, cînd Îi place calea lui;


Acest verset a fost adus in atentie de o credincioasa din Romania.Am zis ca este bine sa vedem ce vrea sa ne vorbeasca si noua Dumnezeu prin Cuvantul Lui,ca si lui David.Psalmistul expiermentase aceasta grija dumnezeiasca.Parinteasca.Domnul întăreşte paşii omului,Daca Cuvantul ar fi ramas numai la aceste cuvinte, am fi fost tentati sa intelegem ca, Dumnezeu, intareste pasii tuturor oamenilor. Sunt unii care aduc in atentie argumentul ca, toti oamenii sunt faptura lui Dumnezeu.Este un lucru adevarat ce spun ei, dar numai ca Cuvantul,scoate in evidenta o conditie de care trebuie tinut cont. Ca sa ai pasii inatriti trebuie sa te incadrezi,sa o implinesti aceasta conditie. Apoi, pasi iti va fi intariti de Domnul.Conditia pe care Cuvantul ne-o arata este ca pasii sa nu ne fie pe calea larga:Matei 7:  13….Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sînt ceice intră pe ea. Ci pe calea care ii place Domnului.Aceasta calea fiind Domnul Hristos.Ioan 14: 6. Isus i-a zis: „Eu sînt calea, ….Sau cu alte cuvinte, sa te incadrezi in ceie ce spune in continuare Cuvantul in acest verset; cînd Îi place calea lui; Daca luam seama, nu spune la plural caile lui.Sunt multe cai care par ca sunt bune;Proverbe 16:25. Multe căi i se par bune omului,dar la urmă duc la moarte. -


Pentru cel rascumparat, neprihanit, nu sunt mai multe cai ci una singura care este in Fiul Sau prea iubit.Iata dece sunt convins ca, Domnul întăreşte pe cel care il are pe Domnul Isus ca Mantuitor personal.Unii s-ar grabi sa aduca cuvinte de nemultumire fata de Dumnezeu. Ca adica, ar fi descriminare, sau partinitor cu  faptura Lui.Daca  luam bine seama, Cuvantul nu ne vorbeste de gramada, sau cum am spus la plural citind;”caile lor”. Am spus cu alta ocazie ca,Nasterea,Moartea si Mantuirea, sunt personale.Cu alte cuvinte,evenimente care sunt individuale si pentru fiecare in parte. Dumnezeu se ocupa de fiecare in parte, cand il are in planul Lui de mantuire.Daca Domnul Hristos,locuieste in tine,cum spune Cuvantul in; Coloseni 1:27. ……..: Hristos în voi, nădejdea slavei.Atunci esti unul pe care Dumnezeu iti intareste pasii in mersul  tau pe aceasta cale pe care te-a asezat.Esti unul care vei avea biruinta in viata.Biruinta care vine prin faptul; ca Dumnezeu iti intareste pasi pe cale.Fara ajutorul lui nici unul nu va putea sa fie biruitor in viata.


Aici putem vedea o promisiune ca multe altele pe care Dumnezeu le face copiilor Lui si pe care le si implineste.Adica, traduce promisiunea in realitate in viata celui rascumparat.Conditia sau secretul l-as numi este ca Domnul Hristos sa fie in tine.Lui Dumnezeu,nu are cum sa nu-I placa calea celui rascumparat. Pentruca Fiul Sau este in cel pe care l-a adus la viata.El insusi a directa pe acest suflet catre Domnul Hristos;Apoi, avem un verset care arata ca, Dumnezeu este Cel ce a directat pe cel rascumparat spre sursa de viata Fiul Sau.Ioan 6:44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl….. Cred ca este destul de simplu de inteles pentru toti care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu inadevar.Domnul întăreşte paşii.I-mi permit sa spun al omului Mantuit,a celui nascut din nou, fara sa lasa sa se inteleaga ca as adaoga ceva la Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.Daca aceste cuvinte pe care le aduc inainte nu ar avea acoperire din Cuvant,orcine ar putea sa aduca acuze.Apoi Cuvantul, aduce ceva de mare importanta in atentia noastra, a celor care iubesc acest Cuvantul.


Iata in continuarea acestui verset 24 ce citim;dacă se întîmplă să cadă, In viata aceasta vremelnica este inevitabil sa nu”cadem” sau, sa nu alunecam, sa nu ne impiedicam.Am scris cu alta ocazie despre diferenta dintre a cadea si a aluneca.Arat cum citim in engleza;though he may stumble, he will not fall, In romana spune asa;Cu toate ca se poate impiedica,el nu va cadea.Am facut aceasta precizare, pentruca sunt unii care sustin cu inversunare ca unii ”au cazut dela credinta”.Iata deci, ca cel neprihanit, nascut din nou, nu cade. Cel mult spuneam atunci se impiedica, aluneca. Dar fiind in mana cea tare a lui Dumnezeu este ridicat din aceasta alunecare.Am mai spus ca, Dumnezeu si Domnul Isus tine pe cel rascumparat de mana.Ev, dupa Ioan 10; 28. …...nimeni nu le va smulge din mîna Mea.29. ………..nimeni nu le poate smulge din mîna Tatălui Meu.Acest verset este destul de convingator chiar si pentru cei mai indoielnici cu privire la cadere sau alunecare.


Versetul continua ca sa vedem ca cel rascumparat; nu este doborît de tot, Cu alte cuvinte nu e cazut.Intrebarea se pune; “dece nu e doborat de tot”? Si versetul ne da ceia ce a relatat si Ap,Ioan.Psalmul 37:24…….căci Domnul îl apucă de mînă.Psalmistul il vede pe Dumnezeu ca unul care merge la pas cu el, pe drumul acesta al vieti. Asa cum mergea in vechime si Enoh.Geneza 5:  24. Enoh a umblat cu Dumnezeu;..Si daca dintrun motiv sau altul a venit alunecarea, impiedicarea, Dumnezeu, este gata orcand sa-l ridice, sa-i vina in ajutor. Ioan la randul lui a racordat cuvintele Domnului Isus supt o alta forma care aduce cu el  garantie. Adica, Domnul Isus si Dumnezeu Tatal tine de amandoua mainile pe cel rascumparat.Unul de o mana si Celalat de cealalta mana as indrazni sa spun.Domnul sa dea har Fratilor si Surorilor sinceri, dar care pot ramane influentati de aceasta invatatura a “caderi”.Avem un Mantuitor, care a platit pretul rascumparari si nu ne lasa din mana. Avem un Tata, care si-a sacrificat Fiul pentru noi ca sa ne aiba cu El pe vecie.Aceasta e garantie pe care o da Cuvantul tuturor celor rascumparati.In rest sunt pareri omenesti la care subscriu toti care nu inteleg Cuvantul.Ei nu poate dezice Cuvantul sfant al lui Dumnezeu dat pentru intarirea celor rascumparati.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: