vineri, 11 septembrie 2015

Romani 12;2…...sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu;.............

f43bd-picture1bibliacutrandafir



Romani 12;2…...sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu;cea buna,placuta si desavarsita


Autorul acestor cuvinte puse in bold spune;Da-i voie lui Dumnezeu sa faca voia Sa”Acela prin care toate lucrurile sunt cu putinta,poate fi limitat,nu de lume sau de diavol ci de ai Sai,de noi insine.

      Am citit aceste cuvinte postate de cineva si mi-a atras atentia imediat o neconcordanta in ceia ce respectivul scrie. Am copiat doar aceste cuvinte de mai sus sa vedem pana unde putem ajunge negljand Cuvintul care nu ne da acoperire in ceia ce spunem sau scriem. Ce este trist ca ,insamantam, inoculam, in inimile Fratilor si ale Surorilor invataturi care nu corespund cu sfantul Cuvant.
      Inainte de a intra in acest subiect de a limita atributele lui Dumnezeu,sau in acest caz, atributul lui Dumnezeu de as exercita voia Lui.Trebuie mai intai sa intelegem care este relatia intre cel credincios, nascut din nou si Dumnezeu pe o parte, iar pe dealta parte, intre cel rascumparat si Rascumparatorul lui Domnul Hristos.Apoi, putem vorbi ceva mai pe larg de aceasta “LIMITARE A LUI DUMNEZEU” Relatia intre cel nascut din nou si Dumnezeu, este relatia intre Tata si fiul. Am sa procedez in intelegerea acestui subiect prin felul de cum proceda Mantuitorul. Adica, aducea in atentie lucruri cu caracter firesc, pamantesc, care infatisa, facea, mai usor de a intelege pe cele spirituale, duhovnicesti.Cand a putut fi cu putinta ca un fiu sa limiteze pe tatal lui in atributiile lui de parinte?Ca parinte tatal are la dispozitia lui suficiente mijloace de as corecta  fiul.
      Sau cum mai spun deseori de al disciplina. Nu Tatal depinde invreun fel de fiul lui, ci fiul de tatal lui.Aceasta este relatia intre Dumnezeu si cel nascut din nou. Pe de alta parte, avem asa cum am spus mai sus si relatia intre Domnul Isus si cel rascumparat de el prin pretul platit la Golgota.Domnul Isus apare pentru cel rascumprat ca Stapanul Lui. Dece? Pentuca chiar prin acest termen al rascumparari ajungem sa intelegem ca Cel ce a platit pretul ii apartine pentru ce a platit.Daca este sa aplicam ceia ce spune Ap, Petru si Pavel, vom vedea o alta relatie intre Domnul Hristos si cel rascumparat. Domnul Hristos asa cum am aratat este Stapan. Iata ce spun apostolii ca sunt ei in relatia cu Domnul Isus?Romani 1:1. Pavel, rob al lui Isus Hristos,    Tit 1:1. Pavel, rob al lui Dumnezeu, Orcum ar fi, fie al Domnului Hristos sau a lui Dumnezeu, Pavel este rob. In aceasta relatie este usor de inteles ca, Robul nu va putea sa impiedice ceia ce Stapanul a planuit de a face.Iatal si pe Ap, Petru ca si el is vede statutul lui in relatia cu Domnul Hristos de Rob.
      2 Petru1:1. Simon Petru, rob şi apostol al lui Isus Hristos, Asa dar, nu are cum sa LIMITEZE sa FRUSTREZE  Robul planul Stapanului Sau.Am opservat ca se da titluri sau se aduce inainte lucruri care nu au acoperire in Cuvantul lui Dumnezeu.Acestea sunt cuvintele autorului:”Acela prin care toate lucrurile sunt cu putinţă,” Autorul si nici cel ce l-a copiat nu au realizat ca in acest paragraf este o contradictie.Cu alte cuvinte, recunoaste ca, Dumneezu este atotputernic, pentruca spune el ca la Dumnezeu, toate lucrurile sunt cu putinţă,Il face pe Dumnezeu intrun fel, ca e neputincios sa aplice ce ar vrea sa faca in viata unui copil al Lui.Apoi in continuare,ca diavolul nu-l poate limita si nici lumea. Dar ca, Dumneezu, poate fi totusi limitat de;de ai Săi, de noi înşine.Sau cu alte cuvinte de cei pe care i-a nascut din nou.Cei mai multi dintre cei ce se numesc crestini, nu realizeaza sau as spune chiar ca ignora aceasta relatie pe care o au cei nascuti din nou cu Dumnezeu si Domnul Hristos.
      Acestia vor sa spuna ca, au abilitatea ca “credinciosi” de a limita atributele lui Dumnezeu cu privire la ei.Ei uita ca, in aceasta relatie de Tata si fiu, Dumnezeu aplica DISCIPLINA. Cand vorbim de disciplina, celor mai multi dintre noi nu ne place. Dece? Pentruca Dumnezeu nu ne lasa sa ne facem de cap.Avem in Scriptura cazuri cand au incercat sa limiteze atributul lui Dumnezeu. Unul este Iona, dar care a fost disciplinat,as zice, pus la punct.Ap, Pavel era constient ca are o lucrare incredintata de Dumnezeu. iata ce spune el: “chiar daca o fac suspinand” e vai de mine daca nu o fac.1 Corinteni 9;16. Deci sa ne iasa din cap ca ,find “credincios”am  putea intrun fel sa limitam pe Dumnezeu.La ce? La ceia ce am vrea noi.Nu strica mai multa atentie la ceia ce scrim,sa nu ne indepartam de Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.
      Apoi, suntem iresponsabili cand facem afirmatii in care nu avem apsolut deloc acoperirea Cuvantului sfant.Se ia texte din Vechiul Testament la modul literal si se aplica celor rascumparati care sunt spirituali, duhovnicesti.Dumnezeu sa puna in noi mai mult respect fata de Cuvantul Lui si mai multa temere de El.Psalmul 34:9. Temeţi-vă de Domnul, voi, sfinţii Lui,Iata ce ne spune Cuvantul,noua care spunem ca suntem ai Lui. As incheia cu alt citat de unii care sunt iresponsabili cu cuvintele de joc din gura lor. Un pastor l-a copiat pe un altul american care a spus aceste cuvinte despre Domnul Isus;”Ironiile lui Isus”Ce vrea acestia sa spuna? Ca Domnul Isus a fost un ironic in vorbirea lui printre oameni.Vai cata judecata is aduc acestia asupra lor.Va veni o zi cand se va da socoteala de orce cuvant nefolositor. Nu stiu cati realizeazam cum este voia lui Dumnezeu.Daca este asa cum citim in acest verset. Si asa este ca e Cuvantul lui Dumnezeu.Dece as limita-o sau as frustra-o cand ea este; bună, plăcută şi desăvîrşită.ca sa nu mi se aplice?Fiecare sa gandeasca cat de serios esti cand aduci astfel de cuvinte inainea Fratilor si a Surorilor.
John Balarie
Los Angeles Califoarnia!

Niciun comentariu: