joi, 20 octombrie 2016

2 Petru 1;3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia,...........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Petru 1;3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celuice ne-a chemat prin slava şi puterea Lui,


         Am citit undeva postat de o persoana acest verset. Si m-am gandit daca Intelege ce Inseamna viata si apoi evlavia. Ca multi altiii, trecem peste un verset sau altul dar fara sa Intelegem ce putem Invata din ele.In primul rand sa vedem ce este viata. Negresit nu e vorba de viata aceasta trecatore, vremelnica, de care omul oricare ar fi o protejaza cum stie mai bine. Dar In final tot plecam.Pentruca vesnicia nu este aici pe pamant.Este vorba de viata vesnica pe care o va trai orce fiinta umana. Cum adica si cei nemantuiti? Da, si cei nemantuiti.Sunt doua locuri unde omul oricare ar fi el is va petrece vesnicia. Cei mantuiti au partea lor in aceasta viata vesnica pe care Scriptura o arata de a fi Impreuna cu Domnul Hristos. Apoi, si cei ne mantuiti is vor petrece aceasta viata vesnica, in chin vesnic. Iata  cum citim In; Matei 25; 41. Apoi va zice celor dela stînga Lui: «Duceţi-vă dela Mine, blestemaţilor, în focul cel vecinic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!Sunt doua destinatii.Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa.


         Este vorba de trairea acestei vieti noi pe care o avem cei nascuti din nou in Domnul Hristos. Versetul este adresat celor rascumparati.Lor le-a fost daruit, data, aceasta putere ca sa poata trai aici o viata spre slava lui Dumnezeu.Coloseni 2;10. Voi aveţi totul deplin în El, Dumnezeu s-a Ingrijit sa nu duca lipsa Copiii Lui de nimic.Cu alte cuvinte, nu avem apsolut nici-o scuza sa nu ne putem Impotrivi pacatului, tentatilor orcare ar fi ele,cand avem totul si Inca deplin .care este Capul oricărei domnii şi stăpîniri.Cu alte cuvinte, nu este scuza pentru un Copil al lui Dumnezeu de felul cum traieste viata pe care a primit-o.Sunt cazuri cand se vede printre cei care se numesc crestin lucruri in vietile lor de neoranduiala.Daca lucrurile stau asa, atunci cum se Impaca acestia cu ce citim ca adica;Un credincios are totul deplin în El,Sau potrivit cu versetul de mai sus; ne-a dăruit tot.Adica, nu ducem lipsa de putere asupra pacatului,tentatiei,ispitei.Intrun cuvant,sa traim o viata fara compromis,


         Dar si a tuturor poftelor care se gasesc in firea noastra veche.Aici trebuie de a lucra fiecare in viata lui. M-am oprit la viata, ca mijlocul de comuniune cu Dumnezeul nostru prin Domnul Hristos.Sunt unii care spun ei ca se pot adresa lui Dumnezeu. Da, o poti face atunci cand esti un copil al Lui. Si atunci, este o conditie pe care Cuvantul o arata. Anume, prin Domnul Hristos sau potrivit cu cuvintele Domnului Isus ;In numele Lui.Daca suntem adusi la viata de Dumnezeu atunci trebuie sa ne Incadram si in a doua parte pe care o desprindem din acest verset anume;Evlavia.Daca despre viata se spune ca am fost adusi Impreuna cu Domnul Hristos.Coloseni 3;1. Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos…..El, care este Domnul vieti,nu tot asa putem spune de Evlavie.Evlavia este o stare in Viata celui nascut din nou la care trebuie lucrat de noi Insine. Ce vreau sa spun cu asta? Poti fi adus la viata, dar sa nu traiesti o stare de om evlavios. Cred ca pot fi Inteles in ce afirmatie fac.Dumnezeu prin disciplina pe care o aplica,va face pe cel pecare l-a adus la viata sa Invete prin ce trece ce este Evlavia.


         Nu stiu daca sunt multi care ar putea sa definitiveze definitia Evalaviei. Psalmistul aduce Evlavia In atentie in vietile celor credinciusi, sau cum Ii numeste el sfintii, care Ii faceau placere.Asa citim in;Psalmul 16:3. Sfinţii, cari sînt în ţară,oamenii evlavioşi, sînt toată plăcerea mea.Am spus cu alta ocazie despre Evlavie ceva mai pe larg.Daca luam seama la ce spune Psalmistul, vom sesiza ceva care se trece cu vederea. Anume, nu toti sfintii sau credinciosi au acesta stare de multumire in vietile lor Evlavia.Dece nu o au? Pentruca nu se Impaca cu voia lui Dumnezeu.Poti fi credincios, dar sa fi unul care nu te Impaci cu voia lui Dumnezeu In viata ta In toate circumstantele.Cu alte cuvinte, poti da dovada de un suflet rebelios, nemultumit inaintea lui Dumnezeu.Ca sa ma explic ce vreau sa spun, este necesar sa cunoastem ce spuneam mai sus;Definitia Evlaviei. Abia atunci vom vedea unde ne gasim in viata noastra de sfintenie. Psalmistul aduce prima data In atentie pe sfinti sau credinciosi. Apoi el aduce pe oamenii evalaviosi.


         Personal Inteleg ca sfant daca esti, dar si evalavios, atunci te poti chema un credincios care Implinesti voia lui Dumnezeu.Iata dece spun ca nu toti credinciosi fac dovada In vietile lor ca sunt oameni evlaviosi.Am mai spus cum Inteleg definitia Evlaviei. O mai aduc Inca odata In atentie ca nu strica. Si cu dorinta de a ne vedea daca suntem evlaviosii. Definitia se Incadreaza In aceste cuvinte pe scurt. Primesti fara cartire, fara murmur tot ce Dumnezeu Ingaduie In viata.Dece? Pentruca, Dumnezeu este Tatal celui nascut din nou pe care l-a facut sfant. Si El doreste ca sa fim sfinti in toata purtarea noastra 1 Petru 1;15. Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfînt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră.Si Imbracati  cu Evlavia.Starea de om sfant este o stare in care te aseaza, te socoteste Insui Dumnezeu. Evlavia la randul ei,este o stare la care trebuie sfintii Insusi sa lucreze la ea. Cu alte cuvinte, trebuie sa ajungem sa Intelegem ca,Dumnezeu In toate Imprejurarile, ciecumstantele vieti, stie prin ce trecem si ne iubeste pentru-ca suntem  Copii ai Lui.


         Versetul continua;prin cunoaşterea Celuice ne-a chemat. Intelegem ca este vorba de Domnul Hristos.Intr-o Imprejurare Mantuitorul spune aceste cuvinte;Ioan 15;  16. Nu voi M-aţi ales pe Mine; ci Eu v-am ales pe voi;.....Cu alte cuvinte,v-am chemat pentruca v-am ales mai Intai.Este o Intrebare pentru fiecare din noi anume;Cat Il cunoastem noi pe Domnul Isus?Cuvantul spune; slava şi puterea Lui, Iata ca, cei rascumparati nu au fost chemati oricum. Domnul Hristos s-a descoperit ucenicilor si nu numai lor, ci si tuturor rascumparatiolor Lui prin aceste doua calitati le-as numi;slava şi puterea.Slava Lui pe care spunea El Tatalui sa i-o de pe care a avut-o Inainte de a fi lumea. Ioan 17;5.Dumnezeu spune despre Fiul Sau aceste cuvinte;Matei 3;17. Şi din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea.“


         Apoi, cand vine vorba despre putere Mantuitorul ca Fiu al lui Dumnezeu are si aici ceva de spus;Matei 28; 18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pămînt. Spuneam cu alta ocazie, dece In Cer si nu numai pe pamant?Versetu scoate In evidenta ca, prin aceasta daruire a Domnului Hristos, suntem Inzestrati cu tot ce este necesar sa ducem o viata de biruinta.  Biruinta a supra firi vechi si negresit asupra pacatului. ne-a dăruit tot Ca Copii ai lui Dumnezeu, cand se Intampla o alunecare nu putem Invinui pe Domnul Hristos ca nu ne-a daruit tot. ne-a dăruit tot ceia ce este necesar sa fim biruitori.Sa ne Intoarcem din nou putin la aceste cuvinte; prin cunoaşterea Celuice ne-a chemat.Aceasta cunoastere a Domnului Hristos ne apropie de El si El ne daruieste ceia ce avem nevoie de a duce asa cum am spus o viata de biruinta nu de Infranti.


         Prin puterile noastre ca oameni, orcare am fi noi, suntem extrem de vulnerabili in fata celui rau, a pacatului, a tentatiilor firi pamantesti. Dar prin puterea daruita de El suntem mai mult decat biruitori.Iata ce citim;Romani 8;37. Totuş în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit.Care dintre noi cei care spunem ca suntem Copii ai lui Dumnezeu am putea sa aducem”Ïnvinuire¨ Domnului Isus?Atunci,cand cazi victima a pacatului, spunand ca nu ni s-a dat ceia ce era necesar ca sa putem birui.Celuice ne-a chemat prin slava şi puterea Lui, Spuneam cu alta ocazie ca sunt unii care spun ca au venit ei la Domnul Hristos prin puterea lor.Acestia care sustin asa ceva nu se pot bucura de ceia ce a daruit Domnul Hristos.Cei rascumparati, au fost chemati, prin slava şi puterea Lui, Ramane sa traim o viata spre slava lui Dumnezeu prin aceasta slava si putere a Domnului Hristos.


         Sa fim atenti la Evlavie. Despre Evlavie citim ca etse folositore nu numai aici in viata aceasta vremelnica, dar ca are nadejde, 1 Timotei 4;8. Căci deprinderea trupească este de puţin folos, pe cînd evlavia este folositoare în orice privinţă, întrucît ea are făgăduinţa vieţii de acum şi a celei viitoare.Am adus In atentie versetul din acest Psalm; 16:3. In care ,personal vad ceva deosebit, anume;am spus ca poti fi sfant(credincios) prin lucrarea Domnului Hristos la Golgota, care inseamna ;pus deoparte pentru Dumnezeu.Dar poti sa fi si unul dintre cei care sunt nemultumiti cu situatiile vieti prin care trec. Cu alte cuvinte nu sunt evlaviosi sa primeasca dela Dumnezeu tot ce El Ingaduie in viata.Domnul sa ne ajute sa fim Sfinti dar si Evlaviosi, care se Impletesc una cu alta si ne fac placuti lui Dumnezeu prin Domnul Hristos.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: